| Message |
|
|
Gobidae wrote:DA... aripioara a inceput sa creasca. Creste un pic din spate ca un mic mot si chiar o si strange sau desface. Dar inca nu are culoare. 
Asta de la pipeta i se trage.  Cit despre culoare...pune o vorba buna si poate se indura guppy de el si ii dau imprumut pina la salariu. 
|
 |
|
|
Bine ai venit!  Asteptam mai multe detalii despre acvariile tale si ceva poze, daca se poate. :foto:
Am o mare rugaminte - grija pe unde postezi, ca tocmai ce am mutat topicul la rubrica "Despre noi", unde ii este locul. 
|
 |
|
|
sergyx2 wrote:de fapt eu am in acvariu 10 neoni 2 cory si 5 gurami...numa ca am vrut sa aud o parere inainte sa stiti ce am in acvariu.
Aha...pricep...da' de ce te-ai mai ostenit sa intrebi daca acvariul tau e deja populat, si inca necorespunzator?
Puteai sa fi cinstit si sa spui de la bun inceput cum sta treaba.  Da guramii, ca nu au ce cauta acolo. Si trebuie sa te decicizi - ori tetra - max 6, or neoni.
In nici un caz sa nu asociezi tetra cu neonii.
Cit despre scris si exprimare...nu am cuvinte .... 
|
 |
|
|
sergyx2 wrote:daca aleg neoni si gurami cam cati as putea pune de fiecare?ma gandeam la un grup de 10 neoni si 2 cory si atunci cati gurami as mai putea pune?
Mai bine te limitezi doar la o "gasca" mai mare de neoni si atit.  Intr-un acvariu plantant din belsug, vor arata super.  Nu te complica cu gurami - daca nimeresti mai multi masculi se va lasa cu ciufuleala.  Iar bazinul e prea mic pt ei.
|
 |
|
|
viulian wrote:
Deh, o sa iau si eu o pastila din aia, poate invat acvaristica mai repede 
Acvaristica nu se invata cu pastile!!!  )
|
 |
|
|
viulian wrote:
Apoi am cumparat de la farmacie niste pastile pentru alimentatie echilibrata (Calciu, Fier, Zinc, Fosfat) dar aici o poveste intreaga [nu dati cu parul, sunt incepator!]. O pastila e de fapt o capsula cu praf alb inauntru. Am desfacut o capsula, si am turnat praful in apa.
Capsulele acelea sunt pt uz uman, pt numele lui Dumnezeu!!!! Bine ca nu ai pus si tetraciclina sau nu i-ai uns cu unguent de tataneasa.  Oi fi tu inepator, dar parca e prea de tot...
NB - nu am dat cu paru', doar ma minunez... 
|
 |
|
|
Biberoane, suzete, pipete - pina la urma s-a gindit bine, de ce sunteti cu totii asa rai? Nu vedeti ca omu' face tot ce-i sta in putere sa ii fie bine amaritului de peste aflat in suferinta? Nici macar nu se indura sa-l scoata din gasca, sa nu se simta marginalizat.
Poate seara, un cintecel de leagan i-ar mai alina suferinta si i-ar grabi insanatosirea... :sic:
|
 |
|
|
Quod erat demonstrandum!  Deci se poate!!!! Pesti fara numar in bazin cit mai mic. :yeah2:
Sa mai aud eu pe cineva circotind, ca RTF scrie pe el.  Si eu care ma torturam cu ideea ca 6 neoni sunt deja prea mult pt un acvariu de 65l...si plin de "balalarii", dotat cu filtru si alte cele... Shame on me.
@Gobidae - la niste oscari nu te-ai gindit? Doar asa, ca o experienta...Ca daca nu-ti place cum da, ii poti schimba cu altceva.
A, si sa nu uiti de poze! 
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Sfat - scoate "Grecia antica" si epava din acvariu, ca nu au ce cauta acolo. Elementele de decor trebuie sa fie cit mai naturale - mopani (buturugi), nuci de cocos, pietre. Fara scoici, ruine, bibelouri sau alte chestii d-astea. 
|
 |
|
|
Gobidae wrote:
...lucrurile pe care majoritatea dintre voi le considerati inumane.. se intampla cu totul in alta parte [si nu in acvariul meu].
Nu zau? Dar de fapt ai dreptate, nu e acvariul tau, e al prietenei tale.  Hai sa dam vina in capul ei, ca doar ea te-a silit sa il cumperi, nu?
Gobidae wrote: La un acvariu de 20l e mai usor sa modifici parametri cu minimum de efort...
Asta s-o crezi tu.  Poate ne dezvalui si noua de unde ai aflat secretul asta, ca lucrurile stau taman pe dos. Dar poate esti un revolutionar in materie de acvaristica si ne vei invata si pe noi cum arata o gramada de pesti sanatosi, fericiti si zglobii tinuti in 20l.
Gobidae wrote: Cred ca pana la urma o sa ma axez pe principala mea preocupare... si anume "Cum sa ai o gradinita pentru. pesti.. fara prea mare bataie de cap"
Un acvariu inseamna bataie de cap. Inseamna timp, bani si pasiune. Daca nu esti dispus sa investesti in el, atunci mai bine cauta-ti o alta preocupare.
Gobidae wrote:Apropos... peste 2 luni o sa dau neoni.. ca au inceput sa se le arda de harjoneala, si probabil si zebrele... au crescut si astea. Dar o sa introduc si alte specii "necompatibile".... binentzeles luati de mici.
O sa va povestesc.
Sigur ca da.... Vei povesti si nepotilor care se vor ingrozi si vor da acatiste la biserici sa-ti fie iertate pacatele.
Uite ce e - ai doua variante: ori incetezi sa stresezi tot forumul cu ineptiile astea, ori ne parasesti. Alegerea iti apartine. Da' hotaraste-te mai repede!!! :protest:
|
 |
|
|
viulian wrote:
Si cam de aceea e atitudinea ostila din partea membrilor, precum si trimiteri catre topicuri de incepatori.
Atitudinea nu este ostila, ba dimpotriva. Ar trebui sa il stimuleze si sa nu mai sustina niste ineptii de genul ca bradisul filtraza apa si din acest motiv a scos filrul...ca recunoaste un peste care nu "se comporta regulamentar" si refuza cu incapatinare sa ii acorde un tratament corespunzator, bazindu-se doar pe faptul ca daca ii lipseste o inotatoare, aceasta ii va creste din nou.
Acvariul pe care il are nu e altceva decit un fel de puscarie pt bietele fiinte. Care trebuie sa suporte conditii mizere doar pt simplul fapt ca nu pot vorbi. Ca daca ar putea, nu cred ca posesorul acvariului ar fi incintat de ce ar auzi.
@Gobidae - Ai prea multe specii de pesti care nu sunt deloc compatibile unele cu altele, acvariu mult prea mic, fara filtrare, fara multe... Si nu e un motiv de mindrie.
Incercam sa te ajutam cum si cu ce sfaturi putem sa iti dam fiecare, dar daca nu vrei sa tii cont de ele, in curind vei ramine cu  in bazin - pardon, in coltul tau de feng-shui.
Apropo, daca esti cu adevarat interesat de feng-shui, mai bine atirna niste clopotei la geam si da pestii cuiva care poae avea grija de ei.

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Gobidae wrote:P.S: Vreti sa va povestesc cum hraneam ancistrusi pana mi-au crescut alge pe geam... :p
Mai bine nu. Asta daca nu vrei sa ti se ureze "la revedere" mai repede decit ti s-a urat "bun venit". Vezi ca te intreci cu masura, iar mistourile ieftine nu sunt apreciate pe aici. Considera asta un prim avertisment. 
|
 |
|
|
angelfish wrote: ... Pomaceea roade la frunze toata ziua ...
Cu o mica precizare - melci nu se ating de frunzele sanatoase. Daca le rontaie, inseamna ca planta e "bolnava". Este insa foarte adevarat ca nu curata acvariul de deseuri. Cel mult, se hranesc cu pestii morti sau aflati in descompunere. Dar acest lucru denota un grav dezechilibru in acvariu. 
|
 |
|
|
|
Atunci cind iti vor muri melcii, sa iti pui intrebari referitoare la calitatea apei din bazinul tau. Pina atunci, lasa-i in pace, ca au si ei rostul lor!
|
 |
|
|
Volumul acvariului si numarul pestilor. Lectura placuta tie si prietenei tale!
|
 |
|
|
Gobidae wrote:....pipeta cu continutul din capac, si se apasa tare, pentru a putea ajunge la gura pestelui timid care sta ferit deoparte sa nu fie inghiontit chiar in rana, de ceilalti pesti neatenti, facandu-i din placuta activitate de a manca, un chin insuportabil. Si uita asa cu mancarea aproape de nas mai inghite si el cateceva, pana nu se prind si ceilalti pesti ca il favorizez..
Tu chiar te astepti sa creada cineva povestea asta? Esti cumva de la Animal Planet si salvezi animale tinute in conditii inumane?
Mai bine ai citi pe forum articolele dedicate incepatorilor ca ti-ar fi de mare folos. Iar de pestele cu pricina, pot sa iti zic cu mare parere de rau ca nu il asteapat o soarta prea buna. In general, pestii bolnavi si aflati in tratatament se tin separat, in acvariu carantina si nu "la gramada".
Si e bine sa te uiti de doua ori ce ti-a pus vinzatorul in punga si sa platesti o data. Pestii care dau semne evidente de boala, au inotatoarele sfisiate, pete anormale pe corp, sunt apatici sau stau pe fundul bazinuui nu se cumpara in speranta ca se vor face bine in acvariul tau.
|
 |
|
|
dreammer wrote:Ar mai fi o varianta: in primavara voi face alt bazin, 100x35x50, adica vreo 140-150 litri net...
De ce asa ingust? Si daca mai vrei si acvariu plantat, vei regreta cu siguranta ca nu ai o latime mai mare. Iar scalarii abia daca se vor putea intoarce.  Lasa-le macar lor spatiu de miscare. 
|
 |
|
|
fipilica wrote:
cristi-3 wrote: un acvariu de 10 15 litri in care ai putea sa tii o pereche de betta
o pereche pe termen lung  ?? cred ca ai vrut sa zici 30-40 litri 
Din care, la scurt timp, va supravietui in mod garantat masculul.  Femela va lua in cel mai fericit caz o ciufuleala zdravana daca nu e pregatita de depus, etc...
@cristi-3 - rugaminte - nu mai da sfaturi/idei referitoare la acvarii in care nu ai tine nici macar un hamster. Bazinele de 10-15l sunt bune doar pt pui si cam atit. Si asta depinde de specia de pui pe care o cresti. :protest:
|
 |
|
|
|
Ceva carente de fier sau cupru, probabil...
|
 |
|
|