[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: faneks
Forum Index » Profile for faneks » Messages posted by faneks
In primul rand doresc sa va multumesc ca mi-ati deschis ochii. Nu ma asteptam sa primesc replici asa de repede si tocmai de la niste GURU ai acvaristicii. Desi citesc de vreo 2 luni pe forum despre marine se pare ca esentialul a trecut pe langa mine.
Azi am vorbit cu cineva de la Hanna Instruments, maine sper sa fac rost de un kit de teste pentru 4 parametri: amoniac, nitra?i, nitri?i ?i pH.
Nu stiu daca conteaza, piatra am luat-o de la o firma din Oradea (nu-i spun numele ca sa nu fac reclama, probabil stiti despre cine e vorba) si mi-au spus ca o prima spalare o fac ei acolo eu trebuie doar sa o clatesc inainte de a o pune in bazin.
Acuma daca maine imi vin vietatile nu stiu ce o sa fac cu ele.

Numai bine,
Stefan
Apa din acvariu a stat intr-o galeata de 20l cu piatra vie 10 zile (maine sunt 14 zile) cu filtru si pompa mergand. Sambata am pus apa din galeata in acvariu impreuna cu piatra vie.
Va salut,
Ca multi altii de pe aici, nu am putut rezista tentatiei de a face un acvariu marin. Din lipsa de spatiu acasa, i-am gasit loc la servici.
Asadar este un nano de 30L, 30x30x35, Live Sand, Aragonite 4.52 kg, 3 kg de piatra vie, filtru hang-on umplut cu Seachem Matrix, pompa Hydor Koralia Nano - 900, lampa cu led-uri Beamswork Ultra Bright Clip on LED light for planted coral reef nano aquarium cu specificatiile LED bulb: 6x 10000K Day light 3x Actinic blue 460nm. Sambata l-am amenajat. Piatra vie a stat intr-o galeata 10 zile cu pompa si filtru mergand. Am adaugat sambata Prodibio Start Up Nano.
Pe miercuri astept sa-mi vina un crevete Lysmata amboiensis 2 pesti clovni si un melc Tectus fenestralis / Turban snail.
Parca as mai baga niste piatra uscata de recif. Ce ziceti?
De asemenea astept sugestii, sfaturi din partea celor care au ceva asemanator.
Se poate vedea acvariul in link-ul de mai jos.
image
Va salut.
Desi au trecut 2 ani de cand m-am apucat de acvaristica consider ca tot incepator sunt si de aceea am postat aici. Vreau sa va spun ca in acesti 2 ani am trecut prin multe probleme. Probleme pe care le-am rezolvat datorita si acestui forum, cautand si citind din postarile voastre.
La noul setup am folosit substrat Seachem Flourite Black, pe care nu l-am prespalat cu buna stiinta si l-am lasat cu filtrare mecanica 3 zile. Folosesc gama de ferilizare de la Seachem, Excel, Flourish, Nitrogen, Phosporus, Potassium, Iron. Butelie Co2 de 2 litri. Filtru extern JBL Cristal Profi 700 Green Line cu perlon in primul sertar si Seachem Matrix in celelalte 2. Iluminare cu 2 neoane T5 Silvania Grolux si Osram Lumilux 880. Plantele nu le mai enumar pentru ca sunt multe si le puteti vedea in imagini. Fauna Otocinclus Affinis, Boraras urophthalmoides, creveti Amano, RCS, melci Spiral Horn, Neritine, Pomacea.
Va salut. Tocmai am dat drumul la un nano de 30l care vreau sa-l populez cu creveti.
Daca sunt clujeni care au de vanzare astept oferte.
Va salut. Sunt Stefan din Cluj-Napoca. Sunt acvarist de aproximativ 5 luni si deja vreau sa spun ca sunt la al doliea acvariu. Am inceput cu un acvariu Juwel Korall 60 in vara acestui an si in scurt timp am vrut unul mai mare asa ca mi-am facut unul la comanda un acvariu de 140 de litri 80x40x45. Am stat ore intregi pe youtube urmarind si intelegand fenomenul Aquscaping. Pur si simplu m-am indragostit.
Acvariul este dotat cu filtru extern de la JBL e700 in care am scos mediile de filtrare cu care a venit dotat si am bagat 2 litri de Matrix de la Seachem si un litru de Siporax. Urmeaza sa achizitionez un sistem cu butelie de CO2. Momentan folosesc Bio Proflora 160 de la JBL. Sistem de iluminare Lampa Hagen T5 HO dubla - 61 cm. Substrat Fertil Stoffels GranuPor.
Din pacate in a 2 a poza nu se vede nici un peste desi mai am un plecostomus, 2 Corydoras leopardus, 2 crossocheilus siamensis, 2 melci anentome helena (melcul asasin), 2 Pomacea Bridgesii si vreo 10 creveti. Plante Cabomba caroliniana,Blyxa japonica, versicularia dubyana, ophiopogon japonica, echinodorus magdalenensis, Weeping Moss, Christmass Moss, Versicularia Dubyana pe Bambus, Flame Moss, sagittaria. Decor radacina Red Moor.
Acum vreo 2 saptamani am luat 5 neoni rosu de la un magazin din Cluj bolnavi de Ichthyophthirius multifiliis (gris). Eu nu am stiut si intre timp am mai luat 5 neoni rosu de la alt magazin impreuna cu 5 Petitella Georgiae (tetra nas rosu), moment in care am observat neregula. S-au imbolnavit toti si au murit pana m-am documentat si invatat ce inseamna grisul. Din pacate o experienta trista dar vorba fotbalistilor "Mergem mai departe".
Pe viitor intentionez sa achizitionez un nano cube 30x30x35 care sa-l dedic exclusiv crevetilor de care sunt fascinat.
Astept sugestiile, criticile voastre.

Numai bine.

Forum Index » Profile for faneks » Messages posted by faneks
Go to: