@dimonty: si eu am luat nu demult 2 creveti de bambus, si cred ca isi apreciaza reciproc compania

E drept ca uneori se mai impung daca se ciocnesc cand dau buzna la mancare, in rest sunt camarazi buni si adesea impart buretele

Cred ca stau bine cu chemo-olfactia, ca si ceilalti creveti vin pe substrat in zona de hranire la scurt timp dupa ce cade hrana, si matura pietrisul cu evantaiele iar daca prind cu ele ceva pelete speciale Hikari e bataie la gura lor! Imi dau seama ca nu prea e bine, fiind filtratori de plancton, dar...
Treaba cu picurat hrana in suspensie e amuzanta dar cam laborioasa si ma intreb cine are posibilitatea sa hraneasca regulat crevetii astfel? Conform celor de mai sus, cred ca shrimpii acestia nu asteapta sa le picuram noi hrana, umbla si o cauta activ, mai ales daca ii atrage olfactiv (dupa ce consuma ce e de consumat pe substrat isi reiau locul in curentul de apa si reincep filtrarea). Intr-un acvariu cu apa limpede incarcatura organica in suspensie -fie ea vie/decedata/nevie - este limitata, desi oricum
ceva alge microscopice si diferite microorganisme tot sunt.
E clar ca-s innebuniti dupa curentul de apa, si le place sa stea agatati ferm de ceva. Din ce am mai citit pe net, cineva chiar scrie ca le-a asigurat substrat pentru ancorare si curent bun, iar crevetii fericiti nu se miscau din curent o perioada lunga, astfel incat le cresteau alge pe carapace!

De aici se deduce si ca agitatia lor dupa hrana de pe substrat e provocata de o foame zdravana...

Tot pe acolo am citit si despre relatia dintre intensitatea culorii lor si starea lor "psihica": cand se decoloreaza sunt stresati, iar cand au culori intense (maro, roscat, dunga alba dorsala pronuntata...) se simt bine. Ai mei sunt destul de colorati, deci sper ca foamea nu e chiar asa mare!
@ovisan: 12 RON pentru un biet crevete tropical de talie mare
capturat din salbaticie nu mi se pare mult. Au calatorit jumatate de lume ca sa ajunga la noi, dupa ce niste amarati prin Asia i-au pescuit in capcane speciale ca sa aiba ce pune pe masa familiei. Nu comentez daca asta e bine sau nu - si pentru cine este. Totusi un RCS e cca 4 lei, si acestia se inmultesc relativ usor in captivitate!
A propos de trimisul din Asia, la petshop-ul de unde i-am luat eu era si o mare frunza de
Catappa (migdal indian) in acvariul cu creveti de bambus. Un baiat de acolo mi-a spus ca a primit frunza impreuna cu acesti creveti, si a lasat-o gandindu-se ca e buna, cresc microorganisme pe ea. Ceea ce chiar se intampla, plus ca frunzele de Catappa imbunatatesc calitatea apei...Eu am de la Dennerle asemenea frunze (de fapt decupaje din frunze naturale), dar sunt scumpe si am decis sa cumpar de pe net, special pentru bazinul meu cu creveti.