[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andariel
Forum Index » Profile for Andariel » Messages posted by Andariel

Lampa UV -> rezultat 0 (zero) ! A functionat o zi si nici cea mai mica modificare in bine nu s-a vazut, asa ca am aplicat planul "B".

Adica asta -> metoda numarul.1 Am schimbat 50% din apa, am hranit pestii, am acoperit acvariul (total zic eu) si acum..............astept. Sunt foarte dezamagit de lampa UV pe care toata lumea o ridica in slavi. Becul are 9W si cred ca teoretic conform spuselor producatorului si nu numai, ar fi trebuit sa faca fata acvariului cu un volum net de 260 litri de apa.

Sa vad ce-o fi !

P.S. Daca nu tine nici planul "B", aplicam planul "C", respectiv intoxicarea in masa cu algicide la nivel industrial. Daca nici aia nu tine, arunc acvariul pe fereastra si fac cadou toate echipamentele.

Va salut !
Asa arata acvariul meu concret. Acum am pus lampa UV si va tin la curent cu noutatile (bune sau proaste).

image

image
Cam asa arata acvariul meu de cand am schimbat tuburile fluorescente cu lampile HQI.

image

De 1 luna am cosmaruri cu acvariul asta; am zis initial ca e de la substrat - l-am aruncat (sau dus 4 bulioane la gunoi); am schimbat apa, am schimbat materialele filtrante, am pus carbon activ, am renuntat la fertilizanti.........ce sa mai......mai aveam un pic si schimbam casa in care se afla acvariu si acum aflu ca e de la lumina. Nu mai vorbim de faptul ca i-am terorizat pe toti cu telefoanele intreband ce si cum, din ce cauza, etc...... si in afara de Andrei Cristea, nimeni nu mi-a oferit o solutie viabila. Se pare ca spusele lui Andrei se adeveresc in acest caz.

Buuuuuun......... Fac eu calculul la lumenii de la lampi si descopar ca am 95 de lumeni pe litru !!!!!!!!!!!!! cand toata lumea vorbeste de faptul ca la 40 de lumeni/litru e un acvariu bine luminat. Acum stau si ma intreb: eu sunt prost sau dobitoc ? Cum naiba nu mi-a trecut prin cap ca poate fi de la lumina ?

Postul asta in sfarsit m-a luminat asupra problemei. Maine introbag o lampa UV si va spun daca are vreun efect sau este egal cu zero. Nu vreau sa apelez la solutii anti-alge (nu am incredere in ele).

In orice caz, daca schimb la 3 zile cam 75% din apa din acvariu si este inutil. Dupa 3 zile e la loc verde. Foarte curata, dar verde.

Intrebarea este: ce sa fac in cazul asta? Ca lampa UV mai mult de 1 ora nu o tin ca imi distruge substantele fertilizante si Dennerle costa mult.

O solutie mi-ar prinde bine !
Ma intereseaza pe mine. Spune-mi cand poate fi luata butelia si de unde.
Multumesc pentru reductor !
Tuburile de la Juwel (ma refer la High-Lite) sunt nu bune ci foarte bune din punctul meu de vedere. Dupa ce am avut o gramada de tipuri de tuburi, facute de diverse firme (chiar si de top: arcadia, trocal), am ajuns la concluzia ca sunt niste tuburi extrem de bune. Numai ca mai ai nevoie de inca 2 tuburi in plus fata de cele existente. Schema completa ar fi 2 x Day + 2 x Nature. Color nu pui decat daca vrei sa scoti in evidenta culorile anumitor pesti (discusi).
Te ajut eu !
Asa cum spune si topicul am de vanzare un reactor Co2 de la firma RedSea. Produsul este nou nout; mi-a venit in setul de Co2 Pro din Canada si avand in vedere ca am 2 reactoare, consider ca acesta de fata imi prisoseste, de aceea il ofer altora care au nevoie de un produs performant.

---------

Pretul de vanzare este de 100 ron.

---------

Descrierea originala de pe site:

image

CO2 Reactor 500:

Efficiently dissolves CO2 into aquarium water
This fully adjustable, power driven, super compact CO2 reactor will simply and efficiently maintain the desired level of CO2 in a wide range of planted aquariums. The turbulent flow CO2 / water interface inside the reactor ensures almost complete dissolving of available CO2 while non-dissolvable gases are gently vented to the water surface.

* Highly effective vortex reaction chamber
* Adjustable flow 250 l/h (65 gal/h) pump
* Super compact design 9.5 x 4 x 5.5 cm (3.75” x 1.6” x 2.2”)
* Dissolves CO2 at flow rates of up to 180 bubbles per minute
* Suitable for planted aquariums 40 to 500 Liters (10 – 125 gal)

-------------

Singurul lucru care trebuie adaugat este faptul ca tensiunea de alimentare este de 110 V (sistemul canadian), dar cu un simplu transformator (costa in jur de 20 - 30 Ron) problema poate si merita a fi rezolvata caci este un reactor extraordinar. Ca idee, pe site-urile de profil (exemplu) acest reactor costa in jur de 40 de euro, nemaipunand la socoteala transportul.

-------------
Eu iti repet ca e de la Co2 de la bomba. Intrerupe aditia de Co2 si ai sa observi cum dispare pelicula. In plus daca vei agita suprafata apei se va pierde Co2-ul din apa mult mai usor si nu cred ca ai vrea asta. Pelicula de la Iron Bacteria este total diferita fata de ceea ce ai tu acolo.
Sal !

Ceea ce apare la suprafata apei este o pojghita datorita Co2-ului de la bomba si nu vei scapa de ea decat cu ajutorul unui skimmer de suprafata sau intreruperea aditiei de Co2, ceea ce nu prea cred ca vrei.

Cel mai bun "surface skimmer" este de departe cel de la Eheim:

image

si il gasesti la Zoomania in Cora - Pantelimon la 82 Ron. Skimmer-ul se monteaza la turul filtrului extern (daca ai asa ceva) in locul tevii originale de aductiune a apei din acvariu si se potriveste la orice tip de furtun de la orice filtru extern.

Pentru moderatori: Imi cer scuze daca am gresit postand numele firmei, dar aceasta este singura pe care o stiu ca vinde acest produs.

Forum Index » Profile for Andariel » Messages posted by Andariel
Go to: