[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Tweety7
Forum Index » Profile for Tweety7 » Messages posted by Tweety7
Sa incep prin a va spune ca am un acvariu de 50 L si 12 pestisori (toti pui). Cand se vor mai mari, voi mai cumpara un acvariu si-i voi imparti (asta ca sa nu imi sariti in cap ca-i foarte aglomerat acvariul ). Am mai multe intrebari, la care sper ca voi primi repede si raspunsuri.

1. La ce varsta ajung la maturitate urmatorii pesti (speciile momentan prezente in acvariul meu): xipho, molly, scalar, betta?

2. Avand in vedere ca la cumparare erau toti inghesuiti de catre vanzator intr-o singura punga (f f f f mica) si se atacau continuu, nu m-a mai lasat inima sa-i vad chinuindu-se pana avea sa ajunga apa din punga la temperatura apei din acvariu si i-am eliberat. Se pare ca unul dintre ei a facut soc termic, insa n-a murit (e vorba despre un molly). De ce cred asta? Fiindca, sta mai tot timpul cu boticul deasupra apei si se ascunde dupa filtru, iar ceilalti pesti ii simt slabiciunea si-l fugaresc de cate ori il prind. Are si momente cand alearga de zanatic prin acvariu si mananca de pe plante sau coboara sa ciuguleasca de pe pietris (dar, astea sunt foarte rare). Mentionez ca avem pestii de vreo 10 zile, iar starea acestui molly pare sa se fi imbunatatit un pic, ba chiar am impresia ca a mai crescut fatza de data la care a fost cumparat. Acum, intrebarea mea pentru voi este: sunt sanse ca acest pestisor chinuit sa-si revina???

3. Temperatura de 25 grade celsius este buna pentru toata populatia acvariului meu? Ca vanzatorul asa mi-a recomandat...

Deocamdata atat. Mai am si alte intrebari, dar nu vreau sa va plictisesc inca de la primele posturi. :-)
Woops, am uitat! Ma numesc Mirescu Andra si am 28 ani. Mamica a unei fetitze de 1 an si 9 luni si dornica sa invete cat mai multe despre pestisori. :-P
Ei bine, eu si sotul, ne-am decis sa ne luam acvariu. Googalind, am nimerit pe acest forum, de unde mi-am cules ceva informatii utile. Am luat un acvariu de 50 L si 12 pestisori. Ca orice incepator, am mers pe "doi d-aia, doi d-aia si doi d-ailalti" Mai tarziu o sa pun si ceva poze cu protagonistii innotatori. Momentan sunt la serviciu, de unde nu pot face asta. Asaaa. Acum o sa merg la sectia incepatori, unde vreau sa adresez o intrebare (pentru care sigur o sa fiu apostrofata , dar imi asum riscul, fiindca am mare nevoie de raspunsuri ).

Forum Index » Profile for Tweety7 » Messages posted by Tweety7
Go to: