[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: IulianApo
Forum Index » Profile for IulianApo » Messages posted by IulianApo
Buna ziua,
Sunt Iulian din Buftea. Dupa mai bine de 18 ani de pauza in ceea ce priveste hobby-ul meu (acvaristica), am reusit datorita mutarii intro casa mult mai mare sa fac loc si pentru un acvariu de 240l.

Asadar am cumparat un acvariu de 240 l pe care l-am utilat cu un filtru extern HYDOR PROFESIONAL 450, un filtru intern EHEIM, incalzitor, termometru si o pompa de aer EHEIM 400 cu 2 bureti.
Tin sa mentionez ca acvariu a fost achizitionat de la cineva care a tinut in el pana la momentul achizitiei 3 ciclide oscar tiger, deci ciclarea la noua locatia a durat mult mai putin deoarece avea toate mediile in filtru si substrat.
Fac schimb de apa de 20-40% saptamanal, iar parametri apei pana in prezent par a fi ok

la 10 zile dupa punerea in functiune am primit de la un preten 15 hemicgromis lifalili (3 perechi, restul inca nu i-am identificat ca sex – 5-7cm).

la o saptama dupa am cumparat de la "CORALIS" urmatorii pesti:
2 cobalt blue zebra (4 cm),
3 pseudotropheus demasoni (4-5cm),
3 labidochromis caeruleus (1 femela si 2 masculi intre 7 si 10 cm),
1 saulosi (6 cm),
2 melanchromis auratus (pereche -5-6 cm).

Totul a fost ok pana cand am mai cumparat de la un crescator de ciclide din rahova, la insistenta fetitei mele urmatorii pesti:
2 pundamilia (pereche – 6-8cm),
2 zimbawe rock (pereche – 6-7cm),
3 labidochromis caeruleus ( femela intre 6 si 7 cm).

La 3 zile dupa aceasta noua achizitie, am observat ca o femela de labidochromis caeruleus din cele 3 care inoata pe diagonala (capul in sus si coada in jos) si avea si inotatoarele putin putrezite.
Am facut urgent un schim de apa (40%) si am pus si un tratament de BAKTOPUR de la SERA, crezand ca este vorba de boala "gris".
Urmatoarea zi am gasit-o morta cand m-am intors de la birou si mai erau doua femele tot de labidochromis caeruleus din cele 3 cumparate ultima data in aceeasi situatie, si totodata si masculul de la pundamilia era afectat dar doar la inotatoare, in rest acesta inoata in continuare ok.

Am continuat tratamentul si sper sa reusesc sa ii aduc la o stare normala.

Avand in vedere cele relatate pana acum, am o mare rugaminte la cei care se pricep si au mai multa experienta pe ciclide, sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarele intrebari:

1. ce boala credeti ca mi-a intrat in acvariu si care ar fi cauzele?
2. considerati ca am suprapopulat acvariu?
3. speciile enumerate sunt compatibile? Eu am incercat sa caut referinte, si am gasit ca ar fi destul de pasnice, exceptie facand auratus, si totodata cei doi vanzatori mi-au spus ca sunt ok si sunt compatibili cu pesti pe care ii aveam la momentul achizitiei.
4. Orice alte recomandari sunt bine venite.

Va multumesc nticipat pentru tot sprijinul acordat.

PS: daca considerati ca mai e nevoie si de alte informatii, va stau la dispozitie.

Forum Index » Profile for IulianApo » Messages posted by IulianApo
Go to: