[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Clauss_72
Forum Index » Profile for Clauss_72 » Messages posted by Clauss_72

Aranjamentul arata mult mai bine acum. O sa vezi ca o sa mai umbli la pietre dupa cateva luni la o curatenie temeinica. (Eu nu am reusit sa fac curatenie desavarsita fara sa mut parte din bolovani) Lipseste o dominanta verticala ca sa fie perfect. Ai aranjat totul pe doua paliere distincte dar fara o dominanta verticala clara.

Pestii sunt frumosi ! Doua dintre specii le detin si eu. Sunt alti colegi care pot da recomandari in privinta pestilor.

Succes !

Merci domnule !

Ai dreptate, deja ma mananca degetele sa umblu la pietre, pentru ca pestiuci mei stau toata ziua ascunsi printre ele, sa fi fost eu asa maestru in aramjament incat sa le placa asa mult noua casa? nu cred, dar dupa cum si maestrul Pomi i-mi spunea, ca acum la inceput sunt mai fricosi ,timizi, la orice miscare in zona acvariului o iau la sanatoasa printre pietre , iar in 2-3 secunde acvariul pare ca si gol, dar sper ca pestisori se vor obisnui cu mine si implicit cu sotia mea care patruleaza prin preajma acvariului mai ceva ca paza de coasta pe apa ce sa-i fac ii plac pestisori cei noi, si evident si mie., si ne-ar placea sa-i vedem tot timpul cum se zbenguie prin fata noastra, stiu ca ciclidele sunt foarte vioaie, cand le dau de mancare ies din ascunzatori si parca sunt torpile de submarin asa se reped la papa, ca apoi sa dispara printre pietre...

Lucian: Ti-am editat postul ca sa arate ok
pomi wrote:
Claus_72 wrote:o las stinsa si cand le dau sa manance?

Daca le dai de mancare cu minim o ora pana sa se insereze, da.

Aici in Norvegia ne apropiem de vara si asta inseamna ca, fie noapte fie zi, e tot timpul...lumina, daca stau bine sa ma gandesc nici nu ar mai trebui aprinsa lumina la acvariu deloc...
crysty83 wrote:frumosi! sa iti traiasca!

Merci, si asta nu e tot, urmeaza si altii, de ex Labidochronis Caruleus
Salut Domnu' Pomi, merci de sfat.

10 pesti Metriaclima Estherae
2 pesti M + F Pseudotropheus Acei Yellow tail
2 pesti M + F Metriaclima Callainos

Stiu ca mai trebuie cel putin inca cate o femela la cei doi masculi dar o sa vina peste cateva zile, pana atunci o sa stea asa,o sa le sting lumina cateva zile,( o las stinsa si cand le dau sa manance?) iar cea albastra doar putin seara, si o sa le urmaresc compotramentul.
inca doua poze
Am reusit cu greu sa fac si cateva poze
Salutare,

Revin cu noi informatii, mi-au sosit noii Africani,
Pseudotropheus Acei Yellow tail
Metriaclima Estherae Red
Metriaclima Callainos

Problema este ca pestisorii sunt foarte fricosi, timizi, in momentul cand intru in camera fug toti si se ascund printre pietre iar acvariul arata ca si gol, daca stau nemiscat cateva minute in fata acvariului pestisorii ies dintre pietre si se zbenguie prin acvariu, iar daca ma ridic de pe scaun sau fac vreo miscare o iau toti la fuga ca si arsi si se scund.
Va rog sa-mi dat un sfat ce trebuie sa fac?
Am facut toate testele de apa si sunt in parametrii optimi, lumina este cea originala de la Juwel 2 neoane de 45w cu reflector iar ca si lumina de noapte am leduri albastre.
Astept sfaturi, pareri.
Numai bine.
Da, pentru un spectru ideal pentru plante ar fi ok si neon rosu, iar cele albastre sunt indicate pentru ca lumina patrunde mai adanc in apa decat cea rosie.

Cu stima.
Salut, UV de 36 w e foarte puternic, eu am unul de 11 w la un acvariu de 400 l si e mai mult decat suficient. UV ul ajuta foarte mult in eliminarea apei verzi dar mare atentie ca elimina si chelatii de fier foarte necesari plantelor, deci nu lasa UVul in priza mai mult de 2 ore zilnic e suficient, si sa faci teste de apa mai des.

Bafta si ape limpezi.
Salut, ideal ar fi sa ai atat neoane albastre tip ''blue marin'' cat si albe tip ''white marin'' firma JBL are spre vanzare asa ceva, acum raportul de iluminare ar inclina 60-40% inspre alb deci neonul de lumina alba sa fie mai puternic. asta ajuta foarte mult plantelor sa faca fotosinteza, daca ai mai mult de 2 tuburi de neon, 3 de ex. pui 2 albe si unul albastu toate de acelasi putere, daca ai 4 tuburi pui 2 albe, 2 albaste dar cele albe sa fie mai puternice decat cele albastre. Astfel vei obtine spectrul optim dezvoltarii plantelor si incetinirii algelor.
Buna Sabrina, ar mai fi o solutie de moment pana iti achizitionezi echipamentele necesare raciri apei; poti aseza un ventilator de camera mai maricel daca ai, inspre acvariu, si daca mai lasi si geamul de la camera deschis plus ca anulezi incalzitorul s-ar putea sa mai cobori temperatura cu cateva grade, adaugarea de apa rece in acvariu e contraindicata, pesti ar putea suferi un soc termic si sa ai probleme cu ei, in schimb caraseii ma mir ca mai supravietuiesc intr-o apa foarte calda pentru ei, oricum nu se potrivesc deloc cu scalarii care au nevoie de mult mai mult spatiu fata de cat dispui tu.

Bafta si ape limpezi
Salut, acvariul e dragut, mare atentie insa la emanarea de C02 sa nu depaseasca nivelul maxim admis, desi plante ai destule, ar fi ideal sa ai la indemana o pompa de aer sa intervi in caz de supradozare de CO2.

Bafta si ape limpezi.
Buna Maria, in primul rand la 60 l de apa raportul e urmatorul: 2 l de apa pe cm. de peste adica un peste de 4 cm x 2 l apa = 8 l de apa, Fa un calcul la cati pesti ai, si mai ales sa te gandesti ca acei pestisori vor creste, si atunci sa te ti probleme. scalarii gresit sa ii ti, un singur scalar are nevoie de 50 de litri de apa sa se simta bine si sa fie sanatos, deci la tine e clar suprapopulare, din acest motiv, exces de amoniac si nitrat = decesul pestilor, schimbul de apa ajuta dar nici prea des nu e bine sa fie facut, deci primordial este stabilirea nr. de pesti. si mare atentie la supraalimentare , mancare in exces = amonic = decesul pestilor. Caldura neaparat iti trebuie un incalzitor cu termostat, variatiile de temperatura duce deseori la socuri termice si boli urmate de . pompa de aer neaparat , la cati pesti ai lipsa oxigenului e acuta, si asta duce la imbolnavirea lor.

Bafta si ape limpezi
Salut, daca ai inceput un nou set-up cu pesti in acvariu ai mari sanse sa pierzi pesti. apa albicioasa este semn ca a inceput procesul de ciclare. citeste cu mare atentie ciclul azotului, si mare atentie la amoniacul care va creste in prima perioada a ciclarii acvariului, atunci pesti o sa o ia ''razna'', neaparat iti trebuie test dedicat NH3/NH4 si NO3.
Bafta si ape limpezi.
si ultima poza pe ziua de azi...sa auzim de bine.
mai multe poze...
Salutare, revin cu un up date, pareri, opinii...
Salut Arhitectul,

eu tocmai am achizitionat un hranitor automat de la Eheim, cu afisaj electronic, are si ventilator pentru a pastra hrana uscata, si poti incarca 80 de grame de mancare in el, putin cam scump dar merita investitia.
Arhitectul wrote:Bine ai venit printre noi !

Acvariul e unul foarte bun - si eu am tot Juwel si e lucrat foarte bine (doar ca invariabil ajunge neincapator)

Despre speciile de pesti sunt colegi mai experimentati decat mine si iti vor da sfaturi bune cu siguranta.

La aranjamentul pietrelor mai poti lucra. Ideea de doua movile de pietre dispuse simetric nu e una tocmai stralucita. Ai aici acvarii dupa care sa te inspiri. Incearca sa le dispui cat mai aproape de cum ar cadea niste pietre in apa in natura (sa nu se vada ca sunt asezate de mana omului)

Succes !

Salutari domnu' Arhitect merci de sfat sa sti ca m-am gandit si eu asa, dar e mai greu nitel cu practica dar voi incerca. Ti-am urmarit intreg jurnalul si m-a ipresionat aranjamentul tau, nu degeaba ti se spune Arhitectul
Succes pe mai departe.
Dragos Matei wrote:hai salut clauss!

nu vreau sa te superi pe mine, dar eu nu am varsta ta inca, si am acvariu de ani buni dar nu-mi amintesc petshop-uri in copilaria mea, sau cel putin pana prin '95 asa cand gaseai d-ale acvariului doar in piata la obor ... Astept cu placere sa fiu contrazis

bine ai venit in acvariu, punct ro !

Salut Dragos, ai dreptate, impropriu spus ''pet-shop' scuza-mi excesul de zel dar la Cluj era pe vremea lu nea Nicu' un magazin, de fapt era un crescator de pesti particular cei din zona pot sa comfirme, iar ei mergeau sambata la piata in Zalau cu borcanele acelea de 20 de litri in care punea mama muraturi si vindeau pesti, tin minte ca si iarna mergeau iar ca incalzire pentru pesti aveau lampi cu spirt si le puneau sub borcane iar in celelalte zile erau in alte piete din zona Clujului.

o zi faina si ape limpezi.

Forum Index » Profile for Clauss_72 » Messages posted by Clauss_72
Go to: