[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: TAVI13
Forum Index » Profile for TAVI13 » Messages posted by TAVI13
In primul rand, trebuie sa te hotarasti ce vrei. Carbune activ sau substante de tratare a apei.
Spre stiinta carbunele activ nu se foloseste permanent. Este un mediu de filtrare care se utilizeaza numai in anumite conditii si limitat ca timp.
Carbule activ, daca mai este activ la tine neutralizeza orice substanta pe care o pui in apa, deci tratamentul facut de tine=0.
Probabil de aia ai ciorba in loc de apa.
Concluzie:
1. Renunta la carbune si substante.
2. Schimba mediile de filtraree,
3. Cicleaza acvariul din nou,
4. Dimensioneaza numarul si dimensiunea pestilor ,
5. Populeaza cu specii compatibile
6. Planteaza cu plante easy din belsug( pt inceput)
7. Fa schimburi de apa cat mai dese (acvaristica nu este un hobby usor, nu e pentru oameni comozi, dar e frumos,).
8. Citeste si intreaba cand nu stii(asta facem toti, sau aprope toti). Sunt cateva articole fascinate pe acest site
9. Daca vrei sa ai un acvariu frumos si nu doar o baltoaca puturoasa, atunci trebuie sa tinzi spre lucruri cat mai bine facute si sa iei drept exemplu acvarii ale colegilor cu
experienta si cu acvarii dotate dpdv tehnic. Crede-ma conteaza foarte mult. Atat experienta cat si tehnica. (Lumina, filtrare, substrat, Co2-daca vrei ceva luxuriant)
10. Nu te da batut niciodata. Ai sa vezi ca va fi bine.
Multumesc pt raspuns.
Poate nu am fost eu explicit.
La mine a crescut KH fara Co2.
Cred ca mai degraba este un efect al evaporarii apei din acvariu.
Am deja 24 de ore cu CO2 la greu. Am ajuns la ph 7 si am obtinut perlare pe ricia.
Kh este undeva putin sun 8.
Concluzie. Dupa 24 de ore co2 continuu Kh a avut o mica tentinta de regres.
Este cuart. L-am verificat cu sare de lamaie si nu sfaraie.

Am reparat eu postul. Nu mai scrie cu litere mari. Alber
Pana acum 3 ore nu> Din seara asta am dat drumul la gaz. Reductor cu butelie numarator, reactor...
Totusi de crestea Kh-ul
Salutare.
Am si eu o nedumerire.
KH-ul apei de la robinet=6
kh-ul din acvariu=8-8,5
Care este explicatia? Nu am pietre calcaroase in acvariu.De ce creste kh?
Test folosit JBL.

Multumesc!
komisaru1 wrote: Gasesti la noul magazin Maxi Pets din complexul Militari Shoping sau la magazinul Coralis de la Tricodava (Dr Taberei).

Multumesc mult!

Stiu magazinul de langa Tricodava.
Am sa merg acolo.
Este cumva deschis si duminica?
Vreau sa cumpar microrasbora galaxy. Stiti cumva unde as putea gasi in Bucuresti
Salut,
Trebuie sa incep prin a spune ca subscriu la toate sfaturile antevorbitorilor care au incercat sa te indrume.
Eu nu pot spune ca acvariul tau este urat...este plin de optiuni nefericite.
1. Pietrele le poti arunca...repet arunca, nu cumva sa le donezi unui nestiutor ca si tine.
2. Mizeria aia de colant ....aceeasi destinatie...gunoi.
3. poti pune un colant mult mai ieftin negru sau bleumarin lipit pe exteriorul geamului din spate.
4. Bazinele cu capac, se umplu de regula pana la limita inferiora a marginii capacului(aspectul este mult mai bun)
5. Fiind foarte incepator poti cumpara ca si substrat cuart , dar di ala care are culuare naturala, adica nevopsit.
6. Nu uita de toate celelate spuse de precedentii. E foarte important.
7. Citeste si documenteaza-te daca vrei sa progresezi, altfel ramai la nivel de pietre colorate si atat.....
8. DE unde ai luat pestii?
9 ce temperatura ai in acvariu, pt ca vad incalzitorul. L a ce pesti ai tu acolo in acest moment nu ai nevoie sa incalzesti apa.
Fiind cu capac, fac pariu ca fara incalzitor ajungi lejer la 25.

CURAJ SI BAFTA

Multumesc!

Se cam confunda cele 2.
Cand am cumparat+o nici eu nu am stiut ce este(ammania sau nesea), dar m-a luminat cineva care se pricepe ffbine.
Aceasat este un pic mai greu de tinut decat ammania.
O am de 8 zile. Vedem ce iese.
Este NESEA.
Va salut,
Practic acvaristica de multi ani(peste 20), dar pana acum 3 luni am avut acvarii bazate mai mult pe cresterea pestilor. Acum am hotarat sa ma ocup mai cu atentie si de cealalta componenta-FLORA
Intentionez sa schim prezentul acvariu cu unul mai mare(cca 300 l), dar pana atunci ma descurc cu ce am si anume:

Acvariu : cca 90 l net. 80/30/45, open top
Iluminare: Lampa suspendata Hagen GLO T5 2*24 W JBL 1 Ultra nature+ 1 Ultra Tropic
Substart : Aquabasis JBL + Cuart deasupra.(2-3mm)
Fertilizare: Feropol + Feropol 24+ Easy Carbo
Filtrare: Filtru INtERN Hagen cu 3 medii de filtrare( Burete grosier/ polypad/ bile ceramice)
Plante: Microsorum pteropus, Riccia, Bacopa, Ludwigia Peruansis, Pogostemon Helferi, Rotola rotundifolia, Limnophilia aromatica, Ludwigia palustris red, Cryptocoryne, Nesea.
Pesti: SAE + Velifera
CO2 ...foarte curand.

Forum Index » Profile for TAVI13 » Messages posted by TAVI13
Go to: