| Message |
|
|
|
Adaug ca pestii sunt cei mai sensibili la hipoxie, coralii supravietuiesc mai bine in caz de pana de curent.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Ochiometric, dimensiunea dezastrului de vineri:
- geamurile sunt maro
- un anthias e lipsa la apel
- apa un pic tubure
Plm.. tencur Dorele cu pickhammerul tau cu tot, pe unde ti-or umbla tie ochisorii azi
Sefule, macar nu i-ai omorat cu mana ta.
Anthias e un peste naspa anyway.
Ce nu inteleg eu: vineri s-a intamplat intamplarea. Tu raportezi luni bilantul dezastrului.
Pe mine nu ma lasa inima sa astept 48 de ore (poate doar daca eram plecat din tara).
Imi pare rau sa spun Dane, dar eu cred ca porecla de Batman nu ti se potriveste. Nemilosu' e mai potrivita.
Deci de acum inainte, Dan Nemilosu'.
|
 |
|
|
|
Pai capacele exterioare se prind cu suruburi M3. Comanzi patru suruburi M3 lungi, pui spacere de plastic si de acolo le atarni. Eu am sistemul asta la partea de jos, sprijin luminile de colierul de plastic de la Fluval Edge.
|
 |
|
|
|
Pai cutia se cheama Hammond 1455T2201.
Tu iti cauti desigur o cutie din aluminiu extrudat cu dimensiunile interioare pe masura proiectului tau. Ideal e sa o prepari singur, dar sunt sigur ca gasesti si meseriasi care sa ti-o prelucreze corespunzator.
La mine situatia a fost invers, am cumparat cutia si am facut proiectul sa incapa in ea.
Avantajul cutiei metalice este racirea mai buna. Iar simpla introducere la cutie iti optimizeaza fluxul de aer prin radiator si implicit racirea.
|
 |
|
|
mirciulik wrote:O intrebare de 10 pct:
La ultimul acvariu am asamblat o lampa led DIY cu leduri Cree, 5 albe, 5 albastre. Ideea este ca as vrea sa folosesc lampa la acvariul de carantina/spital.
Acum intrebarea: unde/cine poate sa-mi faca pentru lampa o carcasa frumoasa?
Acum arata asa 
Uite aici un tip de carcasa potrivit pentru luminile tale.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/300/36620.page#p332112
|
 |
|
|
|
Lucian, nu ti-e frica de fenomene de capilaritate?
Eu am invatat ca daca vrei sa golesti un acvariu marin in mod discret, arunci seara un capat de sfoara in acvariu si-l lasi sa atarne pe podea. Dimineata nu mai gasesti apa de pe podea in acvariu, ca sa ma exprim anapoda.
|
 |
|
|
|
Io ti-am zis ca astept puii.
|
 |
|
|
Asta-i tot ce-am luat, vreo 4.5L, dar am varsat in acvariile mele (patru la numar), sa fiu sigur ca daca se strica feederele, mai au o sansa pe live food. I-am adus si lui destul sa insamanteze un acvariu de 400/500L, sau sa hraneasca un mandarin doua saptamani. Spre rusinea mea, n-am realizat ca acvariul mare nu-i dat la apa (ca deh, omul si-a luat si pompe, deci nu m-am gandit un moment ca nu are apa in acvariul mare).
|
 |
|
|
Liv wrote:Sper ca ai dat drumul la sopirle.
Nu le-am dat drumul pentru ca nu aveau conditii sa supravietuiasca in Anglia.
Le-am cumparat greieri mici si le-am amenajat un terrarium. Le-am dat greierii prin calciu si le-am dat temperatura 30-32° C cu gradient de temperatura. Am aflat de pe internet ce sunt si ce nevoi au: Steppe Runner.
In plus, am avut norocul sa se inteleaga (adica sigur cel putin una era femela).
Intrucat aveau nevoie de lumina UV pentru prevenirea rahitismului (iar nevasta a fost categoric impotriva unei surse de radiatii UV in casa), am intrat pe un forum de reptile din UK si am gasit un breeder care crestea specia asta si i le-am oferit.
Oricum, imediat la o saptamana dupa ce le-am luat a fost incendiul de anul trecut de la Vadu', cand ciobanii au parjolit toate tufele uscate si restaurantul de acolo cu tot cu ele. Ne place sa ne gandim ca probabil le-am salvat viata.
|
 |
|
|
Am gasit pe/de la baieti alcool isopropilic.
Daca beti metanol din greseala, intradevar, antidotul e sa bei cat mai repede muuuulta votka.
Isopropilicul pur (adica diluat cu apa, fara alte tampenii, nu e toxic).
Mi-a venit si adaptorul pentru burghiul de 11mm, din pacate, proiectul a luat pauza pentru o saptamana.
Mai mult, mi-a venit si bunatate de ventilator cu urmatoarele caracteristici:
- Noctua
- Industrial
- 140x140x25 mm
- IP67
- 24V / 0.33A / 7,92 W
- 4-Pin PWM (5V)
- 800-3000 RPM (1800 RPM @12V)
- presiune statica 10,52 mmH?O
- flux de aer 269,3m³/h ~ 158.5CFM
- zgomot acustic 41,3 dB(A)
- MTBF >150.000 h
- Garantie 6 ani
NF A14 industrialPPC-24V-3000 IP67 PWM
http://noctua.at/en/products/product-line-industrial/nf-a14-industrialppc-24v-3000-ip67-pwm/specification
|
 |
|
|
ionut_dt wrote:
um02122 wrote:
Pavelescule, ce dai pentru o punga de copepozi?
Promite ca da..... burta jos
...
|
 |
|
|
mirciulik wrote:De unde a luat nenea doctoru' pozii? Vreau sa iau si eu
I-am luat de la magazinele Maidenhead Aquatics din Windsor si Bracknell. Nu mai ai pana miercuri pentru ca i-am cumparat eu pe toti care s-au adus miercurea trecuta.
Pavelescu s-a tot vaicarit ca vrea, asa ca i-am dat cateva pungute si lui.
|
 |
|
|
|
Cand am fost la Vadu anul trecut am prins doua soparle de nisip. Abia dupa ce le-am adus am aflat ca nu exista in Romania decat la Vadu si la Hanu Conachi.
Cu alcoolul isopropilic e mai simplu, il duc in gura prin security. Parca zicea la chimie ca alcoolii cu catena alifatica lunga sunt mai dulci la gust ??
|
 |
|
|
|
Daca ai casa ta poti avea si acvariu marin.
Exista o varianta pentru toate buzunarele.
Daca nu ai casa ta, nu merita sa faci un acvariu marin.
|
 |
|
|
ceatza wrote:Nu stiu cum de n ai gasit Andrei la o simpla cautare am gasit alcool isopropilic si special pt electronice si la sticle etc , cel mai simplu te duci la o librarie si cauti corector din ala pasta tip oja care si alcool in sticluta separata pentru dizolvare subtiere in caz ca se intareste corectorul.

Scuze, n-am cautat online, am comutat pe infantry mode, am luat magazinele si farmaciile la rand. Faza e ca voiam ca Pavelescu, acum acum acum. Azi zbor in concediu, speram sa termin cutia inainte sa plec.
|
 |
|
|
|
Mi-am pregatit acvariile pentru vacanta.
Am luat mancare vie (am luat toti copepozii adusi pentru saptamana aceasta in Windsor si in Bracknell, direct din cutiile de livrare). Si feedere noi.
|
 |
|
|
|
Am gasit hikari pentru ciclide.
|
 |
|
|
|
Cred ca nu risc, caut alcool isopropilic cand vin in Romania.
|
 |
|
|
|
E interesant ca desi noi nu o vedem in ocean, coralii prezinta fluorescenta. Cel mai evident se demonstreaza la scufundarile de noapte daca folosesti o laterna albastra cu lumina de 420nm. Din ce am vazut eu, exista vreo trei tipuri de fluorescenta la corali (adica luminezi cu lumina de 420nm si coralul iti intoarce alta lumina decat cea pe care o vezi in lumina alba, de obicei verde sau portocaliu).
Asta e si motivul pentru care tii corali.
Acum o intrebare: e ok sa curat ledurile cu asta?
|
 |
|
|
Liv wrote:Vad ca pina si iluminatul la saratele e mai complicat decit la plantate.
Daca ar face si plantele fluorescenta...
|
 |
|
|