[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: robygym
Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Al meu e mic, si mie-mi trbuie unul pentru 400 l. Eu am un Nac 3, si e cam jucarie pentru noul sistem.
Si ceva poze ...
Am gresit filmarea ,aia era cu o luna in urma....
cat de mare -ti trebuie ?
Dupa o luna de cand i-am dat drumul lucrurile sunt spre bine. Am avut 2 pierderi pe piatra cu Acropora albastra, dar am norocul ca mai aveam bucati pe care le-am recuperat si vad ca le merge bine. Incepe si coralina sa-si faca aparitia pe pietre, o piatra are ceva alge dar doar pe spatele ei. Ceva alge am pe sticla din spate dar inca nu e momentul sa intru in panica. Acropora verde merge foarte bine ,e deschisa ,inca nu e asa verde cum am luat-o, dar inca nu e un acvariu perfect stabil. Parametrii apei sa arate cam asa:
KH- 7,2-8,2
No3- 5
Ca- 460, (am redus putin din aditii)
Mg- 1320
PO4- 0.024(Hanna)
Si- 0
Revin si cu ceva poze, filmarea trebuie vazuta HD, ca asa e ca dracu!

In cazul asta ms fain, poti sa ma treci pe lista ,ca e o mare dilema pentru mine noua lampa, nu stiu cit sa o las aprinsa si la ce intensitaste. Deocamdata facem experimente.
Eu zic ca daca tot pleaca prin toata tara poti face un program de plimbare ca pe Sfintele Moaste!!!. Sau contra cost poti face un leu cinstit. Eu nu -mi permit sa-l cer, desi e un lucru de care as avea nevoie dar inca o reglez ochiometric. Va doaresc ape limpezi si-n anul ce urmeaza!!
Deoarece nu m-am inteles cu schimbul pe pompa Jebao, era prea dezavantajos pentru mine, pompa o repun in vanzare!!!
Pompa este rezervata pana manine.
400 ron , oferta de Craciun!!!
Vand pompa Jebao DC 2000 , aproape noua, in perfecta stare de functionare, deoarece la noul bazin de 350 l e cam mica. Pot face si schimb pe o pompa mai mare 4000-6000 plus diferenta.
Pretul ei e 200 ron.
Astept PM.
Nitratii mi se par foarte mici ,undeva la 0, usaor detectabil si am zis sa renunt la biopellete, problema mea a fost PO4 nu nitratii. Aici vad ca se tin constant in 0,024- 0,020 si caluerpa o vad ca este foarte sanatoasa si doarnica de a manca PO4.
Parametrii apei
Kh 7,6 -8,2
PO4- 0,024
Ca- 400
Mg -1200
SI-0
NO3- 0-2
Nitratii mi se par foarte mici ,undeva la 0, usaor detectabil si am zis sa renunt la biopellete, problema mea a fost PO4 nu nitratii. Aici vad ca se tin constant in 0,024- 0,020 si caluerpa o vad ca este foarte sanatoasa si doarnica de a manca PO4.
Si eu m-am gandit si asteptat sa am si decese prin acvariu, multe vietuitoare noi, puse destul de brutal,oricat de mult as fi facut aclimatizarea. Interesant ca am varfuri din respectivul coral si nu sunt afectati deocamdata, doar coralul mama a decedat.
Salut, nu sumt un mare cunoscator in ale acvariilor, dar chestia cu kh de maxim 7.7 m-a bagat in ceata. Pana acum toata lumea spunea de un kh de peste 8 la duri. Intreb chiar din nestiina pentru bazinul meu unde nu aditionez decat kh, ca si mg. Kh e undeva la 7,6, 8,2,ca 400, si mg 1200. Nu aditionez mult ca sa mai ridic valorile treptat. Nitrati 0-2 fosfati 0,024 Am un coral foarte rezistent care pare ca a patit ce ai zis tu s-a ars foarte repede, in 2 zile, RTN?
Va salut,
Azi uitandu-ma prin acvariu vad o chestie ce seamana a crab, si nu stiu de unde a aparut ca eu nu l-am bagat in interior. E save ptr corali sau merge spre toaleta???
Frumos bazinul ,ti-am urmarit topicul mult timp. Felicitari!
Dupa cum am scris in titlu, odata cu mutarea dintr0un acvariu in altu, am pierdut Eupilia, Duncan-ul si un Hammer, toti verzi. Asa ca mi-au ramas dupa lipirea pe pietrele mele multe varfuri de SPS- uri din ce am eu in acvariu. Cine e interesat de ceva schimburi astept PM
asa e
Trebuia sa aduci o tesatoare de la de la razboi, mergea mult mai repede!!! Oricum cind o termini o sa iasa ca-n Germania!

Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Go to: