| Message |
|
|
@Lemon
Am inteles, mai am putin si imi pun neoni si gurami
Ce are Narcis in acvarii e un vis...Acum înteleg de ce alege lumea africanii
|
 |
|
|
|
Mul?umesc pentru raspunsuri.
@alinutz80
Arata bine pe nevertebrate pestii, din pacate s cam departe si pretul transport + vreme rece sub 10 C noaptea nu ma incanta. Ar fi culmea sa iau pestii tot din H. Poate gasesc un acvarist care sa vanda pitici S americani.
@paradoxx
As putea totusi sa incerc si cu Ramirezii sa le observ rezistenta. Trebuie sa mai citesc despre compatibilitatea cu alti pesti. As lua si gurami. Ce ma deranjeaza acum e ca tre sa pun mai multe plante si nu vreau decat easy de lipit pe decor.
Sunt mai senibile sau se reproduc mai greu ciclidele S americane fata de africane? Vad ca s multi acvaristi care vand pui africani dar niciunul S americani.
|
 |
|
|
|
Nu Ramirezi. Am citit pe aici ca sunt sensibili.
Apistogramma ...sunt sensibili?
|
 |
|
|
|
Am facut azi o vizita cu familia la petshop ul din Drumul Tab. (frumos, nu am mai fost de vreo 7 ani pe acolo) si am fost "sfatuit" de sotie sa nu iau africani sa iau americani. Era un singur acvariu cu cilcide americane mici la 30 lei/buc. Pe olx nu am gasit in Bucuresti si nici pe forum.
1. Stiti pe unde pot gasi pui de americani mici? Planuiesc sa ii cumpar in 2-3 saptamani.
2. Banuiesc ca acum trebuie sa scot piatra calcaroasa si sa adaug altele necalcaroase + niste Red Moor si plante nepretentioase prinse pe pietre si lemn (Anubias, java fern)
Merci!
|
 |
|
|
 La cati am vazut ca l au ajutat, nu cred ca esti singurul..
|
 |
|
|
|
Cred. Am un var care se pricepe la tâmpl?rie si care in plimbare prin Paris a vazut mobila de calitate aruncata la colt de strada. Cu mici retusuri poti avea piese de lemn cu design deosebit peste ce gasesti in magazin.
@Andrei, banuiesc ca stand urile pt acvarii sunt fara rafturi pt a avea spatiu de filtru extern. Si eu ma gandeam a adaug un mic raft in stand.
Glumind.Ce s 300 lei? 15 pachete de tigari...
Oricum, e de l?udat ca la varsta ta ai un astfel de hobby
|
 |
|
|
|
Paradoxx, de negociat negocieze si eu, dar cu vanzatoarea de la florarie...
Andrei, ma refeream la transportul mesei de lemn la care facea referire paradoxx. Stii dimensiunile standului si poti verifica usor daca intra in auto ul tatalui tau.
Cred ca daca ai rabdare gasesti la pret bun standuri dedicate pe olx sau in magazine de mobila sh.
Si mie mi s a parut mult 430 lei pe un stand care pare subred, poate si e, dar m a convins firma. Da o draq ca nu fac astia de ieri standuri de acvarii.
|
 |
|
|
|
Da, dar ai cautat. Trebuie sa stii unde sa cauti sau sa dispui de timp, de stofa de negociator, de auto in care sa transporti masa deja asamblata si sa te mai si pricepi cat de cat sa bricolezi. In plus sa fie si pe dimensiuni.
|
 |
|
|
Nu ajung holtzsuruburile, ca alea fixeaza doar dulapul , nu si acvariu...Ma gandeam la o prindere cu sarma otelita stanga dreapt la 10 cm de margine sau agatat in tavan cum asiguram tv urile cu diagonale mari asezate pe mobile pentru a evita caderea...  Cine are copiii mici stie
|
 |
|
|
|
Mul?umesc EverSad! Deja parea biofilm. Am agitat apa, am asezat si Red Moor ul. Nu ma asteptam sa se scufunde asa repede. Dupa ce incep sa introduc bacteriile banuiesc ca nu mai trebuie sa pun mancare, nu? E doar pt inceput sa aiba ce sa pape.
|
 |
|
|
EverSad wrote:Mai nimic, abordabil.
Exista ceva Tetraodoni' care merg acolo (MBU Pufferfish) ... Dar nu cred ca este cazul.
Acum am vazut  pestele balon. Tare asta. Am avut unul luat de la bulgari , uscat bineinteles si facut de chinezi presupun. Dar l am indurat ca nu era feng shui sa l tin on casa....
|
 |
|
|
|
Eu am varianta de 80 cm cu 2 usi pt acvariul de 126 l. Conteaza pe ce sta. La mine sta pe parchet laminat destul de vechi care in zona in care l am pus nu era orizontal. A tebuut sa introduc niste bucati patrate de otel sub picioarele din fata pt a fi in plan orizontal determinat cu niveleta. E ok ca design pt ca pune in evidenta acvariul. Nu cred ca la 300 lei poti cumpara ceva mai stabil. Am plecat de la premiza ca totusi e conceput de nemtii pentru asa ceva: sa sustina un acvariu. Desigur ca la un cutremur mai puternic, nu l vad bine, dar mai e pana atunci...
|
 |
|
|
|
Ok. Merci!
Inca o intrebare. De 3 zile pun cativa fulgi de mancare pentru ciclare inainte de a pune bacterii de la Easy Start si evident ca plutesc la suprafata. Trebuia sa introduc granule?
|
 |
|
|
|
Nu vreau sa ii combin. Doamne fereste! Intreb doar ce pesti pot sa aleg sa se "potriveasca" cu nisipul fin si pietre calcaroase in afara de africani? Adica daca nu populez acvariul cu nici un african, ce pot sa pun?
|
 |
|
|
|
Sa inteleg ca acest filtru intern poate inlocui un filtru extern??? Ma intereseaza pt acvariul meu de 120 l. Inteleg ca in Ro nu e prea folosit , dar in afara il lauda cineva?
|
 |
|
|
|
Daca mai adaug cateva pietre calcaroase asemanatoare celei albe de la H cu ce pesti pot popula acvariu? Doar cu ciclide africane sau pot si sud americane?
|
 |
|
|
|
Multumesc alinutz80.
|
 |
|
|
Asa arata acum acvariu
Nu 8nteleg de ce au facut marginea capacului asa scurta. In manual scrie ca tre sa fie minim15mm intre led si apa, adica sa se vada suprafata apei. E o greseala de concept sau asa e cool? Imi aduc aminte de la celalalt acvariu ehrim 64 l ca era mai inalt capacul si masca "mizeria:" de pe geam la nivelul superior al apei.
Cum as putea fixa creanga sa ramana sus?
Adica sa nu pluteasca in deriva? As putea sa o lipesc de roca vulcanica sau sa o prind cu guta de marginea acariului ?
|
 |
|
|
|
Am retinut eu gresit ca m am tot uita pe nevertebrate si am ametit. E prima oara cand le vad asa frumos in categorii ciclide mici si mari. Ar trebui sa fie si categorii precum Plante easy, Plante co2 mediu sau ridicat ....
Oricum e profi site ul respectiv.
Mai are cineva dulapior Eheim? Eu m am trezit cu cablurile intinse la maxim pt incalzitor si filtru intern dupa ce le am introdus in prelungitorul asezat jos in dulap. Sau nu se pune acolo prelungitorul?
Acum imi este si teama sa masor in interior daca am spatiu pentru filtru exterior eheim experience 250-350....
|
 |
|
|
|
In trecut am avut 5 Pelvicachromis pulcher. Nu stiam ca astea sunt ciclide americane. De la ele am facut trecerea la cele africane.
Uff, chiar imi este dificil sa ma hotarasc. Cred ca intai voi face setup ul interior si apoi vad ce pesti se potrivesc. Ciclidele americane mananca neritinele?
Daca ciclidele manânca plantele lent le schimb la 6 luni. Sa nu le distruga mai repede...
Merci!
|
 |
|
|