| Message |
|
|
catalin_ wrote:Daca am apa de osmoza, sarea, nisipul... Pot sa le bag in acvariu si sa-i dau drumul pana gasesc piatra vie? Sunt constient ca iar se impute treaba cand adaug piatra vie. De unde iau piatra vie? M-am cam incurcat aici Daca ai piatra vie si nisip, se adauga mai intai piatra apoi nisipul? Sau se pune stratul de nisip si se aseaza piatra deasupra?
Pai daca nu ai piatra vie cumperi uscata - google Piatra recif uscata, Stonecoral, 1 Kg, singurul inconvenient este ca piatra si nisipul uscat elibereaza fosfat in apa pe o perioada de cateva luni. 1. pui piatra recif uscata, nisipul si apa 2. adaugi bacterii 3. astepti sa se cicleze (cat mai putina lumina) 4. adaugi antiphos/phosguard pt a scoate fosfatul eliberat de pietre Cand testele arata NH4 = 0, NO2 = 0 poti baga stoc viu.
|
 |
|
|
Sebastian Costin wrote:Mai mari insa mult mai precise in dozare. Corect?
In principiu cantitatea minima ce poate fi dozata ar fi 0.05ml la 50 rot/min.
|
 |
|
|
Pt. ca ma intreaba lumea  cam asta este dif. intre pompele clasice pe care le folosesc fish-street, Ghl, etc) si pompele cu motor stepper.
|
 |
|
|
|
Pompe...
|
 |
|
|
Ce vedeti in imagine este un panel, pe el sunt cinci circuite.... deci controller-ul nu va fi cat o placa ITX 
|
 |
|
|
|
Da, in 2-3 sapt. o sa intre in stoc.
|
 |
|
|
catalin_ wrote: Parca nu vad membrana in stoc?
La ce te referi? Vorbim de membrana sau sistem?
|
 |
|
|
Iti pot recomand Living Color, are in kit chiar si robinet de inox pt. a conecta osmoza la retea.
http://shop.acvariu.ro/instalatii-osmoza/86-living-color-sistem-osmoza-.html
In plus ai cartuse de rezerva la un pret ok
http://shop.acvariu.ro/29-instalatii-osmoza
Alegerea este a ta, nu te obilga nimeni sa iei dintr-un anumit magazin!
|
 |
|
|
|
Eu am avut magneziu 1600 si nu s-a intamplat nimc rau, deci nu-ti bate capul!!
|
 |
|
|
|
Aricilor le cad spinii din mai multe cauze: -soc osmotic (schimbare de salinitate brusca (cea mai posibila cauza) -existenta cuprului in apa -schimbarea brusca de ph -mor de foame Nu iti fa probleme din cauza magneziului, va scadea cu timpul.... Ps: daca vezi ca aricii nu se mai misca scoate-i imediat din bazin!
|
 |
|
|
CristiC wrote:@robygym:Citirea o faci acolo unde e capatul de jos al pistonului (partea dinspre varful siringii). Ia-ti refractometru si verifica-ti salinitatea. @luc7777: Vezi ca-l bagi in ceata.Capatul de jos al pistonului,adica ala care e spre varful siringii,trebuie sa fie pe gradatia de 1.0 cand umple siringa.
Da ai dreptate... am uitat sa pun 1 inainte.... am rectificat 
|
 |
|
|
|
Ca este cam la limita, in ceea ce priveste Mg, poti spune exact cum faci tu testul si ce brand este? Daca testele sunt Salifert atat la Mg cat si la Ca se trage cu seringa mica(de 1ml) reactiv pana ajunge pistonul la 1.0, dupa care pui cate o picatura in cuveta si agiti cu miscari circulare. Cand incepe apa din cuveta sa-si schimbe culoarea mai pui o picatura pt o definire mai buna a culorii, apoi citesti la ce gradatie a ajuns pistonul (cu tot cu partea de cauciuc negru). Majoritatea acvaristilor recomanda un kh de 6.5-8, stii ce se intampla cand faci schimb de apa cu kh de 7 la un bazin cu kh de 11.5? Pe viitor este recomandat ca apa de schimb sa nu aiba kh mai mic/mare de 1.5 punte diferenta. Ps: Sarea Red Sea intodeauna a avut valorile mai mari chiar mai mari decat cele date pe cutie.
|
 |
|
|
|
Nitrificarea se face cu piatra vie sau uscata, aceasta din urma ca sa se populeze cu bacterii ii trebuie cel putin cateva luni. Deci pt nitrificare ai piatra din display si sump( daca pui) + spartura de coral - substratul (preferabil granulatie mica pt. a nu acumula mizerie) Cel mai bine ar fi sa te uiti la jurnalele de pe forum si ai sa-ti dai seama cu ce se mananca acvariul de recif. In acest hobby este bine sa-ti iei un model de bazin care ti se pare tie ca arata si merge bine si sa copiezi reteta. NU FA COMBINATII DE RETETE, poate sa iasa bine sau rau (in cele mai multe cazuri), nu lua de buna tot ce-ti explica vanzatorul (verifica informatia pe net, forum) Incearca sa tii bazinul cu cat mai putine echipamente, astfel iti usurezi munca de intretinere si este mult mai safe.
|
 |
|
|
Sparrow wrote:
luc7777 wrote: ... dar nitratul nu este transformat in nitrogen gazos. Rezultatul este o acumulare de nitrat. Cum scapam de ea? Pai iti faci matale un dsb sau un reactor ermetic privat de oxigen pt. a indeplini functia de denitrificare de care ai nevoie. ...
Nu pentru asta pun un reactor cu 1l de biopeleti? Nu am inteles exact, spui ca ar trebuii sa scot filtrul wet/dry impreuna cu reactorul de biopeleti si sa las doar piatra vie sa preia nitrificarea/denitrificarea? Eu nu cred ca am inteles bine 
Piatra vie o lasi  , tu tre sa te gandesti cum scoti nitratul din apa, asta se face cu biopelete, dsb, reactor matrix/spartura coral, macroalge, ats, etc..... tu alegi ce metoda vrei sa folosesti! Cu biopelete este mai tricky, dsb-ul intra in depline functiuni in cam 4-6 luni, macroalgele nu strica, cu ats-ul e mai laborios... LE: Eu unul nu as folosi filtru wet&dry, ti-am raspuns mai sus ce inconveniente are. Cu banii de pe filtru faci doua reactoare de sta Botticelli in coada (motanul lui Koala) 
|
 |
|
|
|
In sistemul trickle bacteriile nitrificatoare sunt mai eficiente atunci cand sunt expuse la niveluri mai ridicate de oxigen, sa zicem ca asta este foarte bine..DAR Ce se intampla in realitate? piatra vie nu mai preia procesul de nitrificare pe care ar trebui sa-l aiba. In trickle bacteriile denitrificatoare nu au capacitatea de a se forma/regenera si prin urmare, amoniacul este transformat în nitrat dar nitratul nu este transformat in nitrogen gazos. Rezultatul este o acumulare de nitrat. Cum scapam de ea? Pai iti faci matale un dsb sau un reactor ermetic privat de oxigen pt. a indeplini functia de denitrificare de care ai nevoie. Echipamente necesare din punctul meu de vedere: -sistem de osmoza inversa (obligatoriu) -skimmer dublu ca si capacitate data de producator -reactor antiphos -reactor la picatura umplut cu spartura de coral sau matrix ori combinat cum am eu -pompe dozare pt aditii de Ca,Mg,Alk -sistem de autocompletare apa evaporata Cam asa arata la mine sub display:
|
 |
|
|
|
Uite o idee pt. ansamblu usi-blat, cat despre bluetower este un pic cam depasit, de spatiu pe care-l ocupa nu mai zic...
Spor!
|
 |
|
|
Dane aia este cutia
|
 |
|
|
|
H= 16.5, grosime 5cm
|
 |
|
|
|
Dimensiunile sunt: 38x38x43h, am updatat si info. de pe site.
|
 |
|
|
|
Deocamdata intra in stoc sistemul complet, daca te intereseaza doar Biocirculator ti-l putem aduce.
|
 |
|
|