[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RizZa17
Forum Index » Profile for RizZa17 » Messages posted by RizZa17
dan.pavelescu wrote:Fata de pozele de pe prima pagina, acum clar ai un regres al plantelor.
Nu stiu ce lumina ai si daca/cu ce fertilizezi, dar as pune regresul pe seama duritatii ridicate a apei (plantele prefera o apa mai moale, de asemenea pentru fertizare trebuie sa folosesti si ceva chelatori speciali).
Daca mai scazi nitel (ti-as propune un Kh 6/7) si o sa folosesti aditiile potrivite, poti face o jungla acolo.
Din pacate, in lipsa de osmozor trebuie sa stai vesnic cu ochii pe teste si sa schimbi turba din filtru cand nu-si mai face treaba.

Poti sa mai adaugi niste lemne in acvariu, ajuta si ele la scaderea duritatii.

Lumina sigur nu ii ce trebuie dar , cu ce avem cu aia mergem deocamdata.2 tuburi led unu de 7W si unu 13w
Fertilizez cu ferropol si ferropol 24 + CO2 lichid.La un Kh 6-7 as vrea si eu sa ajung...Acum legat de treaba cu turba, daca fac fata la toata treaba asta si merge treaba inspre bine ,cu un osmozor o sa fie joaca de copil momentan nu prea imi permite bugetul fiind prins cu altceva dar tot raul spre BINE
dan.pavelescu wrote:In ceva vreme (2-3-4 saptamani) ar trebui sa observi si o imbunatatire in cresterea plantelor.

Sa speram oricum o sa mai bag inca 200-300g de tormec in filtru
dan.pavelescu wrote:E un progres. Apa si-a schimbat culoarea?

image
mie imi place culoarea
azi o sa fac curatenie in acvariu
Am revenit cu testele :
image
eu zic ca bate spre 7.5
Kh = 10
Gh = 13

acum o sa incep sa fac un tratament cu metronidazol pestilor si dupa ce inchei tratamentul o sa bag mai mult tormec in filtru
dan.pavelescu wrote:Nu stiu cum functioneaza, cum se activeaza.
Vedem saptamana viitoare daca ai aruncat banii pe fereastra sau daca e mai bine.

Presimt ca o sa iti raman dator cu
Am adaugat azi aprox.200g de Tormec
Ph = 8
Kh =12
Gh =17
Duminica viitoare o sa fac din testele sa vad rezultatele
Am facut test de kh apei in care am tinut Tormecul ,de la prima picatura de solutie direct culoarea galben,am mai pus 5 picaturi dar nu se modifica nimic Nu trebuia sa fie macar la prima picatura culoarea albastra ?
image
imageonline image to image upload
image
O sa il las in apa pana maine..acum cu proportia de tormec in 54l ,eu am facut asa 600g la 200l=3g/l pentru un kh 5-7 asa scrie pe cutie deci la mine ar 3g X 54l =162g.Teoretic oare ii ok asa cum o gandesc eu sau nu ?
Bun..Am mai eliminat din alge ,am taiat si replantat la Limnophila de m am urat hygrophila polysperma am pierdut o am tot taiat si replantat ...am scos toate plantele afectate mai tare si le am spalat cu apa+apa oxigenata, am lasat filtru 2 zile sa mearga doar cu carbon activ am mai plantat alte plante si parca parca dispar din alge..pesti i am cam infometat putin ,in special ancistrusi sa vad daca se ating de algele alea paroase, abia acum cand se pare ca stagneaza algele vad ancistrusi pe frunze Am dozat cate 1 ml de co2 lichid pe zi si 1pic de ferropol 24
Azi am mai luat 2 plante Hygrophila corymbosa si Hydrocotyle leucocephala ,urmeaza sa le plantez.
Acum intrebare ii neaprat sa las tormecul acela 24h in apa inainte sa il pun in filtru sau pot sa il pun azi asa?
Am luat Jbl 7Balls sa bag la radacinile plantelor ii bun de ceva sau l am luat degeaba ?
Inainte sa d au drumul cu Tormec sa fac un schimb de apa de 40-50% ??
Hydrocotyle sa il plantez sau sa il prind cumva de lemn? ma gandesc ca daca il prind de lemn absoarbe mai mult din coloana de apa si poate poate scap mai repede alge
image
image
image
image
image
dan.pavelescu wrote:
RizZa17 wrote:
Pana atunci o sa merg sa caut ce mi a propus dan.pavelescu (Jbl Tormec)

Ai retinut si faptul ca iti va colora usor apa, da? Sa nu arunci cu halba aia dupa mine apoi

Nu am o problema cu colorarea apei, am sperat macar cu frunzele de catappa sa obtin culoarea aia a apei dar inca nu se vede un rezultat cum mi as dorii eu...2 frunze bagate acum 6 zile si se vede foarte putin diferenta
Multumesc pentru sfaturi
Am tras o concluzie dupa toate informatiile primite si o sa fac urmatoarele:
o sa merg pe variata de filtru de apa Titan cum mi a propus Alinutz80 pentru ca pe viitor as vrea sa trec la alt nivel de bazin(Rio240 as vrea ) ,o sa caut un instalator pana luna viitoare vreau sa il montez
Pana atunci o sa merg sa caut ce mi a propus dan.pavelescu (Jbl Tormec)
Va multumesc inca o data
ceva de genul o sa fie ??
image
Samy wrote:Osmose zic ca ar fi cea mai buna alegere?? la acei litri de apa nu costa mult o instalatie, su asa iti faci apa dupa placul plantelor.

imi surade ideea o sa ma interesez mai mult despre sistemul acesta de osmoza sa imi fac o parere, sincer chiar nu am habar cum ii ,unde se instaleaza sistemul. Atat stiu ca ii prezent la spalatoria unde merg sa spal masina

acum am facut testele apei de la retea si mi au iesit asa:

Ph = 7.5
Gh = 16
Kh = 12
image
alinutz80 wrote:Da, e posibil ca apa din Campia Turzii sa nu fie la fel ca si in Cluj Napoca, nu vine din aceeasi sursa.

Am gasit si buletinul de analiza de la Campia Turzii: https://caaries.ro/buletin-de-informare-cu-privire-la-calitatea-apei-campia-turzii-87/

Si da, intradevar duritatea totala e mare, 17 grade germane. Si conductivitatea e mare.....Ph ul la robinet e ok.

Daca vrei, vii la mine cu bidon de 20L si iti dau apa de schimb nu stau nici eu departe de Hornbach si Nevertebrate.

O sa fac testele diseara si daca nu is ok ,o sa vin la cersit cu un bidon de 20l
cert ii ca de vreo 3-4 saptamani se lucreaza la reteaua de apa a orasului si o gramada de probleme au fost (debit mic,culoare,impuritati etc.
Sa lamurim un pic problema.Nu m am exprimat eu corect.Testele sunt facut apei din acvariu ,eu prost ca nu mi a trecut prin cap sa fac si apei de la robinet dar o sa le fac diseara cand ajung acasa.
Sunt din Campia Turzii jud Cluj, serviciul il am in Cluj-Napoca la 2-3 min de Hornbach si 5 min de nevertebrate (pot da o fuga pana acolo oricand de la servici )
testele de Gh si Kh sunt de la Jbl la picatura
Am reusit sa fac testele:
Ph = 8
No2=<0.3
No3=13
Kh =15
Gh =19
Samy wrote:Incerca lichid daca nu pui butelie.
Eu tot is de parere ca acel ph este prea mare pentru plate (cea ce se si vede daca se da zom pe poze ) plantele supravietuiasc la limita. Unele incep sa se duca usor , nu pot abosrbi ce au nevoie din coloana de apa . Nu stiu daca ai scris da mai intreb o data ce kh si gh ai ?
Fertilizant folosesti ?
Aparitia algelor constatat ca plantele nu o duc bine mai ales cand apar felimentroase .

Am notat! Maine am drum la Hornbach si i au testele de Kh si Gh, la mine in apropiere nu am gasit ,o sa i au si Co2 lichid.
Cu frunzele de catappa inca nu am observat nimic,nici sa coloreze putin apa
Fertilizant am inceput sa folosesc ferropol si ferropol 24
https://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/alge/139-oedogonium
sa ma apuc sa bag Co2 lichid sau stiti alta metoda?
Am testat piatra si nu ii calcaroasa , deocamdata o tin afara din acvariu pana maine ce ies de la lucru si d au o fuga la nevertebrate sa vad de pinnatifida
image

am mai facut azi un test de Ph si a iesit 8 spre 7,5
am descoperit ca am ceva alge filamentoase, Oedogonium cred din ce m am documentat eu
image

Forum Index » Profile for RizZa17 » Messages posted by RizZa17
Go to: