Dupa vreo 3 saptamani de studiat forumul si de facut planuri, m-am apucat si eu sa-mi incropesc un acvariu.
Am reusit sa-mi conving aproape toti prietenii ca un acvariu de ~30l este perfect, si ca-l voi lipi singur. Asta pana azi, cand m-am dus in Obor sa ma uit care e oferta de acvarii, si m-am intors cu un acvariu de peste 60l (

)deja lipit. Am decis sa merg pe mana unuia care a lipit mai multe acvarii si se pricepe. Dimensiunile acvariului sunt(aproximativ): 60x30x40.
Tot din Obor am mai cumparat:
-filtru Resun, cu burete si carbune, debit: 900l
-incalzitor cu termostat, 75W
-termometru
-o folie de plastic pentru decor
-cateva plante
-un melc galben(as prefera sa nu-mi puneti intrebari despre melc, daca se poate)
Ce am facut mai departe:
-am pus doua galeti cu apa rece pe balcon, sa iasa clorul din apa
-am spalat putin acvariul cu apa rece, fara detergent
-am spalat nisipul (am luat niste nisip fin din Cerna, saptamana trecuta) pana m-am saturat....apoi am pus ceva clor in el....apoi l-am spalat iar de vreo 3-4 ori, ca sa iasa clorul....apoi am pus apa fiarta peste el, si l-am lasat intr-un lighean, ca sa iasa restul de clor(daca a mai ramas ceva).
-am scos melcul din pungutza si l-am pus intr-un borcan, cu apa in care l-am primit
Ce vreau sa fac in continuare:
-sa pun nisipul in acvariu (il mai las vreo 2-3 ore, sa mai iasa clor din apa in care este)
-sa pun apa in acvariu
-sa montez filtrul si incalzitorul
-sa plantez plantele
-sa dau drumul la melc prin acvariu
-peste vreo saptamana, sa incep sa fac rost de pesti. inca nu m-am hotarat de care, dar tind spre o specie cat mai rezistenta(ma gandeam la guparezi, de exemplu).
Deocamdata, iluminarea acvariului va fi realizata cu un bec economic de 20W. cat de curand voi incerca sa-mi fac un capac, in care sa montez doua becuri de 20W, sau un neon.
Daca am facut ceva gresit sau aveti vreun sfat, va astept cu comentarii