Message |
|
e posibil sa fie si de la betele cu care am facut rama pt plasa de fund, din lemn de stejar sau fag pe care nu le-am fiert, dar nu cred
raman la parerea ca sau intoxicat de la plasa de izolatii, care am inteles ca are un fel de aracet
daca era de la ciclare probabil ca isi reveneau cand i-am bagat inapoi in acvariul mare
|
 |
|
pai sera i-am pus pe la 7, noaptea pe la 3 m-am trezit si in partea unde era pompa de aer se formase un strat gros de bule care nu s-au spar decat cand am suflat in ele, iar dimineata pe la 12 am vazut o femela moarta asa ca am decis sa-i pun inapoi in acvariu in care traiau inainte si in cateva ore au murit, asa unu dupa altul( nu mai aveu forta si echilibru, stateau la suprafata adica se purtau ca si cum ar avea ceva la cap)
|
 |
|
Daca era de vina plasa, dispareau icrele. Parintii le devoreaza cu ferocitate.
cand am zis ca plasa ar putea fi problema ma refeream la faptul ca s-ar
putea sa fie toxica ( plasa pentru izolatii)
ms pentru incurajari si de sfaturi
|
 |
|
din pacate mi-au murit 6 din 9 din cei care i-am pus la inmultit
problema a fost probabil ca acel acvariu nu era ciclat sau de la plasa de izolatii ca altfel nu imi explic
|
 |
|
am pus tetrazona la depus intr-un acvariu de 37 de litri care l-am impartit in 3 si nu am reusit nimic
din pacate mi-a murit o femela asa ca am decis sa las numai o pereche la depus in tot acvariul si celalte perechi(cate 1 femela si 2 barbati) sa-i mut inapoi in acvariul comun
de atunci au inceput problemele pentru ca au inceput sa inoate la suprafata iar un mascul a murit si altul da semne ca la fel va pati, nu stiu ce sa le fac
, disper, asa probabil ca imi vor murii toti pesti in ritmul asta si nam idee de ce?
ceva ideei daca se poate?
|
 |
|
atunci o s-o pun la 15 cm deasupra acvariului pe un corp de mobila si am rezolvat o problema
|
 |
|
sa-ti raspund din ce am citit eu de pe forum si din ce am retinut
cu siguranta nu trebe sa pui 2 masculi de guppy si o singura femela pentru ca iti dai seama ce obosita o sa fie pentru ca trebe sa-i sadisfaca pe masculi
din ce am citit iti pot spune ca ar fi indicat sa fie cel putin 2 femele la un mascul dar trebe sa ai mare grija la suprapopulare(nu ca mine) si cred ca sti ca guppy se inmultesc repede asa ca daca nu ai un acvariu unde sa se poate reproduce astfel incat sa nu apara suprapopularea mai bine nu-i mai inmultesti si ramai doar cu frumusetea masculilor
la neoni nu cred ca conteaza prea mult raportul ci doar sa fie cel putin 6 la numar
despre zebrea nu stiu nimc alceva decat ca trebe tinute peste 6 la numar
o zi buna iar daca am gresit cu ceva din ce ti-am scris sa ma corecteze cineva cu mai multa experienta :-) 
|
 |
|
ms mult ca ati raspuns si cu siguranta o sa folosesc o linie jbl pentru ca e destul de ieftina
cu privire la co2 cred ca am sa m axez pe bomba cu drojdie, pentru ca dupa cum mi-ai spus o butelie de 2 kg e 500 ron iar eu nu imi permit sa dau atata( putin mai mult am investit eu pana acum in acvariu asa ca finantele ma depasesc ca doar sunt elev ), poate daca gasesc ceva secan dar altfel cu siguranta nu
iar despre valva antiretur mi se pare enorm de scumpa, ceva mai ieftin si sa faca acelasi lucru nu exista ?
a si inca o intrebare informativa: daca vand numai firmeleor inseamna ca vand mai ieftin decat ce gasesc eu la jbl in brasov ca doar nu mai sunt toate adosurile puse de patron? nu de alta dar vrea un prieten sa-si deschida pet- shop si poate apelez la el pt produse mai ieftine
|
 |
|
e daca ziceti ca e mai bun jbl voi face cum ma-ti indrumat
multumusc pentru lamurire cu privire la CO2, stiam si eu ceva din filmari le pe care le-am vazut pe youtube( link-uri trimise de membria ai acestui forum ) dar pana nu fac eu cu mana mea nu-mi voi da seama cum e mai bine
cu privire la substrat e bine daca pun substrat fertil cativa centimentri si substrat 1-2 mm cam tot asa sa il acopere?
cam cat mar costa o butelie de co2 sa zicem de 500 de grame sau cum s-o masura?
a si linia de fertilizare de la jbl, daca aveti idee asa in mare cam cat ma-r ajunge?
O zi buna
|
 |
|
am sa ma duc si acolo pt ca nu am fost niciodata sa vad care e treaba, dar pana nu scap de algele alea mici si firave nu voi cumpara
|
 |
|
am citit cam jumate din forum inainte sa ma apuc de acvaristica ca sa nu am probleme iar acum cred ca am citit forumul inclusiv seciunea alge, iar saitul de tropica lam citit si studiat tot dar e mai complicat ca sunt si plante care nu prea se gasesc iar pana ajung eu la sf de saptamana la petshop uit ce mi-am propus
ms mult de tot pt sfaturi "porcu" si chiar daca am citit cam tot ce am apucat sa sti ca nu stiam ca daca le oferi mai bune conditii plantelor poti scapa de alge, mie imi era frica sa bag fertilizant lichid ca sa nu am invazie de alge
in legatura cu substratul sa sti ca e usor calcaros dar sa-ti explic in ce sens din 30 de pietricele mici una singura e calcaroasa( testul l-am facut inainte de a baga pietrisul in acvariu si mi-am dat seama cum e ar totusi l-am pus)
in legatura cu pesti stiam ca nu e bine sa pun asa multe specii dar curiozitatea ne omoara, mai intai am avut tetrazona si neoni apoi am vrut si ceva rosu si am luat xifo apoi am vrut si rechin si am luat labeo iar apoi normal sa fie tacamul complet am luat si guramii la care o sa renunt si probabil ca ii voi dona in curand
acum o intrebare : daca in momentul cand voi face o reamenajare totala aia insemnand si schimbat pietrisul : daca mai pun inca 2 osram flora, co2 bomba cu drojdie, si o linie completa de fertilizarea de la sera(mai mult nu imi permit) ar fi ok?
a si inca ceva pt ca mai trimis la articole si sa-m aleg cum sa fac CO2 sa sti ca am citit de vreo 3 ori pe fiecare dar cred ca pana nu pun in practica nu o sa inteleg pe deplin cum sta treaba cu difuzorul de CO2 din apa, cu valva antiretur ....
o seara buna
|
 |
|
Salut ma numesc Bucur Ionut am 17 ani si am prins acest microb al acvaristici dintr-o prostie( asta vara am avut o idee de a creste muschi de stanci in acvariu dar si cu pesti si am ajuns sa am acvariu plin de plante, pesti si in cateva zile ma apuc de reprodus tetrazona)
Am citit cam tot ce am gasit pe net si de pe aces forum si ma ajutat enorm in confectionarea acvariului si in toate astfel incat sa nu am probleme mari dar nici deloc
Pana acum am facut acvariile mele de 115 si 30 d litri si inca 2 de 30 litri la prieteni( dar astea de 30 de litri facute de la cap la coada adica taiat sticla lipit etc...si m-am descurcat)iar acum urmeaza sa fac toate acvariile pt un nou petshop in rasnov(sper)
Acum sa prezint acvariul:
-are 3 luni de cand e pus in functiune
-acvariul meu este de 115 litri (80*40*37)sticla de 6 fara intaritoare dar tine pana acum
-acvariul sta pe blat de lemn masiv de 300mm
-lumina este cam putina 2*18 W 1 aquarell, si un 830
-filtru hailea HL-BT700( 700 l/h)
-incalzitor de 100 W
-temperatura 25 grade
-NO2, NO3, PH, GH ???????????nema nu miam permis inca testele, cred ca duritatea e cam mare pt ca e zona de munte deci si PH la fel dar nam ce sa fac
-substrat 2-7mm( mozaic)+pastile de la sera- cam 5 pastile pe luna(sera florena cred ca nu mai am cutia)
-pesti:10 tetrazona, 8 neoni, 2 xifo,2 gurami albastri mici, 2 cory, 1 pleco si un labeo harnici, si melcisori oferiti cadou cu plantele dar sunt putini ca ii strivesc si ii manca tetrazona
-plane:elodea vreo 30 de fire,valisneria spiralis si din aceea normala ca iarba, cabomba, criptocoryne pitici(maronii),2 echindorus pitic,2 echinodorus cu frunze lungi de vreo 15-20 cm si late de 5 cm, anubias nana
-ca fundal am un autocolant lipit de o placa de polistiren si fixat intre acvariu si perete(stil marmura neagra), niste radacini fierte si rastfierte si niste pietre cu care mereu cand schimb din apa le modific locul asa ca am acvariu modificat din 7 in 7 zile
-capac nam asa ca neoanele sunt suspendate
acum cateva intrebari:
1)Ce neoane ar mai trebui sa pun? plantele cresc cam incet cred eu si sau cam umplut de alge foarte subtiri si dese, si lungi de 5 mm(inca nau apucat sa afecteze plantele asa ca vreau sa scap de ele)
2)Daca si tertrazona si sifo au depus in acvariu comun inseamna ca apa e cat de cat buna nu?
3)In acvariu de 30 de litri merge sa pun 2 perechi la depus(tetrazona) in acelasi timp(separate cumva)ca sa imi creasca sansele la depus?
4) Ce plante as mai putea sa pun la conditiile care le ofer?(java moss nu gasesc in brasov deoarece nu exista niciun distribuitor care sa trimita asa ceva in brasov- asa miau spus patroni)
5)Pesti calculand sunt cam multi. la ce ar mai trebui sa renunt sau poate sa le fac un nou acvariu mai mic?
Sper ca nu vam plictisit si o zi buna
|
 |
|