[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: trandafir
Forum Index » Profile for trandafir » Messages posted by trandafir
Daca o mai ai, mi-ar prinde bine mie, aseara unul din cei doi masculi a ramas vaduv.
Chiar nu stie nimeni nimic despre asa ceva?

Am citit pe un alt site ca ar fi bun Nala Gram, l-a folosit cineva, ce puteti sa-mi spuneti despre el. Va intreb pe voi, ca daca ma duc la pet shop aia sunt in stare sa-mi dea orice numai ca sa-si vanda marfa.
Cine a zis ca ''un necaz nu vine niciodata singur'' bine a mai zis. Doar ce am scapat de gris si acum am o problema cu un scalar, are burtica umflata. Am dat search pe forum dar nu prea m-am lamurit, acolo fiecare mai avea ceva asociat, ba un ochi umflat, ba o aripioara rosie, al meu nu are decat burta umflata. Poate ca unii stiti ca aveam doua perechi de scalari(mascul mai mare+femela mai mica si mascul mai mic+femela mai mare) pe care i-am tinut intr-un acvariu de 60L, si pentru ca se bateau i-am separat. Cat au stat separati au depus fiecare in acariul lor, cand i-am mutat in noua casa de 110L femela mai mare si-a alungat partenerul si s-a dus la masculul mai mare care l-a randul lui si-a alungat si el femela si a primit-o pe cealalta. Atunci m-am gandit ca e ceva normal doar ca a aparut o problema la perechea mai mica, nu a mai depus cred ca de vreo luna daca nu mai mult(inainte depuneau la 10-15zile max), iar azi am observat la femela ca i s-a umflat burtica. Pentru perechea mare inca nu imi fac griji, la ei au trecut 13 zile de la ultima depunere. Credeti ca s-a umflat din cauza icrelor, sau poate tratamentul pentru gris sa-i fi daunat cumva, sau daca e vreo boala cum sa o tratez? Mentionez ca pestele este deocamdata ok, adica mananca, innoata,nu sta izolat. Multumesc si scuze daca v-am plictisit cu lunga poveste a pestilor mei, dar m-am gandit ca poate conteaza.
Datorita sfaturilor primite de la voi am scapat de gris fara sa pierd vre-un peste. Multumesc inca o dat pentru sfaturi.
Daca dai pe bucati m-ar interesa capacul si plantele
Am luat Jbl Punktol, nu am gasit Sera Costapur. Am pus cantitatea indicata pe cutie si acum astept rezultatele.

Multumesc de sfaturi, o sa va spun ce s-a mai intamplat.
Acum m-am lamurit, e gris cu siguranta. Maine ma duc sa iau solutia aia de la sera. Ai zis ceva de sulfatul de cupru, dar eu am si un sanitar bolnav, lui ce sa-i fac?
Costapur-ul contine sulfat de cupru?
Nu-mi dau seama exact, in poza par putin cam portocalii petele, iar ei au ceva alb pe ei.

M-am uitat pe Online Hospital si nu pot sa-mi dau seama daca este Ich sau Oodinium. Care ar fi diferenta dintre ele ca sa pot sa-mi dau seama pe care o au pestii mei?
Nu sunt convinsa pentru ca nu m-am mai intalnit cu ea (boala) pana acum si nu stiu exact cum arata, am presupus doar din descrierile altor colegi. De cand am pestisorii (octombrie anul trecut) au fost tot timpul sanatosi, nu am avut nici o problema cu ei. Momentan am in casa doar albastru de metil si pana maime nu pot pleca sa cumpar altceva. Daca pun cateva picaturi in apa ajuta la ceva pana maine, ma gandesc sa nu se agraveze situatia? Daca e bun cat ar trebui sa pun in 110L?
Buna ziua! Va rog din tot sufletul sa ma ajutati sa-mi tratez pestisorii. Duminica am luat din targ doi xipho care pareau sanatosi, dar azi dimineata am observat si la ei si la altii pe care ii mai aveam, niste puncte albe pe codite si pe inotatoarele din fata. In acvariu mai este si un hoplo care are punctuletele si pe cap si pe corp. Ar putea fi gris si daca da cum il tratez? Am pus poze dar nu sunt prea evidente, sunt facute cu telefonul, iar pestii nu prea stateau la pozat.
@goldman spunei lu' prietenu' tau sa incerce el intai si dupa aceea sa ne spuna si noua daca a mers
@scubu nu ma intreba de silicon ca nu stiu. Acvariu este un cadou de ziua mea de la sotul meu, iar el l-a lipit impreuna cu un coleg care a mai facut acvarii, si deci sigur este special pentru acvarii. Iar despre temperatura eu chiar nu stiam ca se tine la o anumita temperatura, eu l-am tinut in casa unde sunt cam 26-27gr C. La cat trebuia sa stea?
Mersi de sfat, sper sa nu am surprize ca am apucat sa curat(mai mult l-am murdarit) deja o latura.
Mersi @kmol o sa incerc si cu cif pe unde l-am murdarit acum sa vadem ce-o iesi, dar o sa urmez intai sfatul lui @scificuss si o sa-l mai las cateva zile.
Buna ziua la toata lumea! Am si eu o mare rugaminte.......spuneti-mi si mie va rog cu ce sa curat siliconul de pe acvariu; a fost lipit vineri si pana acum nu am umblat la el, acum vreau sa curat ce s-a imprastiat in timpul lipirii si nu stiu cu ce. Am incercat cu cuterul dar nu am nici un spor, parca mai rau se intinde. Exista vreo solutie cu care sa dau sa se ia mai repede? Multumesc.
Nu mai am nevoie de dimensiuni, pentru ca faptul e deja consumat.........explicatie:
Ieri a fost ziua mea, iar sotul meu, pentru ca stia ca imi doresc un acvariu mai mare, mi-a facut cadou unul de 110L. Ca si dimensiuni are 80Lx32lx45h, din sticla de 8mm.
Acum dilema e ce sa pun in el.........scalarii sau viviparii?
poze se poate?
Am vazut poze cu fostii tai scalari ciprian, intradevar sunt niste pesti superbi scalarii,dar si foarte teritoriali, tocmai de aceea i-am si mutat in acvarii separate. Sa zicem ca intr-un final poate renunt la o pereche, da-mi niste dimensiuni de acvariu adecvat pentru o singura pereche (daca nu te deranjeaza).
Vreau si eu un sfat cu privire la construirea unui acvariu pentru doua perechi de scalari.
Stiu, stiu, acum toti o sa-mi spuneti ca nu se tin doua perechi in acelasi acvariu, dar va rog nu-mi cereti sa renunt la o pereche, tin foarte mult la ei si nu ma pot despartii de ei, pentru mine sunt ca un ''al treilea copil''. Tocmai de aceea va si cer sfatul.

PS: Momentan stau in acvarii separate, dar deja s-au adunat prea multe prin casa, asa ca vreau sa renunt la restul si sa raman doar cu unul.
Cam asa arata acum acvariul dupa plantare.Astept pareri si sfaturi.
Scuze de calitatea pozelor, lumina din camera e de vina.
o poza se poate?

ce vrei la schimb?
Mersi mult , dar sunt prea mici (scurte) neoanele fata de ce am eu nevoie.

Forum Index » Profile for trandafir » Messages posted by trandafir
Go to: