| Message |
|
|
|
Pune doi, unul peste altul
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nu cred ca ii baga in teava, ci pe deasupra ei, pe sorb. Bureti din aia ca pe vremuri, cu gaura pe mijloc
|
 |
|
|
|
Doneaza pestii. Cauta pietre sau lemne si fa un hardscape mini sa stea matzu-n coada. Adauga plante rezistente si cu crestere lenta. Cicleaza-l doua luni apoi adauga un betta.
Din ce e acum, il poti transforma intr-o bijuterie.
|
 |
|
|
Fadds wrote:Poate faci un tutorial video cum se scot 30 de kg de pietre din canistra aia ca sa speli un burete colmatat.
Eu am tot filtru Eheim 1600XL, cu buretele la fund, direct unde intra apa.
Am scos saculetii cu material filtrant bio, am scos buretele, l-am spalat, l-am pus la loc, am pus saculetii si aia a fost. Chiar mai usor decat la o canistra cu sertare.
Ma gandesc serios sa reununt la burete de tot. La filtrele mici, am obiceiul sa tai buretele si sa ii injumatatesc grosimea, nu ma bazez pe el pentru filtrare biologica.
In primul rand, nu il poti clati ca pe mediile bio, trebuie spalat la robinet - deci o iei ed la zero cu el. In al doilea, te obliga sa faci mentenanta la filtru mai des decat ti-ai dori.
Referitor la site-ul acelui "om de stiinta" care ridica in slavi buretii si sustine ca seachem matrix e o basina, ti-am mai spus parerea mea, individul e dus cu pluta si mananca bors.
Acum foarte-foarte-foarte multi ani de zile, un om in care am incredere orbeasca - Claudiu Truta - mi-a explicat cum sta treaba cu filtrarea mecanica vs filtrarea biologica. Experimentand, mi-am dat seama ca are dreptate.
Buretii iti ofera rezultate rapide, dar pe termen scurt. Mediile biologice iti ofera rezultate doar daca ai rabdare, dar pe termen foarte lung.
|
 |
|
|
Daca-mi pun ochelarii si reusesc sa te vad, iti arat eu tine barza chioara
|
 |
|
|
Da, stiu. Am indesat bureti unde se atinge.
Nu ma deranjeaza zgomotul, se aude doar cand e cabinetul gol si sunt geamurile si tv-ul inchise.
Pompa veche am adus-o acasa sa o curat si tot in punga e de o saptamana si ceva
|
 |
|
|
Eu am avut instalatia de schimb la picatura mai simplu, din teava ppr (de 20 pentru alimentare, de 25 pentru evacuare). Teava de 20 avea dop la capat, gaura pentru un furtun de osmoza, iar in furtun un picurator gardena.
Dar e mai elegant cu furtun de osmoza, asa am acum pentru autocompletare si in plus, il poti masca prin canal de cablu (exista si piese pentru a face cot de 90 la furtunul de osmoza).
Musai sa ai gaura in acvariu, pe care montezi o flansa si un cot la 90. Gaura sa fie mai jos de nivelul actual al apei, cu cotul si o bucatica de teava poti sa te joci cu nivelul, mai sus sau mai jos.
Eu nu folosesc 20 de controllere pentru temperatura, ci unul singur si bun - https://www.theaquariumsolution.com/product/3077/273
Pentru filtrare, iti recomand ce am eu si sunt foarte multumit: https://wts-online.ro/produs/sistem-filtrare-apa-trio-matriks/
Referitor la cat vrei sa schimbi zilnic (atentie! asta nu te scuteste de aspirarea substratului) e simplu. Fa instalatia, regleaz-o sa picure cumva, ia un recipient de 1-2 litri si cronometreaza in cat timp se umple. Mai departe, aplici teorema lui lagrange ca sa afli cat schimbi pe zi la volumul total
Eventual calculezi in sens invers apoi te joci cu picatura si umpli sticla in timpul necesar sa corespunda cu volumul bazinului si cu 24 de ore.
|
 |
|
|
|
Asta e boala lor, din pacate. Presiune prea mare pentru o maneta fragila si niste roti dintate din plastic.
Cat timp exista vasilina siliconica pe mecanism, merge bine. Cu timpul, vasilina aia se cam duce si apar problemele.
Plus, cand vrei sa faci mentenanta filtrului, intai pune-l pe low din maneta si abia apoi il scoti din priza. Nu stiu care e legatura, dar asa am reusit sa pastrez filtrul intact.
|
 |
|
|
|
Ai incercat cu o surubelnita ceva sa misti mecanismul in pozitia off?
Ca fapt divers, dupa ce am rupt si eu vreo 2-3 (fie maneta, fie dintii de la rotile dintate din interior) am invatat ca trebuie sa pun maneta in pozitia off si abia apoi sa scot filtrul din priza.
Daca nu reusesti cu frumosul, vezi in poza sageata. In timp ce apesi pe butonul de "eject" incearca sa labartezi spatiul ala dintre hose adapter si corpul filtrului cu o surubelnita mai lata, sau o unealta plata si subtire si cu a treia mana trage de piesa in sus.
Eu am reusit sa fac treaba asta fara sa stric si altceva, dar ai totusi mare atentie.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Mai mult timp pentru bacterii sa consume amoniac si nitriti.
|
 |
|
|
Am fost nevoit sa elimin ups-ul din schema, ca s-a aglomerat situatia..
Am montat la loc filtrul Atman, ca micul Eheim nu avea suficient debit pentru reactorul de co2.

|
 |
|
|
Se spune ca la barza chioara ii face Dumnezeu cuib. Mi-a incarcat colegul Maab butelia, m-a jignit si cu un ph controller pomana porcului, plm..
Saptamana trecuta am schimbat si pompa, tot zgomotul ala il are (parca un pic mai slab) dar a scazut debitul, ceea ce e bine pentru mediile bio. Si acum pot spune ca am si o rezerva pentru urgente.
|
 |
|
|
|
Maistru, nu maestre.
Eu doar ti-am spus parerea mea, probabil ca or sa apara altii care iti vor spune ca co2 e superstitie si nu trebuie.
Dar imi mentin opinia.
|
 |
|
|
Arata foarte bine
Nu renunta la co2, parerea mea
|
 |
|
|
|
Umflatule, un update, o noutate, o poza, o biscuite ceva si pentru baeti?
|
 |
|
|
Da bravo, in sfarsit am avut si eu audienta in topic. Mi-ati luat si bucuria asta
|
 |
|
|
|
Cred ca era "trai-ti-ar", dar eram ocupat sa fac spiritism, vorbeam cu mortii
|
 |
|
|
slotonlineidn89 wrote:For fans who want to play Slot Online Deposit Pulsa Tanpa Potongan which of course can be played very easily and wherever you want, only with smartphones that are supported by Android & IOS can directly visit the trusted Slot Online Deposit Pulsa site IDN89
Si cum traiti-ar mortii ma-tii m-ai gasit exact pe mine??
|
 |
|
|