| Message |
|
|
|
Da. Nu am vrut sa il mai las langa ceilalti ca poate il ranea mai rau pe acel caras. dar cu betta in bol vad ca e ft linistit si betta la fel. Nu se dau unul la celalalt, fiecare isi vede de treaba lui si ii place ft mult in corabia aia. Si fiind incepatoare nu stiu cum sa procedez cu ei. Ma gandesc ca acum stau linistiti dar daca black ghost e peste nocturn poate sa ii faca ceva lui betta seara sau mai incolo betta lui(cum a facut si cu carasul).
|
 |
|
|
|
Ai f putut citi mai bine si ai f vazut ca betta nu mai este in acvariul ala. Iar eu vreau sa stiu ce sa fac cu pestele cutit pt ca este agresiv(desi la magazin era foarte cuminte). Poate vrei sa citesti din nou ce am scris si daca vrei sa imi dai un sfat pt ce am eu nevoie sunt dornica sa ascult daca nu, nu. Multumesc oricum si pt sfatul de mai sus.
|
 |
|
|
|
Sunt combatibili intre ei. Am vazut si pe net dar si in alte acvarii la prieteni. Aceeasi pesti ajunsi toti la maturitate care nu se cearta intre ei, nici macar cu neonii. Persoana respectiva ii are de 2-3 ani.
|
 |
|
|
|
Buna ziua,
Am un caras de cateva saptamani(poate o luna), care la inceput era perfect normal. Acest caras avea un ochi patat,negru(el fiind patat app pe tot corpul), iar acum cateva zile am vazut ca ii iesea ceva din ochi, ceva negru, iar ieri ochiul i-a iesit putin in fata si i-a iesit inafara ceva rosu(nu stiu exact sa zic ce era dar parca era carne). Astazi nu mai are chestia aia rosie iesita pt ca s-a rupt, dupa cate observ eu, insa arata de parca ar avea jumatate de ochi. Nu stiu ce sa fac cu el, adica cu ce pot sa-l ajut pt ca nu vreau sa il pierd. Am mai avut o problema cu un peste care i-a scos ochiul unui caras telescopic( a murit a 2-a zi, iar acest caras se poarta perfect normal cum s-a purtat si pana acum. mananca, innoata normal), dar am scos acel peste si l-am pus intr-un bol. Ceilalti pesti nu au dat niciun semn de violenta de cand ii am, mai ales cu el.
Va multumesc anticipat pt sfaturile bune.
|
 |
|
|
|
Buna ziua,
Am si eu un acvariu de cateva saptamani(acvariul contine: 2 scalari, 4 sanitari, 4 neoni, 2 rechinasi, 5 carasi si 3 pesti plati albi cu creste colorate, nu le stiu numele speciei). Cand am luat acest acvariu am luat si o betta(am sperat ca o sa fie bland, pt ca l-am vazut innotand cu zebrele la magazin si am zis ca poate o sa fie cuminte), care i-a mancat ochiul unui caras(telescopic) dupa 2 saptamani, in care a fost cuminte. L-am mutat pe betta intr-un bol in care pana acum nu a mai acceptat alti pesti(nici neoni, nici sanitari). Acum 2 zile am cumparat un peste cutit sau fantoma(cum i se mai zice). 2 zile a stat cuminte dupa filtru, nici la neoni nu s-a dat, insa astazi l-am vazut cum se dadea la un caras care are o problema la ochi si ii ciugulea ochiul. L-am mai lasat cateva minute si am vazut ca se dadea si la ceilalti asa ca l-am mutat repede cu betta in bol sa nu omoare vrun pestisor. L-a inceput betta s-a infoit la el dar el si-a vazut de treaba lui si se ascunde printr-o corabie mica, iar acuma betta nu se mai da la el. Acuma eu nu stiu ce sa fac. Sa il las cu betta sau cu ceilalti pesti. Sper sa ma ajute cineva cu un sfat bun.
Acvariul are 60l, are un filtru ft bun (care mentine apa curata mai bine de 2 saptamani), un incalzitor, 2 plante artificiale, 2 ornamente si o chestie care face bule. Nu am pus prea multe plante si ornamente ca stiu ca rechinasii, carasii si scalarii se vor face mari si am zis sa aiba loc pe viitor. Iar in bol am doar o corabie cu niste gauri ca sa poata intra pestisorii in ea. Si stiu cat de mare se face un peste cutit in acvariu dar pe moment cred ca e bun bolul daca se v-a intelege cu betta. Va multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
|