| Message |
|
|
dan.pavelescu wrote:. Alternanthera reineckii mini
Asa pretentioasa e roscovana asta?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nu ma pricep la testoase. Daca miroase intepator posibil sa fie ciano. O poza ar ajuta mult. Cat si tipul de filtru si mediile de fliltrare. O ciclare trebuie facuta in orice bazin cu apa, parerea mea.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Se spune ca la barza chioara ii face Dumnezeu cuib. Mi-a incarcat colegul Maab butelia, m-a jignit si cu un ph controller pomana porcului, plm..
Eu am inteles de mult ca acvaristica nu este pentru a face bani. Mai bine ajuti o barza chioara, liliac, ce o fi  sa faca un cuib frumos.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Inca este "crud". Ce lumina ai si cat sta aprinsa. Ce plante ai? Daca ai doar acel anubias din poza iti recomand sa bagi multe plante easy. Fertilizezi? Cum faci schimbul de apa? Nu spala filtrul la robinet, clatestel in apa pe care o scoti la schimb.
|
 |
|
|
|
Salut. Da, red cherry sunt printre cei mai nepretentiosi, se impaca foarte bine cu neonii si cory. Se imultesc usor si nu sunt foarte pretentiosi la mancare. Sunt totusi sensibili la tot ceea ce inseamna chimicale. Stiu cazuri in care au decimat colonia de creveti de la simplu fapt ca au vopsit in zona acvariului, am mai auzit chiar si de la folosirea sprayurilor de muste folosit in camera...In rest chiar iti recomand sunt super misto. Sa ai vegetatie bogata pentru ca puietul este minuscul si reprezinta un deliciu pentru orice peste.
Personal am avut in acvariu si cu 6.4 PH dar si la 7.5 PH deci si aici sunt versatili. Temperatura intre 22 si 27-28 grade fara probleme.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Eu le dau castraveti, gogosari, morcovi, salata...am grija sa le scot dupa cateva ore si crede-ma ca sunt innebuniti dupa ele.
|
 |
|
|
Hybrid wrote:
Merge scoasa dupa 1 saptamana, sau o las mai mult?
Eu o am si acum lipita, nu deranjeaza, marginea acvariului este tot negra...
Castrevetele si alte legume intra in putrefactie in mai putin de 24 h, deci daca nu sunt savurate de vietuitoare sigur le devoreaza bacteriile si o dai in altele.
|
 |
|
|
Hybrid wrote:
Chestia aia verde care se vede intre substrat si sticla e cumva cyanobacteria? O am de mult timp acolo si nu pare sa se extinda, sa fac ceva in privinta asta?
Un baiat dastept de aici ma invatat cand aveam ciano exact ca tine sa acopar exact bucata unde se vede cu o banda izolier neagra...asa CRED ca am scapat.
PS Baga o scobitoare in ea si daca pute a mort e cyano
|
 |
|
|
Stiam eu ca nu ramai dator
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Daca nu puneai sageata ma uitam degeaba 20 de ani la poza aia
Asa-s liliecii chiori da aud bine  Baieti de acum postati cum clipoceste apa, asa nu mai facem discriminare
Scuze de offtopic colegule dar e bine sa ne mai radem nitel.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
deac.cosmin wrote:Maab, nu stiu unde ai reusit sa vezi acea hydra, dar ochii mei neformati nu o zaresc. M-am uitat in acvariu sa vad daca gasesc ceva asemanator cu ce poza ai pus tu, dar nu am reusit. Intr-adevar mancare nu prea reusesc sa pun cam cat mananca acesti pui, dar o sa fiu mai atent la cantitate si sa le pun mult mai putin de mai multe ori.
Asta pare a fi hydra:
|
 |
|
|
|
In prima poza pare a fi hydra!
Mai jos iti las o poza mai clara.
Daca se confirma atunci iti recomand sa dai foarte putina mancare pestilor, exact cat poti urmarii ca mananca tot. Mentenanta/curatenie drastica. Un guramii daca iti permite acvariul le va servii cu mare placere.
|
 |
|
|
|
Curata bine geamurile cu o cartela/card ceva de genul. Pt lumina cumpara un programator, gasesti in orice magazin de bricolaj, este cca 15-25 lei si ai scapat de grija. Baga cateva fire de cabomba sau ceva plate easy macar pana se stabilizeaza. Nu le da mancare multa la vietati.Incearca sa pui out-ul de la filtru in asa fel in cat sa creeze un circuit in acvariu.
|
 |
|
|
|
Cred ca acum ai retinut ca acel burete din filtru il speli DOAR in apa pe care o scoti la schimb din acvariu! Dupa care il bagi imediat la locul lui fara sa il usuci.
|
 |
|
|
Misto tare! Poate imi fac curaj sa ma bag si la "sange rece" ca ma innebunit fimiu
|
 |
|
|
|
Cu cat mai mare cu atat mai bine!
Nu am putut sa citesc tot din cauza diacriticelor plm.
Daca vrei ceva mai mare practic trebuie sa reiei procesul de ciclare!te ajuta in oarece masura materialul de la fitrul vechi ...dar ce faci cu vietatile pana se cicleaza cel mare?
Daca vrei mai mare neaparat baga un filtru extern.
Daca vrei si plante baga un substrat fertil in functie de bugetul alocat- JBL, Denerle, Ada etc
Daca vrei plante peste cele easy atunci ia in calcul si o lumina buna eventual fertilizanti
Daca vrei plante dificile aici e alta mancare de peste- lumina+Co2+ fertilizanti+ experienta
Ai aici pe forum un tabel cu compatibilitatea pestilor ca sa nu faci ciorba
Ca o regula basic- 1 cm de peste = 1 litru de apa- ia in calcul marimea pestelui adult si nu cand il cumperi pui!
Oxigenarea apei o faci prin valurirea de suprafata cu out-ul de la filtru, este suficienta mai ales daca vrei si plante.
|
 |
|
|