[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: M.Marius
Forum Index » Profile for M.Marius » Messages posted by M.Marius
Am fost si am cumparat JBL Aqua basic pentru substrat. Am cautat sa cumpar pietris de granulatie 2-3 mm si bineinteles nu aveau decat ceva colorat care nu mi-a placut ( la horbach militari), urmare am cumparat o punga cu pietris de granulatie 1-2 mm si una de 2-4 mm. Este bine sa amestec cele 2 tipuri de pietris in cantitati oarecum egale? ( fiecare punga are 10 kg, ma gandeam 5+5kg), sau sa pun doar un singur tip ?
am inteles multumesc
Pot sa pun apa la declorificat direct in acvariu?. Nu am de unde sa scot 9-10 galeti (lighiane) in care sa stea apa 3 zile si chiar si asa nu cred ca as avea pe unde sa ma intind cu ele.
Pentru ciclarea acvariului in afara de substrat, plante, apa si filtru mancare pentru pesti(am inteles ca este bine de adaugata fara pesti in apa in timplul ciclarii) mai imi trebui cava?( nu vreau sa adaug pastile din comert ca sa mearga mai repede). Au un rol in ciclare incalzitoru, neoanele?
Nu stiu ce inseamna o "schema " pentru substrat; ce produse trebuie sa contina.
Un filtru care sa asigure in jur de 600l/h e de ajuns sau trebuie mai mic. Nu vreau sa incep cu improvizati ca nu ma pricep.
Las 1 neon JBL Solar reflect si unul JBL solar color sau las 2 neoane solar reflect. Ori este doar vorba de estetica.
Buna ziua tuturor.
Vreau sa incep sa construiesc un acvariu cu dimensiunile din titlu. Mentionez de la inceput ca nu pot fi modificate, decat daca stric mobila deci nu am cum. Vreau sa va intreb daca pentru acvariu meu sunt potrivite urmatoarele componente.

1. pietris granulat de 2-3 mm. Pentru a putea creste plante in acvariu trebuie pun nisip? daca da ce grosime sa aibe stratu de nisip si ce granulatie?; sau ce altceva mai trebuie pus.
2. Filtru intern eheim 2012 in specificatie scrie ca asigura minim 215 galoane pe ora asta insemnand aproximativ 800l/h daca am transformat corect. Ajunge acest fitru pentru acvariu?
Ar fi indicat sa mai cumpar un filtru intern chiar daca acesta asigura filtrarea?
3. Pompa aer tetratec APS 150. Mai trebuie ceva cumparat pentru aceasta pompa ( piatra de aer, burete, etc)?
4. Incalzitor Eheim Jagger 150W
5. Neoane JBL solar reflect 25W - T8 2 bucati; si un JBL solar color 25 W -T8

In acvariu vreau sa locuiasca 8 neoni + 8 zebre + 2 bl;ack molly(cerinta speciala de la consoarta); stiu ca fac parte din specii diferite dar totusi pot sa convietuiasca impreuna? Fata de tabelul cu litri apa/lungime peste depasesc cu vreo 20l. cred ca este o alta problema.
Plante inca nu stiu ce sa cumpar, oricum ceva de intretinut usor de catre cineva care nu se pricepe .
Am cumparat decat acvariu, in rest orice se poate modifica. Multumesc anticipat pentru orice sugestie

Forum Index » Profile for M.Marius » Messages posted by M.Marius
Go to: