Salut si Hristos a inviat ! Sper ca ati revenit de prin vacante, concedii etc . Iata problema mea:
Se da un acvariu de 40 de litri echipat cu filtru, termostat, termometru (gigiuc

) . In el erau cam asa: un bettan , un sanitar, o mica zebrita, un guppy, o pereche de xipho si o pereche de molly. Spun erau pentru ca bettanu a dat coltu

din cauza bolii "dropsy", sanitarul a disparut in mod misterios

(nu inteleg cum

m-am uitat sa nu fi sarit cumva din acvariu , sau sa-l fi luat pe furtun atunci cand am curatat apa , dar furtunu are sita si nu avea cum sa treaca) in fine, si guppy la fel s-a inaltat la cer in timp ce eu eram in vacanta de paste (probabil datorita bolii "fin roots"). Pana aici toate bune ... Acum, daca nu ati adormit la povestea mea sau daca nu cumva ma injurati de ce am io mai scump pe lume din cauza greselilor mai sus mentionate va rog sa ma "ghidati":
1. Astazi cand m-am intors din vacanta si am vrut sa fac o curatire a acvariului(ma refer la startul de nisip) am observat doi pui (!!!) de ceva(de molly sau xipho )nu imi dau seama pentru ca ambele perechi au aceeasi culoare(portocalie). I-am separat imediat intr-un acvariu mai mic (4 litri

). Cu ce se hranesc astia? Conteaza daca sunt de xipho sau de molly ?(ma refer daca trebuie tratati diferit ?). Trebuie tinuti in alte conditii mai speciale ?
2. Avand in vedere bolile mai sus mentionate ale pestilor am achizitionat de la sera baktopur. Sa fac un tratament doar acvariului mare ? sau ambelor si celui mai mic cu puiet in el ? Sau sa nu fac deloc ? Ce ma sfatuiti ?
Sper ca nu v-am enervat cu toata polologhia si cu toate greselile ..deh din greseli invatam
Ca o mica referinta , de acvariu a avut "grija" cineva cat am fost plecat . Adica doar a hranit pestii
Cu respect , Vladimir.