[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Sunt chiar frumosi, fiecare in felul lui. Pacat doar ca multi ajung pe maini gresite.
Eu am folosit dupla root, e un amestec foarte concentrat, o cutiuta de 200g de grame iti ajunge pt un acvariu de 200 de litri. Pui un strat de manado/pietris natural pui dupla root, apoi mai pui un strat de substrat si te-ai ales cu substrat nutritiv. Nu murdareste nici apa. Singuru defect e ca se formeaza un fel de pacla la suprafata apei, dar si aia dispare treptat, poti sa vezi si aici despre cei vorba:
Salut!

1 - nu am folosit, o sa las alt coleg sa te lamureasca
2 - manado e foarte bun ca si substrat, nu mai trebuie sa pui nimic pe deasupra, are aspect natural, nu sufoca radacinile plantelor etc.
3 - aqua basis-ul este substrat nutritiv(nu am folosit marca asta, deci nu stiu cat e de bun), deci vine pus sub manado.
4 - poti lua pietris natural, chiar e mai ieftin si nu e mai prejos decat manado sau astea de firma, doar ca nu prea o sa poti creste plante cu cerinte mari(valabil si pt manado, folosit fara substrat nutritiv). ca si alternativa poti fertiliza in coloana de apa. Co2 ai?

Cred ca se refera la acvariul de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19678.page

Bine ai venit! Matei, daca ai ceva de adaugat, nu mai deschide alt topic, foloseste butonul "reply" ca sa continui discutia in acelasi topic.
Alex, pune filtrul astfel incat sa iasa jetul de apa la 2 cm sub nivelul apei, sa obtii o usoara valuire, o sa ti se oxigeneze apa astfel si nu mai trebuie sa te complici cu pompe de aer.
Fiindca mie prea lene sa incep alt topic, o sa continui aici. Nu am schimbat mare lucru la echipamente, cam tot ce e scris in primul post am si acum. De mentionat doar ca acvariul e proaspat plantat, mai exact de 2 zile. Setupul l-am inceput pe 04.02.2012 si e inca in lucru, urmand sa mai comand plante, sa mai modific ce nu-mi place....vesnica nebunie.

Un filmutet scurt si cateva poze dupa cum urmeaza:

La masa
image
Mini jungla de 12 litri, unde am 7 pui de microrasbora galaxy(acolo i-am si inmultit) de 2-3 saptamani
image
15 litri, destinat tot pt. inmultirea galaxiilor, e inca in lucru ... mai trebuie sa cumpar moss.
image

Cam atat, sper sa va placa.

Sanatate si numai bine!
Sunt superbe pietrele alea, mie imi place cum le-ai aranjat. Tare-s curios cum o sa arate impadurit. Sper sa iasa exact cum iti doresti, spor!
Felicitari! Am si eu 7 pui cam de 2 saptamani si ceva. Abea acum pot sa zic ca arata a pesti, greu mai cresc, spre deosebire de alti pesti de la care am scos pui.
Are ceva dumnezeiesc in el acvariu asta, e greu de descris. E foarte, foarte reusit si are un efect calmant foarte tare, ma uit la el si...ma tot uit.
Ce explozie de culori, e incredibil de frumos! Felicitari!
E tare simpatica jucaria asta, sa te bucuri de ea.
Ce le pregatesti la micuti?
O sa pun dar mai intai trebuie sa fac rost de un aparat. Ai tai ce mai fac, cum o mai duc?
7-8, e mult moss in acvariu si e greu sa ii vad pe toti odata. In unele zile imi ies 8, in altele doar 7 la numaratoare. Intre timp am mai separat 2 fem+1 mascul in alt acvariu de 15 litri si deja isi fac de cap. Ceilalti aprox 20, i-am mutat in sfarsit in acvariul mare si se pare ca le place la nebunie. Am avut un mare soc(unul bun), fiindca eu i-am mutat in acvariu mare ieri dupamasa si au fost foarte speriosi, chiar mai ceva decat in acvariul de 25 de litri unde ii tineam inainte(acolo abea ii vedeam), aici era destul sa intru in camera(acvariul e situat cam la 2 m de usa) ca se faceau nevazuti si nu ieseau pana nu stateam nemiscat 1-2 minute. Azi pana la amiaza la fel au facut, speriosi foc, o umbra sa vada ca erau dati disparuti. Ei bine dupa somnul meu de frumuste de 5 ore, cand m-am trezit am constat suprins ca... totusi am pesti in acvariu. Si acuma se sperie, dar inoata in toata masa apei, dupa ce fug revin imediat inapoi si chiar par curiosi, spre bucuria colegului lor de camera evident care sta tot cu nasu in sticla acvariului. Masculii deja si-au revendicat teritoriile, cel dominant il are chiar in mijlocul acvariului, chiar in zona unde e mai mult moss(stie el ce stie :18: ).

Multumesc. Deja incep sa prinda forma. Pana acum le ziceam virgule, acuma pot sa le zic pestisori.
Salut!

In primul rand vreau sa te felicit pentru efortul pe care l-ai depus ca sa salvezi viata pestelui, chiar e de admirat. Imi plac si mie foarte mult acesti pesti, am avut si eu anul trecut, un mascul si doresc sa adopt iar unul cat de curand. Problema cu ochiul respectiv cel mai probabil pleaca de la magazinul de unde l-ai cumparat, sau de la cei de la care s-au aprovizionat cei de la magazin. Ai mentionat ca in acvariul in care il tineai erau curenti puternici. In mediul lor natural, inafara de o adiere de vand sau alti factori naturali, nu sunt curenti. Plecand de la idea ca un peste stresat e mult mai predispus la boli, cred eu ca asta a fost daca nu principala cauza, cel putin una din cauzele care au dus la imbolnavirea pestelui. Restu tine de calitatea apei, hrana etc. Nu cred ca poate nimeni sa iti raspunda exact la intrebare, dar sunt si ei ca si oamenii.... diferiti, poate ca este intradevar mai sensibil, mai slab genetic. Fiind afectat pe termen lung de stresul provocat de curent, sistemul lui imunitar a slabit si astfel, cred eu, s-a ajuns in situatia asta. Tot ce pot sa iti recomand e sa inlocuiesti filtrul respectiv cu unul cu debit mai redus. Eu o sa folosesc un filtru hang on, la care abea daca se observa curentul si inainte foloseam o pompa+burete, data pe minim si punem si o clema sa reduc din debit. Sper sa reusesti sa il aduci pe linia de plutire si sa te poti bucura de el in continuare. Sa sti ca nu toti sunt sprinteni, mai ales masculii care datorita cozilor mari obosesc mai repede.

Succes!

Sunt cam smilie tipii aia, dar e uimitor cati au reusit sa prinda dintr-un "foc".
Am gasit pana la urma ceva legat de inmultirea lor, daca mai e cineva interesat, o sa las un link aici.

http://www.otocinclus.com/breeding.html

Pacat ca nu avem amatori pe forum si dupa cum evolueaza lucrurile cu coltisoarele mele de natura, nici eu nu prea o sa pot incerca, sunt limitat de spatiu.
Stefan, problema cu o astfel de alga e ca afecteaza apa. Intradevar schimburile de apa dese ajuta, dar nu o sa ai apa cristal, pentru ca se inmultesc alarmant de repede algele astea. Eu schimbam cam la 2 zile 40% din apa(200 de litri volumul acvariului) si pana la urmatorul schimb era la loc. Cel mai bine e sa folosesti o lampa UV. Din pacate eu nu am avut de unde sa imprumut si nici bani sa cumpar una si am fost nevoit sa refac setup-ul. Mentionez ca am mers pe schimburi dese de apa cam 2 saptamani de nu mai mult, fara rezultat.
Ai PM!

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: