[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mr_BigOlyMan
Forum Index » Profile for Mr_BigOlyMan » Messages posted by Mr_BigOlyMan
Multumesc frumos de informatiile oferite ... pentru mine sunt aur curat.
poze din acest week-end 09-08-2012
image
image
Acvariul meu in acest week-end (09-08-2012)
image
image
image
image
image
dragos wrote:Perechea este frumoasa. Nu sunt red turk ci unul este brun royal si celalalt este un fel de cobalt dar sunt frumosi si compatibili d.p.d.v. al varietatii deci puii ar trebui sa iasa frumosi.
Cu acel filtru intern in cub nu vei putea sa obtii pui de la pereche. Chiar si daca s-ar intimpla ca masculul sa poata fecunda icrele (cea ce nu cred deoarece este posibil sa nu ii permita curentul din apa ) si ar ecloza puii, filtrul intern ii va trage sau ii va face sa moara de epuizare innotind in curentul de apa pe majoritatea in primele zile dupa iesirea la zbor mai ales ca in acele 3-4-5 zile dupa iesirea la zbor puradeii sunt foarte atrasi de lucrurile inchise la culoare si de curentii din apa.

Multumesc de sfaturi
Filtrul intren nu mai este in decor, astazi l-am scos afara si am lasat doar acel filtru bolborositor. Iar in ceea ce priveste pesti, mie imi plac foarte mult.
Salutare tuturor.
Ma numesc Olimpiu, multi dintre colegi acestui forum ma cunosc personal,alti ma cunosc doar ca user si sub denumirea de " Mr_BigOlyMan ". Eu sunt din Brad jud. HD si am 29 de ani. Pentru cei care sunt curioasi de mai multe detalii va stau la dispozitie cu nr. de tel. 0723229061 su pe mess " Mr_BigOlyMan ".
Am deschis acest totpic pentru ca vreau sa va arat evolutia acvariului meu cu discusi. Am doua exemplare superbe de Red Turqoise, primite de la bunul meu prieten si coleg Lup Cosmin. Pereche, pentru ca cele doua exemplare sunt pereche, are cateva depuneri la acvtiv, printre care una si la mine in cub, dar deocamadata toate au fost esuate, din diferite motive.
Sa incepem prezentarea propriu zisa.
Acvariul :
- Lungime - L - 50 cm
- latime - l- 50 cm
- inaltime - h - 50 cm
- volum - V - 125 litri
- grosimea sticlei fiind de 6 mm si este lipit cu silicon alb
Suport Acvariu :
- confectionat din pal melaminat de 18 mm
- model copiat dupa suportul de acvariu nano de la Einhem
- dimensiunile fiind de 50 pa 50 pe 61 inaltime
Capac + Iluminare :
- capac 51 pe 51 pe 8 cm
- confectionat din lambriu PDF de 8 mm
- echipat cu instalatie electrica DIY pentru 2 becuri economice, cu posibilitatea folosiri fiecaruia bec individual.
Echipamente si Aparatura :
- un filtru intern bolborositor
- o pompa de aer Resun Air 1000 de 1,2 l/min
- un filtru intern de la Boyu sp-1300b de 400 l/h (acesta urmeaza sa dispara din decor, fiind inlocuit de inca un bolborositor)
Fauna :
- un mascul de discus Red Turqoise
- o femela de discus Red Turqoise
Flora :
- lipseste cu desavarsire
Cateva fotografii cu locatari ...

image
image
image
image
image
image
image
image
Dragi colegi,
Incepand cu ziua de astazi (02-09-2012) acest topic se va numi "Biotop Home-Made 140 litri"
Acvariul :
- Lungime - L - 104 cm
- latime - l - 30 cm
- inaltime - h - 46 cm
- volum - V - 143 litri
- grosime sticla 10 mm
- lipit cu silicon alb
Suport Acvariu :
- mobila din sufragerie confectionata din pal melaminat de 18 mm
- placa de izoflor de 5 mm asezata sub acvariu
Capac si Iluminare :
- capacul este acelasi pe care l-am avut si pana acum confectionat din lambriu PDF de 8 mm
- iluminarea este asigurata de 3 becuri spoat de 20 de w (aici cred ca o sa mai renunt la inca unul, pentru ca este prea iluminat acvariul)
Echipamente si Aparatura :
- filtrarea este asigurata de aceleasi filtre pe care le-am avut si pana acum
- externul Hailea H-12 de 1200 l/h
- internul Aquael 1000 UNI+UV de 1000 l/h
Flora :
- inexistenta cu desavarsire
Fauna:
- 8 Cory panda
- 3 ancistrusi
- 12 neoni simpli
- 10 exemplare de scalari marmorati voalati

Am sa va las in continuare sa imi admirati acvariul ...
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Salutare,
Din motive obiective si subiective, la care se adauga si o deplasare neprevazuta de la servici pe o perioada lunga de timp, ma simt nevoit sa scot la vanzare cei 4 discusi pe care ii detin.
Discusi sunt crescuti si tinuti in conditii foarte bune de catre colegul nostru Lup Cosmin, dupa care au ajuns la mine in urma cu doar o luna.
Pesti sunt foarte frumosi si sanatosi. Dimensiunile lor sunt cuprinse intre 14 si 16 cm si sunt hraniti cu mixtura din inima de vita, artemia congelata, TetraMin Granule.
Pesti pot fi vazuti in videoclipul de mai jos sau in topicul meu intitulat "Home-Made 140 litri" de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/17790.page" target="_blank" rel="nofollow"> http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/17790.page

Conditia pe care o pun cumparatorului este urmatoarea:
- pesti se ridica de la mine de acasa, din cauza faptului ca nu stiu sa ii trimit si nici nu vreau sa moara pe drum.

Pretul pentru achizitionarea celor 4 discusi este de 650 ron usor negociabil.

Datele de contact sunt urmatoarele:
- forum sau PM
- mess " Mr_BigOlyMan "
- tel 0723229061 (cosmote)
vreau sa imi dati cateva sfaturi ... cred ca discusi mei sunt gata de depunere, dar nu stiu care cu care o sa se cupleze ... ce stiu sigur este ca cel mare si galben este femela (asta o stiu de la cel de la care i-am cumparat), dar de ceilalti nu pot sa va spun nimik pentru ca toata ziua se bat intre ei, doar cel galben fiind neutru ... dar cel mai bine este sa va las pe voi sa vizionati filmul si sa va dati seama si pe urma daca doriti sa imi spuneti si mie cum sta treaba ... ca eu unul nu mai stiu ce sa cred ...

http://www.youtube.com/watch?v=YVf5qq-W4_w&feature=youtu.be

P.S. Imi cer scuze dar se pare ca nu pot sa pun filmul sa mearga direct din forum, sau nu mai stiu eu, daca poate un admin sau un moderator sa repare , ii multumesc de pe acuma. Multumesc
Am facut si un mic filmulet cu discusi ...
Salutare dragi colegi, am revenit cu ceva noutati.
In primul rand vreau sa ii multumesc pentru a nustiu cata oara colegului nostru Lup Comin. Am achizitionat de la el 4 exemplare superbe de discusi (intre 14 si 16 cm), a trebuit sa trec prin perioada de convingere cu sotia si pe urma sa imi fac acvariul, masa si lumina. Asa ca sa incepem cu prezentarile:

Acvariul
Dimensiuni 50/50/50
Volum 125 litri
Sticla de 6 mm lipita cu silicon alb
Suport acvariu
Pal melaminat de 18 mm, dimensiuni masa 50/50/61(h), facuta dupa modelul de la Juwel (aia cu picior pe mijloc, pentru nano)
Capac si iluminare
Capac confectiunat de mine din lambriu PDF de 8 mm.
Sistemul de iluminare este compus din doua becuri economice de 14 w fiecare
Filtrare
Boyu sp-1300b de 400 l/h si un ansamblu pompa aer (Resun Air 1000 de 1,2 l/min) + un filtru bolborositor

Si cam atat cu descrierile tehnice, sa trecem mai departe la cei 4 locatari ...

image
image
image
image
image
image
image
image
Am de vanzare ceva "rasaduri" ...
-marsilia hirsuta - cca 15 poturi
-didiplis diandra - cca 100 fire
-stauroghine repenz - cca 20 de fire
-hedyotis salzmannii - cca 20 fire
-limnofila aromatica - cca 10 fire
-Nymphea Lotus Zenkeri Red - 1 pui cu 3-4 frunze

Plantele au fost scoase astazi din acvariu si sunt in perfecta stare.
Pentru detalii va rog frumos sa ma contactati, ca sa putem discuta pretul. Pachetul minim va fi de 30 lei, la care se mai adauga taxele postale (sau curierul) in functie de dorinta clientului.

-aici pe forum
-pe mess "Mr_BigOlyMan"
-tel 0723229061 (Cosmote)
Dan wrote:arata tare frumos !

Multumesc de apreciere
In continuare vreau sa va arat cateva fotografii de ansamblu cu acvariul meu. Prima dintre ele este facuta cu tuburile reci aprinse ...
image
Acesta este facuta cu tuburile calde aprinse ...
image
Aici sunt doua fotografii de cu vedere de ansamblu ...
image
image

Dupa cum se vede si din fotografiile anterioare, in acvariu am cateva exemplare de pesti destul de frumosi. Am 11 Black Molyy la care mie imi place sa le zic "Black devils", mai am 6 cory panda care isi fac extraordinar de bine treaba fiind mai cuminti de cat rudele lor prin simplul fapt ca nu am avut nici un fir de gazon scos afara de ei. In acvariu mai locuiesc inca 2 SAE care dupa parerea mea sunt niste pesti super, dezavantajul lor ar fi ca nu se lasa pana nu mananca si ei din mancarea celorlalti, lucru care ma nelinisteste pentru ca mi-e frica ca nu o sa mai manance alge. Dar sa terminam cu vorbaria si sa trecem la treburi mai importante.
Doamnelor si domnilor, pesti din acvariul meu ...
image
image
image
image
image
image
image
image
image
naitsirc wrote:De unde ai facut rost de Marsilea? Ca eu nu am gasit nici in curtea faraonului

Imi cer scuze de raspunsul intarziat, dar marsilia am avut de cand m-am apucat de acvaristica. Am incercat sa nu o imprastiu departe de mine, adica am dat la cati mai multi prieteni in sparanta sa am pe ce pune mana cand voi avea nevoie, si uite ca am avut nevoie Daca doresti sau ai nevoie discutam pe privat.
Dragi colegi de forum, in continuare vreau sa va arat cum se prezinta plantele la mine in acvariu. In continuare sunt deschis la orce sfat si la orce sugestie. Aveti aici o insiruire de cateva fotografii ...
image
image
image
image
image
image
image
image
[quote=iptdorin]Foarte frumos acvariul.Felicitari!!!Cum se numesc plantele care le ai folosit drept gazon?? [/quote]
Multumesc ! Predominant am folosit Marsilia Hirsuta, iar undeva in mijlocul acvariului acolo de unde rasare craca aia de urca in stanga acvariului am ceva stauroghine repenz, care de altfel urca si pe craca in sus.
Iata si cateva fotografii de ansamblu
image
image
image
image
image
Salutare dragi colegi de forum,
Iata cum arata plantele din acvariul meu dupa 2 saptamani de la start, mai exact restart. 26-05-2012
image
image
image
image
image
image
image
Coletul de la Dan a ajuns cu bine si chiar am avut si un mic "bonus", multumesc inca odata.
Acum mai trebuie sa ma apuc de treaba, astazi nu pot ca este sarbatoare, dar de maine ...

Forum Index » Profile for Mr_BigOlyMan » Messages posted by Mr_BigOlyMan
Go to: