Message |
|
Transportul nu e mult . Numai 10E extra .
Hai sa te fac eu praf cu o replica traznet - acvaristica inseamna rabdare.
Da , asa e . Numai ca citesc toata ziua despre aquascaping si alte si nu mai am rabdare
Am gasit ieri si o radacina la marginea unui lac , ma duc maine cu o secure la mine  sa vad ce iese .
Am inceput sa visez noaptea numai calcule ... filtere, CO2, neoane ...
Am gasit acum si pe la bazar pe aci butelie de 6Kg plina pe la vreo 30E .
Ideea e sa gasesc si un centru unde pot sa le umplu si sa intreb si de costuri .. banuiesc ca nu mai e nimeni pe aci care locuieste in cehia ?
|
 |
|
alber wrote:Dobrý den, vítejte
Stai linistit, nu stiu ceha, gogu sa traiasca  .
Oricum, bine ai venit iti urez si mai neaos si bafta in acvaristica
multumesc,
Asteptarea ma omoara ... am nevoie de ceva neoane si plante ... insa mai e pana la salariu
offtopic : merita asa ceva ? 110 E ?
|
 |
|
cirotariu wrote:Salutam cu drag diaspora, asteptam update-uri si poze cu ”amazonul cehesc”. Off-topic: tot asa buna e berea aia ceheasca servita la pahar racit de un litru, ca sa tot bei din ea?
da, inca este  desi nu prea mai gasesti vara la pahar "racit" ... insa tot rece si buna e
|
 |
|
Ma numesc Catalin si sunt din Galati. Pasionat de avaristica sunt de mic , primul meu acvariu fiind unul de vreo 80L cu cornier metalic populat cu gupi / xifo .
Ce vremuri cand singura mancare gasita erau puricii de balta .
Deoarece am prins un job in Cehia am lasat pasiunea mea deoparte pentru un timp, dar microbul m'a gasit iar.
Asa ca am inceput cu un 80x30x40 (as fi vrut un 80x40x50 ) , substrat tetraplant + pietris 3-4mm .
Urmeaza iluminarea : HighLite Nature T5 74,2 cm 35 W + HighLite Colour T5 74,2 cm 35 W
Am gasit si un kit de CO2 in jur de 120E complet cu butelie de 2 kg .
Momentan astept salariul si sper ca in 2 saptamani sa am un colt de amazon la mine in casa
|
 |
|
brawn wrote:Eu am un acvariu de acelasi volum. Folosesc o butelie de 3 kg CO2. Debitul e reglat la aprox. 2 bule/sec 24 ore din 24. Am incarcat-o in 15 februarie si inca ma tine  Incearca sa gasesti ceva mai bun decat substratul Tetra.
8 luni si inca mere ? atunci e fain ... mult mai rentabil decat cu o bomba de drojdie
Pentru inceput merg cu Tetra, o sa vad mai tarziu cat de bun e 
|
 |
|
Salutare,
Sunt un pasionat de acvaristica de cand eram mic copil (clasic  ) si am luat'o de la inceput anul asta .
Am un acvariu 80x30x40 =112 L brut , inca la ciclat . In viitor amenajat "amazon" type.
Substrat TETRAplant completesubstrate + pietris 3-4mm .
Ma intereseaza achizitionarea unui sistem CO2 dar nu am gasit nicaieri pe forum care ar fi durata medie a unei butelii.
Butelia ar fi asta .
Acvariul va fi plin de plante (inca nu sunt hotarat ce si cum ) .
Deci butelie aprox 5l CO2 , plante multe, cativa pesti (tetra ) , probabil 2 neoane (inca in proiect ).
Care ar fi durata medie a unei butelii de CO2 ?
O poze de setup la inceput .. sorry pentru calitate dar nu am o camera disponibila acum
|
 |
|
fipilica wrote:Iti sugerez sa folosesti un filtru extern daca ai posibilitatea 
Pai la 60 L eu zic ca nu merita deocamdata. Planuiesc un 200+ dar pe viitor, si atunci o sa trec si la filtrare externa.
Deocamdata trebuie sa ma documentez si sa mai ma pun la punct cu toate noutatile in domeniu, a trecut mult timp de cand nu am mai avut acvarii, iar pe atunci in afara de purici de balta si gupi ,nu prea erau multe optiuni.
|
 |
|
Anubias wrote:Bine ai venit. Microbul asta e cel mai bun! Da-l mai departe 
Ms mult Anubias.
Si o poza cu acvariul :

|
 |
|
chitron wrote:Pai ''catalinm'' ,emers la tine ce inseamna ca a fost crescuta in pamint din gradina ce naiba,are dreptate este micranthemoides emers,dar de preferat ar fi fost o poza in mai de aproape pentru a se observa frunzele mai bine.Este mai usor de indentificat daca dai o poza mai buna chiar si emersa frunza fiind,oricum lucrul acesta este valabil pentru mai toti nu doar pentru tine,orice poza cu un cadru pera larg nu iti ajuta la nimic ca doar nu trimiti poze de concurs.
Pai emers nu inseamna ca e crescuta la suprafata apei ?! Si submers ,plantata in substrat ?!
» EMÉR//S ~să (~şi, ~se) (despre plante) Care are organele dezvoltate la suprafaţa apei. /<germ. emers
» EMÉRS, -Ă adj. (op. s u b m e r s) Care apare, care iese din apă. ♦ (Despre plante acvatice) La care unele organe se dezvoltă la suprafaţa apei. [< germ. emers].
|
 |
|
Porcu'"]Daca intr-adevar e asta, o fi crescuta emers, forma submersa are frunza alungita, o sa fim siguri dupa primele frunze pe care le va da.[/quote:f9dd3b22d2 wrote:
Nu cred ca era crescuta emers. Am gasit in urme de pietris si nisip in radacinile lor. Dar sper sa mai creasca si pun poze
Multumesc de ajutor
|
 |
|
Gataaaaa.....am gasit bonul sub scaunul de la masina
Planta e Micranthemum micranthemoides.
Ma duc sa documentez 
|
 |
|
[quote="Porcu'"]Planta e intr-o stare nu prea fericita, nu-mi dau seama ce e.
Nu e Micranthemum umbrosum (are tulpina prea groasa) nici Glossostigma nu e.
E posibil sa fie ceva crescut emers, cind o sa creasca submers probabil c-o sa fie mai usor de identificat.[/quote:3266444015"]
Da, cred ca e ceva cu Micranthemum ... , ufff...data care vine imi iau pixul cu mine
Cred ca trag o fuga inapoi la magazin sa vad ce era. Acu sunt foarte curios 
|
 |
|
Da...sa fi vazut ce misto facea nevasta'mea de mine cand m'am intors cu masina sa il iau....cel care l'a avut pusese in el pe latura din spate, un fel de bucati de gresie la vreo 4 cm grosime.
Cred ca batea la 50 kg acvariul gol 
|
 |
|
BlackAdder wrote:Glossostigma elatinoides ! E o planta foarte pretentioasa in ceea ce priveste substratul fertilizat, lumina si aditia de co2.
Hmm , sunt aproape sigur ca avea oo eticheta ceva gen " Muschiulus " ....
Dar nu ma mir, ca aproape toate speciile erau scrise in ceha si nu in denumirea latina.
CO2 nu am inca, lumina ar mai merge, doar 0.5 W /l, dar caut sa ma adaug inca un tub.
|
 |
|
Buna seara!
De mic copil am avut acvarii, dar la un moment dat am renuntat, pe la vreo 20 ani. De varsta la care primau discotecile, bautura si gratarele cu prietenii.
Acum ca am plecat din tara, si m'am stabilit Cehia, am prins din nou microbul si in urma unui drum cu bicicleta prin inprejurari, am gasit un acvariu de 80 L; probabil lasat de cineva care nu mai avea nevoie.
Asa ca m'am apucat din nou de acvaristica si dupa citirea forumurilor si documentarea prin magazinele de profil am decis sa imi fac coltul meu de natura in casa  .
Asa ca am acvariu (2 de fapt) , neoni si plante. Ciclarea s'a facut si urmeaza popularea.
Pana atunci , CRACIUN FERICIT la toata lumea !!! 
|
 |
|
Salutare, am luat in seara asta ceva plante pentru noul meu acvariu de 60 L si recunosc ca am uitat sa notez numele plantei.
Cautam ceva gen java moss, dar cum nu aveau , am cumparat ceva asemanator, dar am uitat numele, si nu am notat
Ma puteti ajuta ? Astea sunt pozele :

|
 |
|