Message |
|
La mine filtrul de carbune a fost aproape dezastru.
Dintr-o neintelegere a prospectului filtrului meu extern, la montaj i-am bagat si buretelul cu carbune activ. L-am tinut vreo doua saptamani ca, deh, asa zicea producatorul. Vezi doamne sa scoata din apa eventualele toxine provocate de plasticaraia filtrului nou.
Rezultat --> stoparea completa a cresterii plantelor. Carbunele mi-a scos o gramada de chestii bune din apa, nutrienti si cine mai stie ce.
Nu recomand carbune activ.
|
 |
|
Scuze, Punere In Functiune vroiam sa zic.
Da e scufundat complet. Mazga s-a format in principal sub meniscul de aer de la baza clopotului.
Am observat ca nivelul meniscului variaza in functie de concentratia de CO2. Asa ca un pic de mazga e si pe peretele clopotului, vreo 5mm de la suprafata meniscului.
|
 |
|
Am un tester CO2 din sticla ca in poza:
http://i866.photobucket.com/albums/ab228/ubarn/CO2checkerwithreagent.jpg?t=1269790096
Isi face treaba corect, dupa parerea mea, dar,
Dupa doua zile de la PIF a inceput sa dezvolte la suprafata apei in partea de jos a clopotului un fel de mucus.
Care sa fie cauza? Dauneaza cumva masurarii?
Mentionez ca folosesc CO2 din "bomba" cu gelatina.
|
 |
|
Convins.
Merci.
|
 |
|
Azi, intre cei 1000 de neoni de la HB am vazut si unul singur cu inotatoarele voalate. Evident, l-am cumparat pe loc, pentru ca unde sunt 12 merge si al 13lea.
Cred ca este rar pentru ca nu prea am vazut asa ceva, nici macar in poze.
Ma racaie o chestie si anume sa traiasca fericit si apoi sa moara de moarte naturala, fara urmasi.
Merita incercata o inmultire, sau e pierdere de vreme? E vb de cel mai ieftin peste, totusi.
|
 |
|
Trimis PM
|
 |
|
update:
Vestile usor optimiste sunt ca rahatul ala alb s-a curatat de pe creveti. Coada unui Oto bolnav da semne de refacere. Sper pentru totdeauna.
Vestile proaste:
- 2 Amano, din cei 4, evadati noaptea si gasiti uscati; bineinteles cei mari si frumosi
- 1 Oto, din cei 3, mort in bazinul de tratament
- 25% din cei 25 RCS morti in bazin, cea mai mare parte dupa prima zi de tratament
Cocktailul de JBL Fungol si Ektol e o chestie dura pentru crevetei mici de 1 cm cum sunt ai mei dar alta rezolvare, dupa cunostintele mele, nu am gasit. Nici la Amano nu le-a placut ca de-aia au incercat sa fuga.
Banuiala mea este ca JB Ektol a fost cel care trebuia.
Cei 2 Oto ramasi mai stau in otrava aia pana diseara. Sper sa traiasca.
Posibil ca o sa mai moara din RCS in perioada urmatoare. Nu stiu cat le-a cauzat toata treaba asta. Sper sa raman cu cativa mai rezistenti cu care sa continui treaba.
Am profitat de ocazie sa golesc acvariul mare, sa-i pun dedesubt polistiren d-ala verde subtire si sa rearanjez plantele pentru un aspect mai aerisit.
|
 |
|
Multam pentru link. O sa incerc sa fac ce zice acolo.
|
 |
|
@catalos
Am cumparat un bazin de 25l. Umplut cu apa din acvariul mare ca sa nu-i sochez suplimentar cu alte pH, GH, KH... Facut derivatie pentru aerare, bagat termometru, incalzitor, o planta, o frunza si toate animalele inauntru. Adaugat JBL Fungol si Ektol, in dozele adecvate.
Rezultat?
Noaptea 3 Amano din cei 4 au evadat din bazin. Gasit unul dimineata uscat pe jos. Habar n-aveam ca indivizii astia au tendinte suicidare. Diseara fac un capac sa nu mai patesc d-astea.
Ce mai... Sa-mi fie invatare de minte. De acum incolo tin bazinul de carantina gata pregatit cu medicamente, iar noii veniti vor ateriza acolo pentru cateva zile.
Mi-e necaz de o singura chestie. Ca mi-am tinut gura cand am vazut bazinul ala plin cu vreo suta de melci mucegaiti. Am zis sa fiu un gentleman si sa nu-mi bag nasul in comertul omului. Acum ar tb. sa ma duc peste ei (baietii din Drumul Taberei) si sa fac un pic de show.
Dupa ce m-am uitat mai bine doi dintre Oto cumparati aveau deja "fin rot"; initial am crezut ca asa e specia dar al treilea era ok.
|
 |
|
@scificuss, e clar ca nici apa mea nu prea e ok. O monitorizez zilnic si singurele valoari instabile sunt KH care mereu imi scade pana la 3, iar asta imi afecteaza si pH dar intr-o mai mica masura. Ieri am bagat 6 grame bicarbonat de sodiu pur. Sper sa mearga.
@vereb, Nu stiu de ce nu merge link-ul. La mine e ok.
Tot gogluiesc de zor si am gasit niste poze: http://www.crustakrankheiten.de/crustakrankheiten/garnelenkrankheiten/pilzinfektionen
Crevetii arata ca cel din prima poza.
|
 |
|
A avut cineva experienta cu tratarea in apa sarata? Sau doar stresez inutil animalele?
Orice sfat/opinie este binevenit.
|
 |
|
Luati din Drumul Taberei, impreuna cu 3 Oto si o Cabomba pentru transport. Ei arata bine, probabil au imunitate. Oricum, peste tot am vazut si animale moarte, asta-i comertul...
Carantina... Era vorba sa ma apuc de ceva facil nu industrie  . De cateva zile visez numai KH, GH, pH, dar se pare ca daca vreau sa iasa ceva n-am de ales.
Diseara bat magazinele dupa medicamente (Costapur, ceva JBL...).
Pe un alt forum recomanda tratarea animalelor intr-un acvariu de carantina si simultan ridicarea temperaturii acvariului principal la 30 grade. Am inteles ca medicamentele decicleaza. Pareri?
|
 |
|
Salut,
Sunt la inceput cu crevetii si deja am probleme. Dupa ce am cumparat niste Amano, care sa le tina companie la cei 20 de RCS, pe cativa (5-7) din micutii rozalii a inceput sa creasca ceva alb. In special pe rostru si la baza picioarelor. Banuiam ca e ceva ciuperca dar intr-un final cred ca am gasit parazitul: http://www.shrimpnow.com/content.php/260-Vorticella-Parasites-on-Shrimps
Intrebarea este: a mai patit cineva asta? si eventual ce medicamente a folosit? E cazul sa ma alarmez sau sa astept sa naparleasca?
Sunt un pic stresat pentru ca saptamana viitoare vreau sa bag in acvariu si cativa creveti de bambus. Si nu sunt deloc ieftini...
|
 |
|
Sunt Patriciu, din Bucuresti, am 38 de ani si m-a luat din nou microbul. In adolescenta am tinut acvariu.
Acum am unul de 63 de litri de la Hornbach (kit). Decamdata e in formare si tine in el numai plante.
Incerc sa fac mai mult aquascaping dar voi tine si creveti. Pesti exclus.
Hobby-uri: pescuitul, prelucrarea lemnului, bushcraft si altele sub eticheta "tinkering".
|
 |
|
Trimis PM.
|
 |
|