Message |
|
Am pus otet pe o piatra si a inceput sa scoata mici bule ,ca si aeratorul de la pompa de acvariu dar nu in multe locuri .Este posibil sa fie calcaroasa?Azi am luat zece noni rosii si un pui de pomacea ,ce imi place ca se mai alatura cardului si neonii negri.Daca este cineva din Cluj Napoca care este interesat de unschimb am 3 gurami si un paradis care vreau sa ii dau un guram albastru matur ,unul pui,un guram sidefiu si un paratis matur in schimb la sumi ,neoni cardinali,sae sau rasbora.Nu pot sa imi dau seama cum s-au evaporat doua femele de beta intr-o zi,habar nu am unde sunt ca nu le vad nici moarte !!!
|
 |
|
Am cateva plante care am citit ca se planteaza pe pietre sau pe radacini ,acum sunt plantate in substrat ,trebuie sa le mut pe vreo radacina sau merg si asa.
|
 |
|
Vreau sa cumpar un reactor si un numarator de bule de la jbl si momentan am sa fac o bomba dar pe viitor am sa iau o butelie si tot ce mai trebuie ph controler etc., nu prea mai dispun de bani am investit enorm m-a secat de bani dar dau tot pentru pasiune si in general pt ceva ce vreau sa iasa nu bine ci foarte bine cu cat mai mult posibil.
renunt la gurami si ii inlocuiesc cu un card de neoni rosii poate mai bag si negri ca imi plac mult .cu beta si femelele nu sunt decis parca nu as renunta dar vreau sa bag crevetii in acvariul mare si beta ma c-am opreste doar daca nu vreau un beta mare si gras ,nu stiu viviparii cum se inteleg cu crevetii ,dar cert e ca beta l-am observat cum incerca sa ciuguleasca melcul pomacea si acum arata ca dupa o bataie crancena tot capul e facut varza ca melcul se inchidea in carapace si ii prindea capul betanului.
Ce parere aveti de un card de soni de sticla?am inteles ca ii deranjeaza lumina puternica si ma gandesc cand o sa am 6 tuburi de 45 w fiecare ... multa lumina nu cred ca le face prea multa placere.
|
 |
|
fiarevechi wrote: Salut ma numesc Adrian sunt din Cluj Napoca si vreu sa va prezint acvariul meu ,astept pareri pro si contra .Este primul acvariu serios de cand m-am apucat de acvaristica adica din noiembrie cand am inceput cu un acvariu de 9 -10 litri cred ca avea ,apoi unul de 30 l ,iar pe 26 februarie am dat drumul la noul acvariu de 300 litri brut net 284 l ,100 l x50 l x 60i ,geam de 12mm fara intarituri fund 20mm laminat (12+8),substrat jbl +pietris manado jbl,incalzitor substrat jbl 250,incalzitor pro temp s300 jbl,filtru extern jbl cristal profi e1500 ,capac cu 6 instalatii pt tubuti t 5, momentan am doua tuburi unul jbl ultra tropic de 45w 4000k si ultra natur 45 w 9000k tot de la jbl .Plante Anubias Barteri var. Nana,Lilaeopsis Brasiliensis ,Blyxa Japonica ,Cryptocoryne wendtii var. Tropica ,Cryptocoryne Becketii,Bolbitis heudelotii,Heteranthera Zosterfolia ,Limnophila Aromatica,Microsorum Pteropus ,Rotala Macrandra,Java Moss,Christmass Moss,Riccia fluitans,cabomba aquatica si inca una care nu ii cunosc denumirea,un fel de nufar si o planta plutitoare ca o salata,2 radacini de mangrove,pietre de munte.Pesti... varza totala de la acvariile vechi unde am am adunat prea multe specii momentan am 2 xifo,4 moly negri,1 beta si doua femele,1 paradis,7 neoni negri,1 pleco ,1 cory,2 gurami albastri si unul sidefiu nu stiu cum ii spune ,1 zebra , 1 pomacea , 2 Red Cherry , 2 Caridina Babaulti,2 Melanoides tuberculata ,si 17 pui de xifo si 9 de moly,crevetii ii tin in acvariul mic de 10 litri cu puii de xifo si moly pana fac ceva cu guramii ,beta.
Fertilizanti bag ferropol de la jbl si 24 si Easy Life Easy Carbo ,am sa fac si o bomba cu co2 sper zilele astea.
Astept parerile voastre ,multumesc.
|
 |
|
Salut ma numesc Adrian sunt din Cluj Napoca si vreu sa va prezint acvariul meu ,astept pareri pro si contra .Este primul acvariu serios de cand m-am apucat de acvaristica adica din noiembrie cand am inceput cu un acvariu de 9 -10 litri cred ca avea ,apoi unul de 30 l ,iar pe 26 februarie am dat drumul la noul acvariu de 300 litri brut net 284 l ,100 l x50 l x 60i ,geam de 12mm fara intarituri fund 20mm laminat (12+8),substrat jbl +pietris manado jbl,incalzitor substrat jbl 250,incalzitor pro temp s300 jbl,filtru extern jbl cristal profi e1500 ,capac cu 6 instalatii pt tubuti t 5, momentan am doua tuburi unul jbl ultra tropic de 45w 4000k si ultra natur 45 w 9000k tot de la jbl .Plante Anubias Barteri var. Nana,Lilaeopsis Brasiliensis ,Blyxa Japonica ,Cryptocoryne wendtii var. Tropica ,Cryptocoryne Becketii,Bolbitis heudelotii,Heteranthera Zosterfolia ,Limnophila Aromatica,Microsorum Pteropus ,Rotala Macrandra,Java Moss,Christmass Moss,Riccia fluitans,cabomba aquatica si inca una care nu ii cunosc denumirea,un fel de nufar si o planta plutitoare ca o salata,2 radacini de mangrove,pietre de munte.Pesti... varza totala de la acvariile vechi unde am am adunat prea multe specii momentan am 2 xifo,4 moly negri,1 beta si doua femele,1 paradis,7 neoni negri,1 pleco ,1 cory,2 gurami albastri si unul sidefiu nu stiu cum ii spune ,1 zebra , 1 pomacea , 2 Red Cherry , 2 Caridina Babaulti,2 Melanoides tuberculata ,si 17 pui de xifo si 9 de moly,crevetii ii tin in acvariul mic de 10 litri cu puii de xifo si moly pana fac ceva cu guramii ,beta.
Fertilizanti bag ferropol de la jbl si 24 si Easy Life Easy Carbo ,am sa fac si o bomba cu co2 sper zilele astea.
Astept parerile voastre ,multumesc.
|
 |
|
|
|