[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gupcelmic
Forum Index » Profile for gupcelmic » Messages posted by gupcelmic
Vreau sa va arat si eu acvariul meu de care sunt foarte mandra (mandrie de incepator care n-a dat inca de probleme majore ) si nu stiu cum.
Am incercat aseara (dupa ce am razuit peretii acvariului) sa-mi curat acvariul cu intrumentul luat din hornbach (un furtun cu un fel de palnie in capat), dar mi s-a parut o intreaga istorie , pestisorii fugeau de colo-colo, toata mizeria se starnise, pe mine curgeau transpiratiile........pana la urma am cedat psihic si am scos "grosul" cu o cana, am schimbat apa (5 litri la 54 litri, e bine?), am adaugat un pic (5 ml) de Aqua Balance si.......am cazut lata :-) . Dar daca trebuie sa trec prin asa peripetii o data pe saptamana, imi dau foc ...
Va rog din suflet lamuriti-ma si pe mine cum lucrez cu aparatul asta (manual), l-am zgaltait de sus in jos ca in pozele de pe cutie (instructiuni de folosire, ioc) dar n-am reusit decat sa tulbur apa . Help!
n-am experienta deloc, altfel n-as pune intrebari de "gradinita" .... tot ce stiu e ca sunt topita dupa pestiucii mei , deocamdata imi creste inima cand vad ca le merge bine (au crescut :-) ), fac tot ce-mi sta in putere sa le fie cat mai bine si, fiind la inceputuri, ma nelinisteste orice mi se pare ca nu se incadreaza in normal. asa incat nu pot sa stau linistita daca nu stiu in ce ape se scalda :-) (adica stau fara teste), ce e cu picaturelele alea pe geamuri.........nu prea sunt multumita nici de plante, parca sunt cam ofilite.........apucaturi de soacra .........
imi simt genunchii piftie numai la gandul ca diseara le fac curat in hogeac, si sper sa nu-i stresez :-) .......
multumesc frumos pentru raspunsuri, am fost si mi-am cumparat din hornbach un "instrument" de curatat acvariul. astazi purced in marea aventura a curatarii acvariului :-) , desi baietii de acolo mi-au spus ca e cam devreme, dupa doar 2 saptamani de functionare (de-aia m-au sfatuit sa nu-mi iau acum nici testele pentru apa, ca cica e prea repede). Asa e?
ce inseamna sa "sifonez" ?
scuze, dar sunt hiper-incepatoare. si cu ce se face sifonarea? mersi.
Am acvariul de doua saptamani (de o saptamana am si un corydoras si un xifo, ca sa vad cum le merge si le merge foarte bine). Problema e urmatoarea: cam de 2-3 zile pe interiorul acvariului, pe geam, au aparut ca niste picaturi uscate (cam cum ramane pe parbriz dupa ploaie), nu e deranjant tare dar nu mai e curat . intrebarea mea e: pot sa curat geamul cu cei 2 pesti inauntru (tot pe-aici am citit ca pot sa folosesc un card iesit din uz)? multumesc.

Forum Index » Profile for gupcelmic » Messages posted by gupcelmic
Go to: