[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: brawn
Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
mergi pe becuri economizoare. La acvariul tau as folosi 2 becuri de 20-23W de 3000 dau 6500K
Cu capacul nu ma risc, trebuie sa fac instalatie si la asta nu ma pricep

Nu e asa complicat. Pentru corp suspendat trebuie sa faci aceeasi instalatie.
Cea mai comuna solutie de iluminare a unui acvariu este tuburile fluorescente. Acestea trebuie fixate in ceva, acel ceva poate fi un corp suspendat sau capac de acvariu. Dimensiunile ambelor sunt determinate de dimensiunile bazinului.
Nu stiu ce lampa cu picior ai acum, dar ma indoiesc ca ai una in care ai putea pune 2 becuri de aprox. 20 w fiecare (cam atit ar fi indicat la un bazin de aprox 50 litri). Un capac nu e greu de facut si e foarte util in cazul mai multor specii "saritoare". E foarte importanta lungimea bazinului tau pentru recomandarea unei solutii de iluminare. Carbunele activ retine anumite substante din apa, inclusiv fertilizantii, nicidecum sporii sau algele care iti fac apa verde. Pentru asta exista UV sau patura peste bazin pentru o anumita perioada.
Impreuna cu Proflora Start 100 vei primi o brosura. Pana atunci iti citez din a mea: "Spread a 2-4 cm deep layer of JBL AquaBasis plus as the bottom layer in the aquarium and cover with a layer (2-4 cm) of washed aquarium gravel, grain size 2-3 mm.
Lumina . Vreau sa rezolv problema asta, as vrea ceva idei legate de o lampa care sa bata sau sa se ataseze acvariului.
"sa bata sau sa se ataseze", that is the question????
In Filtru am carbune activ, merita sa il tin ?

Pentru ce?
La volumul tau (60 l) ar merge orice incalzitor de 75w: toate fac aceeasi treaba. In legatura cu substratul - JBL Proflora Start Set 100 este foarte bun, mai ales ca are si solutii fertilizare micro incluse. Tot ce ai enumerat la capitolul CO2 sunt alternative scumpe la clasica bomba.
Plantele nu perleaza DAR am observat ca unele elimina niste bule mici mici (care cred/sper ca sunt O2) asa ca, sper ca sunt pe drumul cel bun.

Ba perleaza!!!
Chestia cu bulele e ca am pe marginea acvariului bule care...stau. Alea sunt bule de O2 sau de CO2?

Stau in picioare sau asezate? Daca nu ai aerare in bazin, este oxigenul produs de plante ca urmare a fotosintezei. "Stau" din cauza tensiunii superficiale a apei (asa cred, da' nu sunt sigur din cauza ca se apropie revelionul )
Imi cer scuze ca poluam topicul colegului alexandruv, dar mi se pare o discutie utila cu privire la mecanismul de adaos de CO2 intr-un acvariu. Acel drosel pneumatic nu este altceva decat un robinet de reglaj fin, care regleaza liniar debitul (sau volumul in l/min) in cazul unei presiuni de intrare constante (upstream pressure). Presiunea de iesire din acest drosel este egala cu presiunea mediului in care se afla out-ul din respectivul dispozitiv. De asemenea, aceasta din urma influienteaza si debitul, adica daca upstream pressure este de 0.5 MPa iar presiunea de la iesire este de 0,7 Mpa, nu vom avea nicio iesire de gaz. Singurul obstacol in calea CO2 de aici incolo este inaltimea coloanei de apa de deasupra furtunului pe unde intra bioxidul in reactor. In cazul nostru aceasta presiune este neglijabila. Cantitatea foarte mare de CO2 dizolvata se datoreaza metodei de dizolvare (difuzor intr-un reactor) si nicidecum presiunii de iesire a bioxidului, care e aceeasi la orice sistem de CO2.
Apoi, volumetric vorbind, cantitatea de CO2 din bula de 3 bari e mai mare decat cea din bula la 1 bar.

Volumul nu are legatura cu cantitatea. Intr-o butelie de CO2 ai 2 kg de bioxid la o presiune de 60 bari, care ocupa un anumit volum. La presiunea de 1 bar vei avea aceeasi cantitate de CO2 (2 kg) intr-un volum de 60 de ori mai mare. Tu ai 3 bari inainte de robinetul de reglaj fin. Dupa acel robinet presiunea este egala cu cea din mediul inconjurator, adica 1 bar.
Nu cred ca roseata aia are legatura cu CO2. Daca din 24.12 pestii nu si-au schimbat comportamentul, inseamna ca nu ai o concentratie prea mare de bioxid.
Pai dupa cate stiu eu ....CO2 intra deodata cu filtrarea apei...:-d

Intra de unde?
Acel reactor primeste CO2 24 din 24? Daca da, s-ar putea sa ai o problema, in sens ca pe perioada iluminatului bioxidul este consumat de plante. Atunci cand luminile sunt stinse acel CO2 se acumuleaza, ceea ce poate avea efecte grave (intoxicatii cu CO2 la pesti, fluctuatii mari de pH). Eu am un reactor compus dintr-un powerhead si o adapatoare de pasari. Powerhead-ul este legat la priza programabila cu unul din neoane. Astfel dizolvarea are loc doar cand sunt aprinse luminile, chiar daca CO2 intra in reactor non-stop. Pe timpul noptii gazul iese nedizolvat prin gaura de admisie aer a pompei.
Multa lume de aici si din alte parti spune ca acel tabel pH/KH/CO2 este irelevant. La o concentratie prea mare de CO2 pestii nu mor dintr-o data. La inceput se comporta ca in cazul lipsei de oxigen. Daca continui cu aditia de CO2 . Cel mai bun mod de a determina concentratia optima de bioxid este "ochiul stapinului": daca plantele perleaza, cresc, au culoare, pestii sunt bine, algele tind vertiginos catre 0, nu ai nevoie nici de tabel si nici de teste. Tinand cont de cat e de plantat acvariul tau si de faptul ca ai o bomba, eu nu cred ca vei ajunge la o concentratie periculoasa de bioxid. Ce reactor ai? Fii cu ochii pe acvariu dupa ce bagi CO2 si PPS Pro.
Foarte frumos bazinul! (mai ales daca il comparam cu pozele de pe prima pagina a postului). Plantele par a fi sanatoase. Nu-mi ramine decat sa-ti urez un traditional "la mai mare"
Eu zic sa te apuci temeinic de limba romana, pentru inceput.
Primul post se posteaza in alta parte.
Inteleg ca ai inceput sa frunzaresti forumul. Spor la treaba! Vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale.....
Poti incerca vreo 5-6 cory pitici (daca-i gasesti). Uite aici un articol: http://www.petsparade.co.uk/articles/?a=88.
NO2 - 10 nu este de la lipsa plantelor naturale. Citeste despre ciclul azotului.
Ai un acvariu cu mare potential (300l). Faptul ca vrei un filtru extern imi spune ca te-a cam prins aceasta distractie . In locul tau as face urmatoarele lucruri:
1. As schimba pietrisul. Ai nevoie de granulatie 2-4 mm, altfel se imbicseste repede.
2. As pune un substrat fertil + o linie completa de fertilizare in coloana de apa.
3. As adauga cel putin un neon in capac, mai bine 2. Ce mai scrie pe tuburile pe care le ai in afara de 54W?
4. Daca ai Tetra Optimat, e un fel de frectie la picior de lemn. Cumpara sau "incropeste" un sistem profi de CO2: butelie, reductor, reactor.
5. As planta masiv bazinul.
6. Schimburile de apa se fac odata pe saptamina, chiar daca acvariul din poza nu pare suprapopulat.

Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Go to: