[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gabi_efi
Forum Index » Profile for gabi_efi » Messages posted by gabi_efi
am desenat... ideea e ca vreau ca acvariu sa fie incastrat in perete si sa fie vizibile doar 2 fete

o sa pun un desen...

ma gandesc sa-i fac un cadru din metal/cornier...

acvariul va fi cumva incastrat in perete.

ma apuc sa desenez si revin

Salut!

sunt nou pe forum, am cateva acvarii la activ din copilarie (cyprinidae si vivipari).

actualmente am un acvariu cumparat aquael de aprox 100l cu cyprinidae pe care vreau sa-l inlocuiesc cu un acvariu mai mare in jur de 500l.

ma mut si am ca spatiu un colt de 80 x 70 cm la inaltime ma gandeam ceva de genul 90-100cm

deci acvariul ar cam avea urmatoarele dimensiuni 80x70x90cm

va rog sa ma sfatuiti de la faza de constructie pana la vesnica discutie apa dulce/sarata

ca finalitate vreau un acvariu cat mai usor de intretinut sunt dispus sa investesc in ceva echipamente care sa-mi usureze munca

merci fain, gabi
aripel wrote:acum am vazut ca tre sa fac o precizare...nu tu ai deschis topicul...ci doar discutia despre acvariu tau ..dar in rest ce am scris mai sus ramane valabil

vroiam doar niste sfaturi ...inafara de ce stiam eu......cum am scris mai sus nu vreau sa lezez pe nimeni
Dolly wrote:Renunta la ambii. Aceste specii de dezvolta cel mai bine intr-un iaz sau helesteu. Iar in acvariu nu ii vei vedea crescind, ci chinuindu-se. Iar ca sa iti faci o idee, gindeste-te ca unui caras ii trebuie cel putin 50l apa...
Si eu am avut un caras auriu - o spelendoare...dar si cita mizerie facea.

Am rezolvat problema cu apa....si-a revenit prin cresterea temperaturii au disparut infuzorii.....si am renuntat la molly xipho etc. am ramas doar cu carasii si crapii.....
In ceea ce priveste curatenia...fluvalul 104 face toti banii....nu ramane nimik prin acvariu....
Inac odata multumiri tuturor!!
sfaturile mi-au fost de mare ajutor...sper ca nu s-a suparat nimeni....voi incerca pe cat posibil sa iau o decizie
Dolly wrote:
gabi_efi wrote:acvariu 90l fara nisip cu 2 molly 5 xipho 10 carasi 4 crapi 5 sanitari si un ancistus.
-am folosit un filtru FAN2 cu filtrare mecanica si dupa cateva zile apa era

Mai bine ti se recomanda si o broasca testoasa, ca rezolva ea problema. smilie La cit s-a scris pe forumul asta despre carasi, ai fi putut sa-ti dai seama ca nu sunt pesti usor de intretinut. De crapi..ce sa ma mai zic.

Pastreaza doar molly si zifho, iar restul da-i cuiva care le poate oferi conditii decente, nu doar 90l.

pana la urma vroiam un sfat ce sa fac cu apa....daca sunt nou pe forum nu insemana ca n-am mai avut pesti....sper sa nu am intelegeti gresit....dar in situatia de fata....ce trebuie facut...daca e sa renunt la ceva la carasi si crapi nu....oricum sunt mici....si toata bucuria e sa-i vezi cum cresc...
am uitat sa zic ca am clatit dupa o saptamana exact in ziua in care a inceput apa sa se tulbure doar buretii din filtru, cu apa rece de la robinet!!!
aceeasi broblema alte date...poate ma ajuta cineva :
-acvariu 90l fara nisip cu 2 molly 5 xipho 10 carasi 4 crapi 5 sanitari si un ancistus.
-am folosit un filtru FAN2 cu filtrare mecanica si dupa cateva zile apa era plina de impuritati si tulbure....am procedat la schimbarea filtrului dupa 2 saptamani de chin...am rearanjat acvariu..golit schimbat apa...achizitionat un fluval104 si solutie aquasafe ...minunea a durat o saptamana dupa care intr-adevar apa nu mai are pik de impuritati(filtru isi face treaba f bine) dar apa brusc s-a tulburat... culoare maronie
-de mentionat ca temperatura apei o tin la 24-25grade si nu le dau de mancare decat tubifex, fulgi tetramin si granule sera
ce sa fac???
un prten mi-a recomandat sa pun sare si sa cresc temperatura apei....zos si facut azi de dimineata....dar vad ca inca nu are nici un rezultat... smilie
cu ce plante se mai pot asorta carasii...defapt vreau sa stiu ce plante pot sa pun in acvariu cu carasi inafara de cele de plastic

Forum Index » Profile for gabi_efi » Messages posted by gabi_efi
Go to: