[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Ideea este ca eu nu agreez ideea de DSB in display si nici spatiul din sump nu imi permite.
Ce spuneti voi aici o fi corect insa neaplicabil in cazul meu.

Fauchea - este in bazin (prima noapte cu iluminare 6500k LED 6W, am sa cumpar un proiector LED de 20W slim 5000-6000k)

Chaetomorpfa - o astept azi

Merci, baieti!

Disciponel wrote:Sorry...sapai un pic pe google si am dat peste definitia asta...vis-a-vis de eutrofizarea apei:

EUTROFIZARE, eutrofizari, s. f. Proces natural sau artificial de imbogatire cu materii organice si cu substante nutritive (nitrati, fosfati etc.) a apelor lacurilor si a baltilor. Prin actiunea sa pe termen lung, acest fenomen face ca apele sa fie din ce in ce mai sarace în oxigen, distrugand în final fauna acvatica (pesti etc.). – Din fr. eutrophisation.

Gata, am inteles.
Ideea este ca efectul acesta este putin probabil sa se intample deoarece se face si schimb de apa (aproape 100% in 30 zile)
Sunt aproximativ 20kg de piatra in bazin si aproximativ 6l de Siporax. Nisipul ar avea rol pur decorativ (ceea ce inca nu are)

Noi cand ne referim la valori de 0 ne referim la acele valori nedetectabile cu testele noastre (salifert, hanna etc) ca spectometrele nu sunt compatibile cu bugetul meu

Apa eutrofizata - ma depasteste termenul

Problema este ca inca nu am descoperit care este cauza ... cercetam in continuare.

Pana una-alta, asa arata acum sumpul, inainte de a incepe partea de refugiu. Skimmerul are 4 zile de cand nu a fost curatat ... urmeaza.

image
Inc am problema cu cyano si ceva alga ce creste pe pietre si corali (este maro - de culoarea diatomelor)

Am comandat Chemiclean pentru cyanobacterie, am sa fac tratamentul si apoi imi voi da seama mai bine ce ramane.

De asemenea, inca nu am ajuns sa duc NO3 si PO4 in limite decente cu NOPOX si sa ramana stabil.

NO3 coboara in nedetectabil insa nu si PO4 (fluctueaza intre 1.01 si 1,04) - de aceea as vrea sa incerc si varianta cu refugiu
Multumesc
vrem
Masuratorile sunt relativ ok la 3ml, oricum, nu are cine sa pape.

Am facut si cateva masuratori de PAR pe iluminare si au iesit astfel:

AI Hydra + 2xT5 la intensitate maxima pe program (nu all led ON)

- pe mijlocul bazinului sub apa, chiar sub hydra: peste 800

- pe mijlocul bazinului (coloanei de apa fix pe pietre):
Stanga - fix pe margine: 140
Centru - cel mai ridicat punct: 436
Dreapta - fix pe margine: 144

- platforma de piatra nivel de mai jos pe toata suprafata o medie de PAR de 200-250

- la nivelul nisipului ''laguna'' pana in sticla din fata): 150-200

Suficient, zic eu. Iar daca voi mai pune o hydra in configuratie voi avea acoperire excelenta, indiferent de locatie. Practic, media de 400 PAR se va intinde pe toata suprafata iar pe nisip sigur voi avea peste 250.

image
Si eu i-am dat PM dar prea tarziu
kannaaa wrote:Eu as lua-o pe a lu' nenea Hadu ..

Camera?
Ce cunoscut imi este!
Fix asta am patit-o si eu ...dar parca-i vreo filmare in unele recifuri dupa invazie de plancton
Ultima reducere:

Pret cu ambele pompe: 1100lei
Pret cu pompa originala + rotor nou: 1000lei
Pret cu pompa originala fara rotor: 800 lei

Ma intereseaza si schimburi cu skimmere Deltec SC 1455, 1351, Bubble Magus: Curve 9, Curve 7, C7. La schimburi discutam diferentele de pret.
Parmetru a ajuns la mine (sa mai fac masuratori dupa upgrade-ul cu Hydra 26Hd si 2x24W)

Teoretic, marti am sa pot sa-l trimit la Bistrita.
Merci

P.S. Super ambalajul!
De ieri am inceput sa alimentez bazinul cu Aquaforest Component 1+2+3+

Deocamdata doar 3ml ca nu e populat.
Sa vedem peste cateva zile ce iese la masuratori.

Astept sa vina ChemiClean sa scap naibii de ciano si sa vad ce alga mai ramane.

Tot de ieri schimbul de apa se face cu Reefsalt de la Aquaforest
Eu abia astept sa vad Red Sea Peninsula - ON!
La multi ani!
Mai multe despre cum si ce:

Lampa s-a dat.

Hardware-ul de care dispune este urmatorul:

Bazin: 800X400X450 141L (sticla ultraclara cu margini curbate)
Sump: 2X 300X300X300 60L (conectate in separeurile din stand)
Stand: 800X400X750 (de culoare neagra)
Owerflow Box: Blau 1500l/h
Pompa de recirculare: New Jet 1700L/h (debit reglabil)

Pret 2200 lei

*nu se dau separat accesoriile
Eu am un Leopard wrasse si la fiecare sperietura sau interventie in bazin se face sobolan de nisip
Stai relaxat, este perfect normal ce face si e in avantajul lui sa stea in siguranta.
Statuie poleita

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: