[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
La o prima cautare, raman la parerea mea ca e un whelk, de genul celor pe care-i vad aici in rockpools. Vezi si tu poza cu cone snails, parca-s mai trapezoizi la cochilie din profil:

Ca la reclamele la MasterCard:
... soacra ca a lui Koala, priceless.
For everything else, use MasterCard.
koala wrote:E carnivor / veninos ...

Faci caterinca sau pe bune?
Daca te referi la cone snail, nu cred ca e.
Si un DIY semi-pro:

Si o comparatie:

Adaug video cu structura interna (instructiuni postate de producator pentru upgrade hardware la ultima versiune) a unor lumini LED capabile sa sustina cresterea SPS, printre cele mai bune de pe piata:

EcoTech Radion Pro XR30w Gen 3 - 170W; 300x180x39mm :

AquaIllumination Hydra52 HD - 135W; 300x137x40mm:

Maxspect R420r Nano - 70W; 220×265x25mm:

Ca surse de puterea specificata:

MeanWell CEN-100-24
MeanWell CLG-100-24-DLU
MeanWell DR-100-24
MeanWell HLG-100H-24A
MeanWell HVG-100-24B
MeanWell MDR-100-24
MeanWell PLC-100-24
MeanWell RD-125-2448
TDK LAMBDA DRB-100-24-1
Iar pe calculele electrice:

Channel 1:
- 6x Cree XT-E Cool White (20mm Aluminium star board) @1000mA Vf3.17: 19.02V 19.02W
- 4x Cree XP-L Cool White (20mm Copper star board) @1000mA Vf2.95: 11.8V 11.8W
- 6x Cree XP-E2 Blue (20mm Copper star board) @700mA Vf3.3: 19.8V 13.86W
Channel 3:
- 6x Cree XT-E Royal Blue (20mm Copper star board) @1000mA Vf3.15: 18.9V 18.9W
- 8x Semileds Violet/UV (20mm Copper star board) @700mA Vf3.5: 28V 19.6W
- 5x Cree XP-E Photo Red (20mm Copper star board) @500mA Vf2.2: 11V 5.5W
Channel 5:
- 140mm fan Silverstone SST-FW141 (tensiunea reglata din buck converter la 12V) 12V@250mA 3W

Putere totala 91.68W.

Facand calculele de mai sus am realizat ca:
- ledurile Semileds au Vf mai mare decat cele Cree
- ca am nevoie de mai mult de 24V pentru sirul de Semileds, deci voi putea rula doar 6 pe acel LDD iar doua trebuie redistribuite.

Acum intrebare: ce se intampla daca leg doua Semileds la LDD-500H pe care am cele 5 leduri Photo Red?
Stiu ca mi s-a recomandat sa leg doar leduri identice pe un sir, dar nu inteleg de ce (curentul e constant prin toate ledurile fiind limitat la 500mA de LDD-H, iar suma Vf-urilor este mai mica decat 24V, deci toate ledurile vor functiona la intensitatea maxima de 500mA, nu vad unde s-ar putea produce furturi de curent care sa duca leduri individuale peste curentul maxim tolerat).

Am calculat si teoretic tensiunea totala pe 5 Cree Photo Red + 2 Semileds UV la 500mA va fi de 18V, iar la sirul cu cele 6 Semileds Violet va fi de 21V. Iar puterea totala ar fi 90.28W.

Sursa minima ar fi 90-96W: 24V ~3.75-4A.

Desigur, nu exclud si alte erori in calculele de mai sus, astept feedbackul.
In asteptarea LDDurilor si a ventilatorului, am zis sa arunc o privire la radiator.

Am sfarsit prin a marca locurile pentru leduri, dar m-am abtinut sa finisez marginile.pentru a-l putea culisa in cutie.

Canturile sunt de 2mm, iar marginile sunt de 4mm, deci functie de unde indepartez materialul, pot aseza radiatorul la diferite inaltimi in limita a 4 mm (daca indepartez 2mm de sus, de jos, sau cate unul de sus si unul de jos). Astept sa am ventilatorul si apoi ma decid.

Like.
Daca vrei o idee, spune dimensiunile pentru display si iti pot indica echipamentul necesar si costul sau, pentru o decizie informata.
De asemenea, daca esti dispus sau nu sa mergi pe un sistem reef ready, cu overflow si sump (implica gauri in sticla si tevi, ofera avantajul ca nu mai tii echipamentul la vedere).

http://www.marinelifephotography.com/fishes/fishes.htm
La obiect, dezinfectezi acvariul cu inalbitor de rufe neparfumat.
Poti dezinfecta asa inclusiv mediile de filtrare, mai putin orice material organic, intrucat acela va fi afectat de clor (ars).
Clorul se duce in timp.
ciprian wrote:UV-ul, dupa paretea mea nu are ce cauta....Exceptie fac bazinele de carantina.. .Acolo e "must have"......

Nu stiu, Ciprian.

Adica, eu vad dupa atatia pesti si doua epidemii rapide bazinul de carantina cam asa:
- un spatiu atat de restrans incat balanta intre apararea pestelui si patogen este rasturnata in favoarea patogenului, cu manifestarea rapida a simptomelor bolii, acolo unde exista un patogen obligatoriu care sa o produca.

Astfel, apuci in cele sase saptamani sa vezi daca ai ich, intrucat pestele e inchis in volum mic cu parazitii care produc o superinfectie in timp foarte scurt.

Daca pui UV, cam bate scopul, intrucat mai reduci din populatia liber cutrieratoare de parazit si poti avea un episod subclinic.

Legat de utilitatea sa, poate ca ii gasesc utilitatea in acele episoade de bloom bacterian care asfixiaza totul prin folosirea oxigenului din apa. Poate il poti folosi la iesirea din biopellet reactor sa omori tot ce iese ca sa fie mai usor skimmabil.

Legat de utilitatea in lupta contra ICH, ajuta putin, dar sigur nu sterilizeaza acvariul de paraziti.

Ca efecte adverse: denatureaza tot felul de substante, omoara bacterii bune, distruge fito si zooplancton, inca o pompa in plus pe lunile de vara etc.

Pot face trei afirmatii despre acvariile de carantina:
- toata lumea e de acord ca e musai sa ai unul
- nimeni nu are unul
- nimeni nu ar sti ce implica un acvariu de carantina nici daca l-ar avea.

Dupa cum am mai spus in trecut, sa faci reefing fara acvariu de carantina e precum sexul de ocazie fara prezervativ.
Bump
4. ignori toate sfaturile de mai sus si sfarsesti cu majoritatea pestilor morti (eu daca ar fi deschis sezonul la pariuri, pe asta mi-as pune banii)

Natural selection, baby. Pacat ca nu functioneaza si la cei care tin pesticii.
Dog whelk, probabil din ape reci, carnivor / predator. Nu-i reef safe.
Unele populatii sunt infestate in proportie de 50+% cu plathelminti.

O aditie nesanatoasa intr-un acvariu marin cu temperaturi tropicale.
dan.pavelescu wrote:Exact modelul ala il am..

Stiu, sefule, postai sa inteleaga si altii.
Reactoarele care ar trebui evitate cu RowaPhos sunt cele cu pompa la baza, sub cilindru si cu evacuare libera prin gauri prin capacul de sus. Alea sunt bune pentru carbon activ si biopellets.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: