[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: M.Mihai
Forum Index » Profile for M.Mihai » Messages posted by M.Mihai
Lampa are protectie de sticla dupa neoane, deci nu sunt sanse sa ajunga apa la neoane, iar lampa nu se incinge asa tare in comparatie cu alte lampi pe care puteai sa prajesti si oua, poti tine mana pe lampa fara probleme, dupa 6 ore de mers continuu este doar putin calduta
In trecut am avut un Juwel Rio 180 si 6x39w, nu am avut alge, plantele mergeau ff,bine, acum am 90x50x50=225l brut si 190 net, iar lampa pe care o am acum 4x39w mi se pare cam slaba, vreau sa mai adaug inca o lampa 2x39w, lumina cu lampa actuala nu patrunde la radacinile plantelor. Daca aveai inaltimea acvariului de 45 cm era suficient 4x54w, asta este parerea mea, si care o vad in situatia mea
Ancamarketing wrote:Merci Edy.
Eu zic ca o sa am max 250 l net, consider suficient 216 w, sau eventual 5 neoane, adic? 270 w.
Sau ma insel? Dar 6 neoane, nu cred.

Eu zic ca o sa ai cca.280 l net din 325 brut, dar cand vei ajunge la un plantat full, o sa vrei sa mai ai doua butoane de unde sa mai aprinzi inca doua neoane
De 3 zile am renuntat la picioarele lampii si am lasat-o direct pe sticla, buza acvariului, acum cred ca are vreo 5 cm intre neoane si apa, inainte avea cam 15 cm. O fi bine?
Diseara cand ajung acasa pun si poze, mie mi se pare ca fiind lampa asa jos nu mai patrunde lumina pe toata latimea acvariului
Frumos, dar guppy aia parca sunt din alt film, eu as pune niste discusi sau scalari La un biotop genul asta ma gandesc si eu pe viitor
Pentru ce vrei tu sa faci in viitor, cu multe plante si gazon, 4x54w este cam putin, eu zic sa te gandesti la 6x54w
Pune o poza si din fata sa vedem mai bine
Cumpar Substrat JBL Manado 5-10 l.
Costin wrote:Sunt Costin si peste 2 luni imi iau si au acvariu

Sunt Mihai, peste 2 luni imi iau si eu Mercedes Deschide si tu alt topic
sa vina pozele
Eu la bazinul meu de 90x50x50 am tras apa pana la jumatate, am oprit filtrul si co2, am dozat 110 ml ap oxigenata de spital 0.8% concentratie nu 0.3 cum are cea din farmacie, am lasat 30 min, dupa care am umplut bazinul cu apa si nu am mai vazut nici urma de alga.
Am facut acelas lucru la alt bazin care era in stare grava al unui prieten, si a disparut orice urma de alga. Ambele acvarii aveau pesti si nu a decedat niciunul, nici nu s-au deciclat. ( se spune ca trebuie dozat 1ml pentru fiecare litru de apa)
sebacka wrote:Nu poti compara frunzele de stejar cu cele de dud sau trifoi, alta textura. Stejarul, nucul, catappa, bananul, guava au mai mult un rol antiseptic decat de hrana. E drept ca mananca microorganismele care se aseaza pe frunzele ce intra in putrefactie, cu timpul ramanand doar scheletul.
Dudul, spanacul, urzica da, sunt consumate in intregime de catre creveti.
Ai grija totusi ce plante bagi in acvariu

Dudul, spanacul, urzica, astea trebuiesc fierte inainte?
Astia cu marinele nu or sa faca reumatism la maini, dar noi cu buruienile...vai de noi!
Mult inainte!
S-a mai limpezit apa, poza este facuta ziua si c-am batea lunina in acvariu
Mersi Stefan
puntius denisoni
Uite aici filmul cu pestanii

Editat de stefanp: Ti-am modificat eu link-ul ca sa apara filmuletul direct in postare.
Uite aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/26417.page ,mai inapoi cu o pagina este si un filmulet
Cateva plante pe care le am in bazin:
Eleocharis parvula, Ludwigia glandulosa, Ludwigia repens rubin, Bacopa monieri, Pogostemon stellate, Alternathera rosaefolia, Alternathera reineckii mini, Alternathera lilacina cardinalis, Rotala macranda red, Cabomba red furcata

Forum Index » Profile for M.Mihai » Messages posted by M.Mihai
Go to: