[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ovidiu Ungureanu
Forum Index » Profile for Ovidiu Ungureanu » Messages posted by Ovidiu Ungureanu

Pentru iluminare am folosit 3 benzi a cate 2m/l, pe un profil de aluminiu dedicat acetui tip de banda LED, profilul e cu 3 canale cu protectie de plexiglas transparent:

OF-ELR5060W300 Banda LED;5040mm;Nr.diode:300;5060;alba;12V;120°;în gel;SMD

Din pacate din cauza job-ului nu am mai avut timp sa vin cu actualizari si poze, sper insa ca lucrurile sa revina la normal...

O zi buna tuturor si un WE placut!

Ovidiu Ungureanu wrote:
Din cauza ca urmeaza sa fac putina ordine in acvariu.. momentan am un mix destul de mare intre haps si mbuna, va trebui sa renunt la cateva familii de pesti cum ar fi:

3-Nimbochromis venustus
3-Copadichromis borleyi
4-Protomelas virgatus
3-Protomelas taeniolatus "mamalenje" (Boadzulu)

Totii pestii sunt maturi, sanatosi, depunatori si de talie considerabila (de ex. venustusii cred ca au 20cm!!)
As oferi acesti pesti in schimbul unor mbune mature + garantia ca pestii vor ajunge pe mainile bune unor iubitori de ciclide africane!

Sa vedem cine va fi interesat de schimburi prietenesti intre acvaristi...

Familiile de Nimbochromis venustus si Copadichromis borleyi, vor pleca spre sfarsitul saptamanii spre Sibiu, cu toate ca nu ma incanta acest aspect.. trebuie sa fac cumva ordine in acvariu si mai raman de dat cele 2 familii formate din:

4-Protomelas virgatus

Acestia inca cauta un camin...

Si un mic update:
-am suspendat sistemul de iluminat deasupra acvariului.
-sistemul de iluminat este format din 6m/l de banda cu LED-uri, acestea le-am incastrat intr-un profil de aluminiu de 2m lungime cu 3 alveole pentru banda.
-urmatorul pas este sa imbrac suportul in PAL.. sper s anu ma prinda Craciunul

Mai jos si o poza:
image
Pentru a face loc in acvariu noului locatar ( in poza de mai jos ), va trebui sa dau din haps...

image

Dar lasand gluma deoparte.. evident ca somnul acela nu are ce cauta in acvariul cu cichlidae, in schimb a oferit o partida excelenta de pescuit! si sa trecem inapoi la oile noastre..

Din cauza ca urmeaza sa fac putina ordine in acvariu.. momentan am un mix destul de mare intre haps si mbuna, va trebui sa renunt la cateva familii de pesti cum ar fi:

3-Nimbochromis venustus
3-Copadichromis borleyi
4-Protomelas virgatus

Totii pestii sunt maturi, sanatosi, depunatori si de talie considerabila (de ex. venustusii cred ca au 20cm!!)
As oferi acesti pesti in schimbul unor mbune mature + garantia ca pestii vor ajunge pe mainile bune unor iubitori de ciclide africane!

Sa vedem cine va fi interesat de schimburi prietenesti intre acvaristi...
Acuma pot prezenta mai bine acvariul multumita interventiei lui Adi..

image

-pentru cei interesati poate va ajuta manualul producatorului: http://www.chauvetlighting.com/products/manuals/pc-08_ug-77.pdf
In acvariu am doi excitati care incearca sa "prosteasca" femelele.. de parca ele nu vor dar problema se pare ca este alta.. ambii masculi au ales acelasi colt al acvariului si nu vor sa se inteleaga, mai jos 2 filmulete facute in graba:

Se pare ca s-au sctructurat pe doua nivele, parter si etaj.. un fel de bordel.. dar evident ca vecinii nu se inteleg chiar daca fiecare are femelele sale!

Copadichromis borleyi

Cyrtocara moorii
Multumesc pentru aprecieri

Mai jos o poza cu puii ce s-au refugiat in sump pentru a-si salva viata!
Se pare ca o duc bine acolo si cresc destul de rpd...

image

Cyrtocara Moorii
image

Labeotropheus Trewavasae marmalade cat
image

Sciaenochromis Fryeri
image
Si primele poze de profil ale locatarilor:

Protomelas taeniolatus "mamalenje" (Boadzulu)
image
Otopharynx tetrastigma
image
Nimbochromis venustus
image
Multam de aprecieri!

Boadzulu.. nu mai tin minte de unde i-am capatat, fiind luati de mult timp, si in acea perioada am achizitionat destui, si decat sa spun o prostie mai bine nu spun

Mai jos lista cu pestisorii ce ii detin:

5-Labeotropheus Trewavasae marmalade cat
5-Cyrtocara Moorii
2-Sciaenochromis Fryeri
4-Labidochromis Caeruleus
4-Otopharynx lithobates (Zimbabwe Rock)
3-Iodotropheus sprengerae
8-Melanochromis "Maingano"
4-Protomelas virgatus
8-Pseudotropheus Acei Msuli
3-Nimbochromis venustus
5-Pseudotropheus Msobo Magunga
5-Pseudotropheus Zebra Long Pelvic
3-Copadichromis borleyi
3-Otopharynx tetrastigma
2-Metriaclima estherae (Red)

Aceasta lista va mai fi completata de vreo 4 specii care sunt la crescut..

Placidochromis sp. "Jalo" Jalo Reef
Tropheops "Mauve Yellow" Magunga Reef
Placidochromis milomo
Labidochromis Hongi Sweden
Adaug si un filmulet.. nu-i HD, dar isi face treaba

Mai adaug doua poze recente:

image

image

Intre timp, sumpul a inceput sa prinda viata.. facand o treaba excelenta si am instalat 6 ml banda de LED-uri.. acuma sa vedem cand apar si algele...

Salutare,

Fata si spatele nu sunt asezate pe suprafata bazei, ele incastreaza baza.
Pentru lipirea cu silicon s-a folosit un pistol de insertie mecanic manual, iar distanta dintre pereti nu este ceva precis ea fiind data de presarea manuala a peretilor de sticla astfel incat sa iasa excesul de silicon in lateral.. nimica high-tech.
rick wrote:Frumos inceput, mult spor.
Pestanii ar sa se simta bine in noua casa.

Multam!

kirucd wrote:Cum functioneaza overflowul? Ai reusit sa reglezi tevile?
Poate pui si un video cu sumpul functionand pentru a vedea traseul apei
si dispunerea compartimentelor cu apa.

O zi buna,
Dragos

In filmuletul anterior se vede sumpul dar din lipsa unei iluminatii mai puternice si aparatul de fotografiat nu filmeaza prea grozav.. nu am reusit sa fac o filmare mai de calitate, voi incerca zilele astea.
Reglajul l-am facut astfel incat sa am debit pe ambele tevi, debitul cel mai mare fiind pe teava de full sifon, overflow boxul functioneaza de minune, pompa de recirculare (8000l/h) lucreaza la capacitate maxima (poma f silentioasa si ieftina atat ca si consum cat si cost spre deosebire de altele.. chiar sunt incantat de ea, deja ma gandesc la inca una ptr back-up!), iar tevile ce alimenteaza sump-ul sunt capabile de a duce mult mai mult de asemenea si pieptenele de la overflowbox este sufiecient, am un nivel constant al coloanei de apa din acvariu chiar daca pompa imi functioneaza la 70% sau 100% din capacitate.

In viitorul apropiat vreau sa achizitionez si matrixul pentru a reconfigura compartimentele de filtrare.. apoi urmatorul pas va fi reactoarele pentru denitrificare.. deci Dragos fi pe faza! in paralele cu asta trebuie sa vad si de iluminatul acvariului

Din ce am observat, din cauza nisipului extrem de fin am apa cam "tulbure".. trebuie sa vad cum rezolv aceasta problema
Se pare ca pana la urma singura varianta ramane YT:

Un mic update:

-dupa o saptamana de ciclare am decis sa introduc si primi locatari:

8 x Pseudotropheus sp. "Acei" (Msuli)
3 x Protomelas taeniolatus (Boadzulu Is.)
5 x Metriaclima sp. "Msobo"
5 x Cyrtocara moorii
2 x Sciaenochromis fryeri
3 x Otopharynx lithobates (Zimbawe Rock)

lista ramane a fi completata in continuare.

Momentan am pus o lumina provizorie, iar pestii sunt obraznici si profita din plin de spatiul acordat

Edited by Lucian: Am editat link-ul sa se vada filmul
Revin cu un mic update de saptamana asta:

-am pus 50kg de nisip in acvariu (mai am de back-up inca un sac de 25kg), nisip alb granulatie 0.4-0.8mm, este ca si faina de fin! pentru cei interesati pot vizita site-ul de la "evidecor";
-cu greu am gasit gratare de plastic.. cred ca a fost ce-a mai grea etapa a proiectului, dar intr-un final salvarea a venit de la crescatorii pentru porumbei, am gasit pe internet "gratar pentru podea" ce se folosesc la crescatoriile de porumbei si dupa mici modificari acele gratare le-am adaptat pentru sump, si sunt foarte rezistente!;
-am facut proba la sump, pentru a-l verifica de eventuale scurgeri, dar se pare ca am facut o treaba excelenta .. si am inceput sa il umplu cu mediile filtrante, am inceput sa pun pompele in pozitie si urmeaza sa dau drumul la ciclare!

image

image

image
Cum nu se poate dormi deloc cu caldurile astea.. astazi dimineata (in jurul orei 4:00AM), m-am apucat singur sa lipesc sumpul.. avand toate materialele necesare la "botu` calului" !
Dupa vreo 4 ore de pregatiri si pozitionari a iesit ce se vede in poza ( a se citi 4 ore de transpirat si injurat! ), un sump, putin mazgalit dar mergem pe principiul ca: "nu-i bai"! nefiind la vedere la terminarea proiectului. Sumpul a inghitit 1,5 tuburi de silicon chiar daca am pus din belsug chiar si unde nu trebuie
Cum am si marea parte de materiale filtrante dupa cum se vede si in poze (3 galeti de bacto balls a cate 5L fiecare, 20L siporax, ceva buretei si mai trebuie achizitionat matrix-ul + completari de bacto balls daca este nevoie) si pompele, dupa uscarea siliconul de la sump sper sa incep sa dau drumul la ciclarea acvariului deoarece pestii asteapta cu nerabdare noua casa.

Mai jos si cateva poze, deoarece nu ma pricep la naratiuni prea complexe si captivante asa ca stimulez imaginatia prin poze

image

image

Am confectionat si un "nozzle" din teava:

image
adiradu wrote:Uf.. fain, deci a incaput in coltul lui.. buna treaba!
Sincer, cand l-am vazut in mijlocul camerei, ma temeam ca daca-l invarti n-o sa intre "acolo" unde-i acum.

Si ai reusit sa lipesti actibildul ala negru de 2 metri jumate, fain !

Acum chiar trebuie sa-i dai bataie. Spun asta gandindu-ma la pestii ce stau acum in butoaiele de muraturi
Cam pe cand marea mutare ?

-chiar daca nu parea sa incapa, masuratoarea nu minte!! se stie doar ca ochiul uman inseala..
-lipirea autocolantului a fost un calvar..
-pestii nu au ramas un butoaie, au fost mutat cu tot cu acvariu la noul proprietar de acvariu care are sarcina sa imi tina si pestisorii pana termin animalu`... greu si cu mutarea acvariului si a pestilor, tinand cont ca acvariul a trebuit urcat pana la etajul 4, iar pestii pe caldurile astea prezinta un risc dar totul s-a terminat cu bine

koala wrote:Pompa aia de 8.000 l/h consuma doar 70 W?... buna treaba!

Si eu am fost uimit, ii multumesc lui Dragos pentru pontul cu pompa!
Pompa se prezinta excelent iar datele tehnice sunt impresionante, la fel si dimensiunile sale, ramane sa o punem si in practica..

Salutare all,

Vine si update-ul, mai greu din pacate deoarece nu ma pot misca prea rapid si nici asa de detaliat precum prietenul nostru AdiRadu din lipsa rabdarii si a timpului, poate acest proiect merita un povestitor mai bun .. dar mergem inainte

Dupa ce am scos acvariul cel mic din incapere, pus pestii in butoaiele din imagine.. am reusit sa plasez "animalu`" in pozitia finala! Am reusit sa pun si autocolantul negru pe spatele si laterala stanga a acvariului... chin mare cu un autocolant de dimensiunile astea!

image

A fost pus la boloboc!

image

Si astept imbracarea standului cu pal pentru a ma putea apuca de lipit sump-ul... intre timp a venit pompa!.. una dintre ele..

Caracteristicile pompei:
BOYU GXB-8000
Adaptive Variable-frequency Water Pump
VOLT? AC230/115V
FREQ? 50/60Hz
POWER? 70W
HMAX? 4.5m
QMAX? 8000L/h
OUTLET? 1¼lnch
SIZE? 188x137x166mm
1.High performance and energy saving by the
automatic speed adaptive DC frequency
conversion technology.
2.Extremely quiet in operation.
3.Suitable for fresh and marine water.
4.Suitable for immersible and land use.
5.Motor epoxy-sealed and no copper element
exposed.
6.Ceramic shaft and sleeve, corrosion preven-
tive and long life.

image

Si cum luna asta am ajuns la limita bugetului... nu ramane decat asteptarea... poate intre timp reusesc sa termin de imbracat standul si de lipit sump-ul!!
Adi,

-intr-un final voi merge pe negru cu toate ca ma tot gandesc daca sa nu raman la ideea initiala de o paleta de culori formata de albstru inchis spre negru... negru are avantajul de a crea un contrast puternic cu pestii scotandu-i astfel in evidenta.. ramane de rumegat!

adiradu wrote:Toata chestia e ca trebuie lipit al naibii de bine, mai ales "pietrele" ce vor sta jos, in nisip. Stiu ca ai facut asa dar scriu asta aici pentru ca, eu unul, sunt putin obsedat de posibilele urmari ce le poate avea o bucata de polistiren desprinsa de pe fundul apei... cand se ridica, efectul e al unei ghiulele care loveste capacul acvariului din interior. Deci, grija mare cu... armamentul

-ca sa dormi linistit trebuie sa ai incredere in lipiturile ce le-ai facut, eu zic ca daca suprafata pe care s-a facut lipitura este suficient de mare atunci nu va fi problema! poti face un test prin a lipi o bucata similara de polistiren pe o bucata de sticla apoi incearca sa o desprinzi sa vezi ce se intampla... eu zic ca se va rupe polistirenul! deci vei avea nevoie de o forta foarte mare pentru asa ceva..

-banuiesc ca te referi la aceasta poza pentru iluminat:
http://img.photobucket.com/albums/v621/Clutch99/Tank5.jpg

-vreau sa merg pe varianta open-top cu lampi suspendate din tavan, acuma ramane de vazut pe ce lampi am sa merg...(DYI sau ce ofera piata), nu am ajuns in acea faza inca, dar pana acuma asta este varianta aleasa.

Forum Index » Profile for Ovidiu Ungureanu » Messages posted by Ovidiu Ungureanu
Go to: