[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Sunt insurat de 27 de ani, asa ca m-am obisnuit sa vorbesc singur.
Am trecut azi pe la cabinet, toate bune la acvariu. Apa curata, pesti fericiti, sute de pui de toate culorile.

image
smilie
M-am gandit si eu des la o instalatie pentru schimb de apa, n-ar fi greu de realizat. Dar mi-am dat seama ca voi deveni si mai puturos si nu voi mai aspira in veci substratul. Asa ca am ales sa schimb apa doar prin mentenanta.

Ma intereseaza o poza de ansamblu, sa vad evolutia plantelor (ca acum se face luna).
Foarte frumos, felicitari

Imi place si cum ai compus filmuletul
Arata bine Curand apare si apa cristal clear.

Oare nu mai distantezi cu ~10 cm lampile? In laterale e cam bezna..
Sa mai stergem praful pe aici.
Cand m-am intors din Austria acum doua saptamani, plantele alergau prin sufragerie si fumau in baie. Dezastru. De la jumatate in jos nu mai patrundea lumina, iar sticla luminata din plin se umpluse de GSA. Doar doua saptamani si jumatate am lipsit de acasa.

image image

Cat de cat, l-am pus pe picioare. Si fenomen ciudat, nu l-am avut niciodata cu iluminare led, plantele perleaza in draci.

image

Inca o data, imi vine sa ma pup pe obraji pentru investitia facuta. Filtrul isi merita fiecare banut

Am facut azi un schimb de apox. 50% apa, am curatat geamurile cu buretele magic, am tuns nitel plantele si am adunat un pumn de alge filamentoase (le am de la inceput, nu stiu cum sa scap de ele).
Chiar si dupa ce l-am balacit de l-a luat naiba, apa e cristal. Iar ultima mentenanta a fost in 12.06, de atunci n-am mai calcat pragul cabinetului..

imageimage

Ce algicid recomandati pentru alge filamentoase? As luat Esha Protalon, dar e prea complicata dozarea, trebuie ceva simplu sa poata asistenta sa dozeze fara batai de cap.
Cred ca un macropodus opercularis ar fi putut face curat acolo, dar nu stiu ce sa zic cu crevetii si cei 20 de litri..
Posibil Ostracoda (ceva crustacee). Da un search si vezi daca seamana.
Am facut treaba asta de sute de ori.. cum ziceau si baietii, tragi cu furtunul, adaugi apa (5-10 cm), mai bagi buretele si speli geamurile cu apa aia, lasi sa se depuna tot, iar tragi cu furtunul.
Apa care ramane pe fundul bazinului si pe care nu o poti trage cu furtunul o aduni cu un prosop si storci in galeata. Daca nu te grabesti, tragi cu furtunul cat poti si in loc de prosop, lasi o zi acvariul sa se evapore apa apoi bagi aspiratorul sa tragi resturile de nisip.
opincarul wrote:cu o laveta din microfibra.
Cu otet am curatat algele si coralina de pe sticla unui acvariu

Calcarul cu otet se curata, algele verzi mai putin. Domestos si bureti magici, ca sa fie usor: https://www.emag.ro/set-bureti-magici-profesionali-6-bucati-10x6x2-cm-cp6-1062/pd/DGKM83MBM/
La multi ani, tinere!
Daca prind o ocazie sa ajung acolo, da (e la 100km magazinul). Incerc, ca vreau si eu niste chestii, socoteli.

Nu chiar 100, dar am fost aproape.
Nu mai pune poze cu tate ca am ajuns in austria si sunt periculos in urmatoarea perioada, il scot pe nemilosu' la aer
Il bagi in priza dupa ce se umple cu apa.
Priming - amorsare.
Bagi botul pe teava de out si tragi un pic pana pleaca apa in jos spre filtru..
Nu, ti-am zis ca e pentru filtrare mecanica
Piatra ponce https://iazuri-acvarii.ro/material-filtrant-piatra-ponce-8-16mm-1l.html
Lucian wrote:Azi cand am ajuns acasa am vazut ca aveau ceva alge , acvariu inca neciclat...

Incepator, biban, ce sa-i ceri..

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: