| Message |
|
|
Buna dimineata, eu cred ca m-am trezit brusc dupa dusul rece primit. De astfel de raspunsuri avem nevoie ca sa invatam ceva din acvaristica asta care nu e usoara deloc mai ales pentru cei care nu au vazut in viata lor un acvariu pana la cel de care se ocupa acum.
Ceea ce nu am aflat din raspunsul tau este care ar fi numarul optim de pesti pentru acvariul meu de 500l, am inteles doar ca sunt multi...ok...cat nu e mult??? Mai donez din ei si rezolv problma...dar cati sa donez?. In rest am priceput si vin cu cateva detalii. Testele de apa folosite sunt toate la picatura. No2 este tot timpul zero, No3 variaza intre zero si 25 ca la maxim 25 fac schimbul de apa si iar scade catre zero. La filtrare am crezut ca stau bine gandindu-ma ca am bagat o groaza de bani ca sa cumpar intr-un interval de o luna 2 filtre externe respectiv Fluval FX5 si Eheim 2080, plus ca am lasat si filtru intern ce-l aveam la inceput.
Cat ii trebuie unui astfel de acvariu ca sa se cicleze??? Mai mult de 5 saptamani?? Zici ca nu e ciclat...putin probabil zic eu dar posibil sa nu fie chiar 100%...bun dar si atunci ar trebui sa fie miscari la NO2 si NH3/NH4 sa fie zero...deci
Mancare am comandat tocmai din Anglia si zic eu ca am comandat ce-i mai bun (NLS +Spirulina). Deci trebuie remarcat faptul ca ma straduiesc si efortul financiar facut in ultimele 3 luni a fost consistent ca acest acvariu sa fie un mediu bun pentru acesti pesti. Cel putin ma straduiesc...si sa stii ca tot ce am invatat am invatat de la voi asa ca nici vorba sa ma supar
Asa ca avand in vedere situatia prezenta ce m se mai poate face pentru a evita un dezastru?
|
 |
|
|
|
am gasit asta: " Tratament: prima zi, 30 de picaturi la 20 litri de apa, a treia zi se repeta."
In bazin sunt acum 12 pesti din care vreo 4 pui de vreo 4cm si restul au maxim 7cm, volumul net al acvariului spital cred ca e pe la 22l
|
 |
|
|
|
am solutie si nu gasesc nicaieri prospectul....
|
 |
|
|
|
Am acasa sera baktopur dar nu stiu ce doza sa folosesc....
|
 |
|
|
|
Am reusit sa fac cateva poze din acvariul mic in care am scos pestii bolnavi.
Cred ca mai sunt si alti pesti bolnavi in acvariul mare, dar nu reusesc sa-i prind.
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor. Am ajuns acasa si am inceput sa alerg pestii prin bazin. Descopar cu stupoare ca deja is mult mai multi "zdrentuiti" de cat erau azi dimineata (vreo15), dar vad ca predomina cei din Haplochromis Heard Roch Kribeusis care toti 10 care-i am par a fi bolnavi. Am reusit in mare parte sa-i scot. Problema e ca am un bazin mic de 25l in care sa-i pun si cred ca e mic pentru numarul pestilor bolnavi. Cat timpp ii tin acolo si ce sa le dau???Pe masura ce mai observ pesti bolnavi sa-i scot si pe aceea in acelasi bazin mic in care le pun tratamentul??
Ca sa raspund la intrebarile puse:
Nu am facut nici o schimbare in ultimele 2 saptamani. In urma cu 2 saptamani am schimbat mancarea...adica de la ceva amestec dat de un nene de la petshop am trecut la NLS+Spirulina forte. Mancare primesc de vreo 2 -3 ori pe zi dar atat de putina le dau incat sunt pesti care nici nu apuca nimic sa manance.
Parametrii apei sunt cei pe care i-am anuntat mai sus, masurati aseara. Schimb de apa fac de 2 ori pe saptamana cam 20%.
No2 si No3 sunt zero. Acum am refacut testul la amoniac si in continuare nu este un zero curat...aici in combinatie cu Ph-ul de aproape 9 cred eu ca sunt problemele. Schimburile dese de apa le-am incercat tocmai pentru a incerca sa scad amoniacul la zero...dar nu reusesc.
Pesti am undeva la vreo 80 din care jumatate sunt pui de pana in 5cm restul nu sunt toti ajunsi la marimea maxima dar variaza pana pe la 10cm. Volumul de apa este undeva pe la 500l.
Ce sa mai fac?
|
 |
|
|
|
Eu asa zic ca e finrot....problema este ca experienta mea in domeniu nu e tare vasta....prin urmare e posibil sa ma insel...dar ma gandesc sa incep un tratament pt asta.
|
 |
|
|
|
Aseara am facut testele apei cu teste la picatura si au iesit dupa cum urmeaza:
Ph 8,5-9
No2-zero
No3-zero
Nh3-Nh4 apreciez ca este intre zero si 0,5.....undeva spre 0,2 deoarece culoarea este galbena dar parca zic eu ca exista si o mica tenta verzuie....dar poate ma insel...
Gh 13
Kh 14
La filtrare am Un Fluval FX5 plin cu siporax si un Eheim 2080 cu mediile originale. Mai am si un burete intern.
Problema este ca printre atatea pietre nu am nici o sansa sa prind pestii afectati iar daca fac tratament in acvariu mare atunci il deciclez...
Deci cum sa procedez? Cu ce sa-i tratez???
|
 |
|
|
|
Am nevoie de ajutorul vostru. Tocmai ce am observat ca am cativa pesti care au aripioarele si coada zdrelite. De mancat, mananca...nu am probleme, cel putin deocamdata. Avand in vedere ca nu am nici o sansa sa-i prind pe cei bolnavi si sa-i scot din bazin, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez si ce sa le dau.
La ce temperatura sa-i tin?? Acum sunt la 26 de grade si am pus o concentratie de sare de 1gr/litru. Sarea am pus-o de cateva zile si intre timp au aparut cozile zdrentuite deci se pare ca nu-i ajuta concentratia asta.
|
 |
|
|
Dragule, se vede ca ai pasiune pentru ei...
Pasiunea am prins-o din zbor, pentru ca e primul meu acvariu pe care l-am capatat in octombrie 2011...Nu stiam absolut nimic despre pesti, nici macar ce specie sunt sau cum ii cheama....ca sa nu mai spun de ciorba pe care am avut-o in acvariu cand l-am primit. Nici un filtru, nici o piatra, nici macar nisip nu am avut. Asa ca m-am documentat si cu ajutorul vostru dar mai ales cu sustinere financiara dar si ajutor fizic din partea sotulu  am reusit sa fac ceea ce ati vazut...
Putem concluziona, fara sa glumesc, acest acvariu este "made by users of www.acvariu.ro "
Probabil ca mai sunt si alte lucruri de adaugat sau modificat pentru a arata la modul cel mai profesionist cu putinta prin urmare sunt in continuare deschisa la sugestii!
|
 |
|
|
Ce forme de plastic?? Nu stiu la ce te referi...in afara de furtunele de la filtre...nu am nimic din plastic acolo..
Mihaela  )
|
 |
|
|
Asa arata acvariul nostru dupa modificarile efectuate sub indrumarea voastra. Ce credeti ca ar mai trebui facut (in afara de decorul 3D) ?
http://www.youtube.com/watch?v=iwc9Fg8fuDU&feature=youtu.be
|
 |
|
|
|
Am masurat acum si striatiile au cam 1-1,5mm. Este suficient cat sa iasa puii?? Sincer inca eu nu am vazut pui de ciclide atat de mici, deci chiar nu stiu cum arata....
Ieri dupa masa am mutat-o in maternitate. Azi dimineata avea inca puii in gusa. Cand am ajuns acasa acum pe la ora 17 nu mai avea nici urma de pui. Sa fie de vina stresul mutarii ei in maternitate??
|
 |
|
|
|
Sunt dezamagita rau!! Azi cand am ajuns acasa de la birou am descoperit ca mamica mea nu mai este gusata si nici un pui nu se mai afla in maternitate. Ori ia papat ea ori au reusit sa scape din maternitate si ceilalti au sarit pe ei si au papat tot. Asa ca nu am apucat sa vad nici macar un pui....trebuia sa o scot in acvariul mic si poate aveam o sansa....
Voi ati mai patit sa va iasa puii din maternitate?? Ma gandesc ca au iesit prin acele striatii laterale....ca nu vreau sa cred ca ea a fost cea care sa-i fi mancat....
|
 |
|
|
buna informatie  )
|
 |
|
|
Da...la asta chiar nu ma gandisem...
Probabil o sa-mi fac o mini crescatorie, nu de alta dar prin zona noastra nu gasesti ciclide nici sa dai cu paru' iar doritori sunt destui...mai ales dupa ce mi-au vazut bazinul si modul in care incerc sa-i ingrijesc. Adica eu chiar ma preocup de ei si chiar o fac cu mare placere si relaxare, iar daca e sa mai recuperez o parte din banii bagati in acest acvariu, atunci e si mai bine.  Deocamdata nu am observat sa mai am si alte femele gusate, asa ca asta e prima serie de pui pe care vreau sa o salvez, celelate serii au fost halite cat ai clipi....
Am un acvariu de vreo 25l si cred ca o sa-l folosesc pe acela. Dar pentru asta ar trebui sa ma apuc de ciclat noul acvariu pentru pui. Vai cata treaba mi-am facut !!
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos pentru raspunsuri. O sa astept sa-si elibereze singurica puii dupa care o scot din maternitate si o pun in bazinul mare. Puii ii las in maternitate, dar pana cand?? Care e marimea puilor la care ar trebui sa fie in siguranta in bazinul mare???
|
 |
|
|
|
Cu femela ce sa fac?? O scot?? Cand?? Isi mananca puii???
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor. Am o femela Haplochromis Heard Roch Kribeusis care are gura plina...si din calculele mele cred ca au cam trecut 3 saptamani, deci urmeaza sa scoata puii..
Am reusit sa o prind si sa o pun in acelasi acvariu intr-o maternitate. Intrebarea mea este daca trebuie sa o scot din maternitate imediat dupa ce a scos puii sau pot sa o mai las acolo. E posibil sa-si manance proprii pui??
Ce mancare sa le dau apoi la pui?? Eu am facut urmatoarea combinatie pentru pestii din acvariu mare:
40% Tropical Super Spirulina Forte granules
30% New Life Spectrum Cichlid Formula
30% New Life Spectrum Thera A With Extra Garlic +
Dar aceste granule sunt mult prea mari pentru puiet ...deci cum si cu ce voi hrani puii??
|
 |
|
|
|
Concentratia de sare din apa sa o mentin constanta tot timpul de acum inainte sau doar pana amoniacul scade la zero?
|
 |
|
|