[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: beauty
Forum Index » Profile for beauty » Messages posted by beauty
de care termometru ai?. daca e de acela lipit pe acvariu , pe exteriorul lui, e posibil sa nu-ti indice corect temperatura. ....
pai mai puneam verde de malachit daca nu stiam ce boala e?... daca era alta boala puneam poate costapur sau cyprinopur... . fiecare boala cu medicamentul ei!
xipho ai mei sunt bine... le schimb apa partial la 2 zile....nu a mai murit nici un peste. incep sa se imperecheze. . dar tot in acvariul de carantina sunt ca oricum vreau sa-i fac cadou.... si ceilalti pesti sunt asa fericiti.
am citit ca la baile de lunga durata cu tripaflavina sau cu verde de malachit, in acvariul pt carantina nu se pune filtru... de ce ? afecteaza calitatea tratamentului???
de cate ori trebuie schimbata apa (partial) la acvariul pt carantina? zilnic nu e prea mult?
dau 16 xipho din lipsa de spatiu . ... sunt rosii, negri , voalati, etc.
sanitarii africani au cam 10 cm lungime fiecare si la fel am prea multi.. vreau in schimb neoni sau /si plante.
sunt din brasov... stau in steagu... nu stiu ce sa-ti dau in schimbul plantelor... dar am acvariul pustiu...(putine plante)... da-mi un nr. de telefon!!!!!!!!....
cum se calculeaza? ..si
am vazut ca sunt si filtre externe cu aceeasi capacitate ca cele interne. care e avantajul filtrului extern??
apa se tine sa zicem 24h la statut inainte de a o pune in acvariu (la schimbarea partiala a apei). si deci punem apa fara cloruri dar si fara oxigenul necesar?
1-grija mea cu statutul apei 24 ore e ca ar putea sa aiba mai putin oxigen. gresesc?
am cumparat clorvec de la Sera , si deci nu mai tin apa la statut. cel de la care am pestii punea direct de la robinet apa! si asta timp de 2 ani. ... si nu au mutrit pestii.
la mine cred ca e apa mai dura decat la el.. si poate alt ph de nu se adapteaza pestii... oricum o sa-i raresc.
2- la carantina nu se pune filtru , ci se schimba complet apa la 2-3 zile.. asa fac . corect?
(asa am citit intr-un articol despre carantina. cred ca filtru absoarbe si substanta, medicamentul pus in apa pt tratament )
citeste pe Inbox .
ieri nu stiu de ce nu am putut intra pe site...
deja eu pusesem femela deoparte la carantina si cu temperatura ridicata dar a murit.
am mai pus 4 xipho la carantina ca mi s-a parut ca au comportament ciudat.(stau mai retrasi si sunt mai molatici) dar, ... nu au alte simptome. par sanatosi(nu au nici un semn pe corp!).
am vorbit sa dau cuiva acesti xipho ca sa raman cu scalarii.
am pus Costapur in acvariul mare(20 pic /200L), iar la carantina am pus o solutie mai concentrata de costapur(20 pic/1L)... sa vad ce gasesc gand ajung acasa!!!
acum 4 zile murise un xipho pe care l-am vazut tarziu cu burta in sus si alb! ... deci fusese ciugulit de ceilalti, si tare cred ca acum acestia , care au ciugulit, pot fi bolnavi.
-- ce substanta sa pun preventiv in acvariu?
am mai multe femele xipho gata sa nasca...
1- doar una sta in coltul acvariului . are si ea burtica dar nu e chiar asa de mare.nu mananca. in rest arata bine. e mai micuta decat celelalte. acvariu 200L. 20 xipho. 4 sanitari. filtru, aerare continua, substrat. ... ce are???????
2- cum se manifesta femela xipho inainte sa fete puii???
doar aseara am reusit sa fac rost de alt acvariu pt carantina si restul accesoriilor. am pestii doar de 6 zile fara sa stiu nimic despre acvastica....maine o sa am si Costapur... de ieri i-am pus in solutie de tripaflavina....si ii tin asa 3 zile dupa care schimb apa si pun Costapur. sunt la 28 grade.
ce sa le dau de mancare in aceasta perioada??
mie mi s-a parut ca acestia incep sa aiba ceva pete albe care seamana cu Ichthuophtirius... chiar daca nu sunt sigura i-am pus deja la carantina si am mai obs. ca se zbat ca si cum ii mananca pielea....corespund simtomele cu ce am citit despre acest parazit.. dar despre schuberti mai astept informatii sa stiu cum sa-i tratez.
multumesc. asa arata. dar cu franceza nu le am deloc. ce poti sa-mi spui de ei?
am gasit intr-un link barbus schuberti, dar fara poza si alte detalii. o fi acesta? dar nu stiu nimic despre el... in ce conditii se creste. stiti de suberti?
....tot primiti cu gramada aceea mare!.. sunt galbeni cu dungi punctate negre, ca marime ca un jandarm( nici aici nu stiu denumirea corecta ) si o pata rotunda neagra in coada...adica la radacina cozii!.. pricepeti voi, astia mai vechi in meserie, nu?...
am nevoie de un link cu poze ca sa invat si eu cine ce e!
mai baieti . am pus la subject mai sus ce dimensiuni sunt.... mai scriu:masuratoare corecta:90/60/40. deci cam 200l.
multumesc pt sfaturi. bine ca m-am interesat pe acest site de pestisorii mei ca cine stie cu ce ramaneam din ei... m-am hotarat sa raman cu scalarii. caut acum o planta potrivita pt ei..
ce probleme pot avea cu pestii? ca am citit de nr pestilor in acvariu m-am agitat, ca in rest nu am probleme cu ei. ....si repet!!!CINE MI-A DAT PESTII I-A TINUT ASA MAI MULT DE UN AN. ASA INGHESUITIT SI FARA SA SE IMBOLNAVEASCA! E DOAR NOROC?

Forum Index » Profile for beauty » Messages posted by beauty
Go to: