| Message |
|
|
alber wrote:Am ceva poze cu niste melci care ataca plantele si nu stiu care din ei este de vina. Sunt doua tipuri diferite. Problema mea este ca nu stiu cum sa uploadez pozele, mi se spune ca sunt prea mari. Cum as putea sa le micsorez? Ma gandeam ca daca le arat pe forum voi fi sfatuit pe care sa-i elimin din acvariu.
Total gresit! Melcii nu au nici o treaba cu plantele sanatoase. Problema ta nu sunt melcii, ci plantele - lipsa de nutrienti, fertilizanti etc...
|
 |
|
|
snackattack wrote:1. Da , am un suport foarte rezistent si foarte estetic din punctu meu de vedere. 
Asta e de bine.
snackattack wrote:2. Da, am de gand sa tin toti pestii pentru ca am prins drag de ei. :bravo 
Asta e de rau.
snackattack wrote:3. De unde pot cumpara melci ? cati am nevoie si cam cat costa bucata ?
De la un pet-shop. Ai grija sa nu aiba cochilia gaurita sau erodata. Cit costa... Auzi, de ce-s eu, Mama Omida?  Hai sa-ti fac o schema - ai vazut un pet-shop, bagi un cap, arunci 2 ochi si vezi daca au melci - presupun ca te intereseaza pomaceea, ca cu restul te vei captusi vrei, nu vrei :sic:. si intrebi pretul. Simplu, nu? Nu cred ca are rost sa ii chinui pe bietii vinzatori cu denumirea stiintifica, ca s-ar putea sa le iasa lor ochii ca la melc si sa zica ca n-au auzit in viata lor de asa lighioane. 
|
 |
|
|
snackattack wrote:l`am curatat si apa incepe din ce in ce sa se limpezeasca. se pare ca filtrul (made in taiwan  ) ) isi cam face treaba. melci nu am deloc. trebuie sa iau? si la ce folosesc?. Chiar acu am fost la geamgerie sa ma informez pentru un acvariu ( 1m lungime * 50 cm latime * 50 cm inaltime ; grosimea geamului 10mm ) ma costa 170 ron . eu zic ca o sa fie mult mai bine decat cel actual, dar pe drum spre casa m`am gandit( ca sa nu mai dau banii pe capac si neon) sa -l fac de aceleasi dimensiuni cu cel existent ( L si l ) dar inaltimea sa fie mai mare sa pot folosii capacul de la asta vechi. cum e mai bine? sa maresc lungimea si latimea ? sau inaltimea( caz in care as folosii capacul si neonul actual)? 
E bine sa ai melci in acvariu.  Daca ai plante, probabil ca sunt si pui de melci pe acolo, dar nu i-ai vazut tu inca. Acestia reprezinta un indicativ al apei din bazin. Cind incep sa moara, e clar ca ceva nu e in regula. Apoi mai sunt si melcii pomaceea - galbeni si foarte frumosi, dar depinde de gusturi, normal. Neritina...nu prea cred ca vei gasi usor...din pacate.
Insa nu pricep un lucru - de ce il faci atit de lung? Nu cred ca e nevoie sa il faci mai inalt - iti va fi greu sa asezi si sa ingrijesti plantele. Acu, ai dat comanda...ma rog...dar apar si intrebarile:
1 Ai un suport care sa sustina toata greutatea?
2 Chiar ai de gind sa pastrezi toti pestii? 
|
 |
|
|
de_mmonic wrote:salut, eu flosesc un reactor facut de mine dintr'o sticla de 0,5 l apa dorna, si pot zice ca am pierdere de max 1% , bulele se dizolva total, e cuplat la returul filtrului tetratec 1200 care bate exact in jos, reactorul diminuand puterea jetului totodata datorita buretelui din baza sticlei
Pina nu pui poze, nu te credem!!!!! :sic: Fapte, nu vorbe! 
|
 |
|
|
snackattack wrote:Merci Dolly, despre apa de izvor am auzit de la niste prieteni, probabil tot informati ca si mine . Cat despre pesti crede`ma ca daca stiam de la inceput macar jumate din cate stiu acu nu imi luam atatia . si mie mi`e mila de ei si pana la urma o sa fac un home made acvariu mai mare, dublu chiar .
P.S. observ din ora in ora k apa se limpezeste .... si pe buretele la filtru vad ceva maroniu acolo... e de bine?
Bravo! :bravo2:
Stiu cum e cu pestii...si eu am avut tot soiul de acvarii de la 10 ani... si i-am amestecat si paramestecat, claie peste gramada...Si daca nu gaseam forumul acesta cu oamenii lui minunati, as fi facut probabil aceleasi greseli, cu toate cartile de acvaristica pe care le am...
Acum insa imi dau seama de posibilitatile si de timpul pe care pot sa-l acord pt ingrijirea acvariilor si actionez in consecinta. E mult mai bine sa fi realist si sa ai simtul masurii. Si mai ales sa ai curajul sa recunosti cind ai gresit.
Acum mai trebuie sa stii ca speciile pe care le ai tu acum in bazin nu sunt compatibile.  De ex nu poti tine betta cu guppy. Coditele guppilor vor flutura tare apetisant prin fata pestilor betta care ii vor confunda cu hrana vie. Pe de alta parte, carasii se fac mari, distrug plantele si fac tare multa mizerie.
Cit despre filtru...nu e cumva un melc sau nu e cumva foarte murdar? Scote-l si vezi ce se intimpla cu el. Daca e doar un melc, lasa-l in pace.  Daca filtrul e murdar, atunci spala-l bine cu putina apa scoasa din acvariu si monteaza-l la loc. 
|
 |
|
|
Mai bine lasa doar guppy. Asta ia-o ca pe un sfat prietenesc. Un mascul frumos si 2 femele. Dupa aia o sa te plingi ca nu mai ai unde sa-i pui si cui sa-i mai dai...Daca mai pastrezi si platy, om te-ai facut...  Dar alegerea iti apartine.
Macar ai mila de carasii aceia si nu-i mai chinui, ca nu ti-au facut nimic...
Si la ce-ti trebuie apa pura de izvor? E izvorul minunilor sau ce, ca nu m-am prins?  Pune si tu 2 galeti cu apa timp de 1-2 zile sa iasa clorul din ea si gata. Toata lumea face asa, stai linistit. 
|
 |
|
|
de_mmonic wrote:anul II Uniiversitatea Al.I Cuza, Iasi , Facultatea de Drept
anul II Universitatea G. Enescu Iasi , Facultatea Muzica si Interpretare
permis conducere B+C+E
casatorit , fara copii  de 1 an de zile
primul acvariu a fost primit cadou pe 1 martie 2008 ma refer la acvariul de 60 l
si al 2-lea cel de 220 dupa 3 luni de zile de documentatie serioasa cat am putut, nerezistand tentatiei noii pasiuni
E, asa mai merge! Poate in curind iti vom vedea si pozele cu acvarii. :-) 
|
 |
|
|
Si ce anume studiezi, daca nu e un secret, normal? :-) De cit timp te ocupi de acvaristica? :-) Hai, nu fi asa zgircit in detalii
Aici lumea e ca o familie, in care, daca ai venit cu ginduri frumoase, vei deveni imediat un rasfatat! :-P
|
 |
|
|
dantes wrote:Sper sa scap cat mai repede de alge...
Vei scapa! :-) Acvariul este probabil inca in faza de ciclare.  Cu totii cred ca ne-am confruntat mai mult sau mai putin cu tot soiul de alge, asa ca nu dispera. Incearca sa faci schimburi regulate de apa si sa mentii curatenia in bazin.
|
 |
|
|
Superb!!!! :bravo2:
PS Vazurati fratilor ca se pot face acvarii superbe si cu pesti putini? Daca nu stiati, atunci uitati-va si minunati-va, ca merita!
|
 |
|
|
Uite aici un articol despre Amano shrimps : http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=29 in cazul in care esti interesat. 
|
 |
|
|
dantes wrote:Bun. Se pare ca informatiile se bat cap in cap...
Pe acest topic sunt puse niste charturi de compatibilitate. Linkurile sunt postate de catre membri ai acestei comunitati, iar linkurile sunt considerate de acestia ca fiind valabile si nu sunt scrise de "toti boii pamantului"
Exact aceeasi idee exprimata de tine se aplica si in acest spatiu virtual...
Acesti molly i-am cumparat SRICT in urma sfaturilor de pe acest forum. Tot acum aflu tot de acilea ca de fapt nu sunt compatibili si da-i naiba pe aia care au intocmit charturile de compatibilitate. Sfatul de a cumpara molly a fost unul bun deoarece au inceput sa-si faca treaba, insa cu pretul in bani aferent, deoarece dupa operatiune trebuiesc scosi...
Acuma eu nu stiu ce sa mai cred referitor la informatia de pe internet... Acest forum mi-a fost recomandat de un user cu state vechi de aici, si am vazut userii care pot da niste sfaturi competente...Acum din cate inteleg sunt certat ca de ce am luat molly
Ciudat....
Oricum...am inteles si politica forumului referitoare la practicile ca pestii trebuie sa se adapteze si o sustin cu tarie... Insa imi puteati spune asa de incepator cum sunt...ba boule baga pestii x ca y nu merg... Sau baga pestii x direct si cu asta basta...dar acuma de fapt vine cineva spune baga x apoi vine altcineva ca baga y ca x nu e compatibil....Nu ma deranja daca nu ii bagam deja... Tocmai de aceea am asteptat cam o sapt. sa iau decizia si daca am vazut ca topicul e lasat asa, inseamna ca e corect primul sfat....dar..uite ca nu e chiar asa...
Chiar imi pasa si apreciam extrem de mult forumul....
@userul cu state vechi care m-a indemnat aici... Multumesc mult oricum.
Hai sa nu ne certam, ok? :-) Eu ti-am indicat prima molly deoarece sunt mari mincatori de alge - fapt dovedit si constatat si de catre tine. Folosirea chimicalelor in acvariu este o solutie extrema si destul de riscanta. Ai gresit dozajul sau nu ai citit cu atentie prospectul si totul se duce pe apa simbetei. Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem cinstit ca guppy tinuti cu oscarii nu prea fac casa buna.  Acum ti-as propune sa te decizi la 2 specii - cele care iti plac cel mai mult si pastreaza-le pe acelea. Daca nu gasesti cumparatori aici pe forum, astept PM de la tine.  :-)
|
 |
|
|
ReBella wrote:Cum adica la inceput nu e nevoie de fertilizant ? Si atunci ce face omul ? O ia de la capat dupa un timp,scoate toata apa si pietrisul,plantele,buturugile,pietrele,etc doar pentru a pune substratul fertilizant sub pietris ?  Daca el a zis ca doreste substrat fertilizant eu i-am spus ce si cum sa puna.
PS Nici eu n-am mai ras de mult atat,deci "estem" doua. :-)
Exista mai multe tipuri de fertilizanti - cei lichizi din care torni citava picaturi in apa la un interval de..x zile si unii care se ingroapa in nisip linga radacina plantelor. De ce nu arunci o privire pe site-ul www.reef.ro? Te vei lamuri mai bine. 
|
 |
|
|
spulberica wrote:Dupa ce populatia acvariului s-a mai rarit cu 3 tetrazona si 2 neoni....  , astazi am schimbat din nou apa si am pus mai multa.
Acum un sanitar a inceput sa dea ture sus-jos. Inainte scotea mustatile afara din apa si revenea la scormonit pietrisul. Acum nu mai iese la suprafata, ci se ridica doar pana la nivelul unde era oglinda de apa inainte. Face chestia asta de 10 minute incontinuu si imi pun intrebari daca nu cumva l-am terminat si pe el adaugand apa...
Imi puteti spune daca este un comportament normal? 
Ce sanitar ai? Ma intereseaza denumirea stiintifica, Ceilalti pesti cum se comporta? Apa a fost tinuta la declorinat si are aceeasi temperatura cu cea din acvariu? Raspunde mai intii la intrebarile astea si om mai vedea ce e de facut/salvat. Dar ia-o cu calm, ca altfel nu rezolvi nimic. Ce nu pricep eu e de ce ai pus apa mai multa? Ca sa suplimesti lipsa pestilor, or what?
Si iti mai spun ceva - tetrazonele si neonii sunt pesti de cird. Iar un cird, in cazul pestilor, inseamna mai mult de 6.
|
 |
|
|
ReBella wrote:Pui substratul fertilizant intai,apoi pietrisul,apoi plantele cu grija sa nu scoti substratul fertilizant la suprafata.Apoi torni apa,tot cu grija,pe o farfurie,ca sa nu deranjezi substratul si plantele.
La inceput nu e nevoie de fertilizant. Nisipul trebuie evident spalat, dar fara arata asa ca Alba ca Zapada . Pt inceput, plantele isi vor gasi acolo substantele nutrive.
Si pentru Dumnezeu, lasati omul sa scrie asa cum simte, ca mie una mi s-a acrit de atita logistica in loc de aprovionare. Exemple sunt destule, bat-o vina de engleza si franceza. Si apoi, ca sa marturisesc sincer, n-am mai ris asa de mult!  ) No, ca-i fain tare! 
|
 |
|
|
dantes wrote:Multam de sfat
Totusi nu inteleg cate ceva...Pe unde ma uit in compatibility charturi vad ca molly se inteleg cu reasbora si neonii... Despre ph ce pot sa zic e ca acum am 7,5... KH pe la 6 iar co2...destul de putin ca acum am un r@h#t de optimat pe care dupa ce se termina nu mai iau... Acuma..stiu ca neonilor le place apa moale si ph cat mai scazut, iar molly apa "semi-sarata" care oricum nu o sa o vada la un acvariu cu apa dulce.... Deci eu inteleg ca de fapt molly sunt o specie care nu o sa se impace bine in acvariile normale (cu apa dulce).
Personal imi plac astia asa negri si parca i-as tine in bazinul mare sa faca in continuare curat si dupa ce scap de alga asta....insa nici nu vreau sa-i chinui...
Proiectul de 50l e ca am toate cele ptr. a-l face, insa momentan nu am loc de el si nici neoane n-am...si e si mic...vad eu mai incolo...
Mai bine arunci o privire pe prima pagina, acolo unde incep articolele despre pesti. Ei sunt pusi in functie de compatibilitate. Cam asa e si in natura.  Sunt de acord ca la gramada dau bine - exemplu concret carasi+scalari, dar ei sunt la mina noastra, nu pot vorbi, nu pot protesta. In captivitate, ei depind de noi. 
|
 |
|
|
Vazusi?  Stie fata ce spune.  Dar proiectul cu acvariul de 50l mi se pare tare tentant...numai sa ai grija mare la compatibilitatile dintre specii si nu baga citi incap. :sic: Si unu uita de canatina! Ca dupa aia o sa faci cam asa  Mai bine intrebi, inainte de a cumpara. 
|
 |
|
|
Porcu wrote:Nu cred ca poate decide cineva daca sint compatibili  . Evantual se poate informa ca NU sint compatibili  .
Ete na! Pe asta de unde ai mai scos-o?  Vor, nu vor, trebe sa fie daca tara o cere. Iar ca sa te pui cu un as in domeniul acvaristicii cu acvarii pitite si pe sub pat, mi se pare un afront! :sic: Asa ca pastreaza-ti blestemele tale faraonice pt altcineva.  Ca de nu, se va transmite grisul ala nenorocit si in acvariile tale (Doamne fereste!  )
|
 |
|
|
|
Asta inseamna 2500 toata cantitatea? Scuze, dar la ora asta nu-mi mai merge mintea... Daca e asa, le iau eu, sau macar o particica daca se mai poate. Lasa-mi PM cu nr tau de mobil si vb miine pe la 10, bine? Te rog frumos! :-)
Multumesc! :-)
|
 |
|
|
Incearca cu molly. N-ai ce pierde! Eventual un borcan gol  pe care il speli bine inainte si il arunci dupa ce iti rezolvi prblema. Nu are nici un rost sa bagi chimicale in apa. Pestii ii vei dona pe forum sau ii dai la un pet-shop. 
|
 |
|
|