[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ioana Diana
Forum Index » Profile for Ioana Diana » Messages posted by Ioana Diana
Liv wrote:Miine faci o vizita in Hornbach sau la alt petshop (treci pe la profil si completeaza localitatea unde stai). Nu te lua te rog dupa sfaturile care o sa le primesti acolo - aia sint acolo ca sa vinda nu ca sa aibe grija de animale - cu unele exceptii.

Cauti Seachem Prime si Seachem Stability. Daca nu gasesti intreaba vinzatorii de un conditioner de apa si de bacterii de start. Le vei folosi la toate schimburile de apa conform cu prospectul lor.

Mai cauti (sint in ordinea eficientei si pretului - pretul reflecta calitatea si eficienta) Seachem Matrix, Eheim Substrate Pro sau Sera Siporax - sint materiale filtrante biologice. Le pui intr-un saculet de plastic (alea de spalat ciorapii in masina de spalat sint numai bune) si le arunci (la propriu) in acvariu intr-un loc unde circula apa dupa ce le clatesti.

Daca nu le gaseti fa o comanda la nevertebrate - sau unde le gasesti pe stoc.

Ai nevoie urgent de conditioner de apa si de bacterii de start.

Ai ceva nelamuriri pina acum? Sint mai multe probleme la tine , dar astea sint urgente. Chiar si asa pestii ar putea fi compromisi. Practic faci ciclarea cu pesti.

Cand am început ciclarea mi au dat Tetra Aqua Safe, Life Start si Easy Balance.
ugarit5 wrote:Pestii care i-ai luat sunt...cam diversi.
Ar fi trebuit sa te limitezi la maxim 4 specii compatibile.
Spre exemplu,zebrele sunt pesti de banc (min 5-6 bucati),la fel si neonii (cu cat mai multi cu atat mai bine),iar viviparii (guppy,platy,molly,xipho)ori iei numai masculi/femele,ori iei trio-uri (1m+2f)
Ce sanitari ai?

Corydoras palaecus, cei de la magazin mi au zis ce specii pot pune intr un acvriu
ugarit5 wrote:Sigur ca ar trebui sa pui plante. Ele oxigeneaza apa,ajuta la ciclare eliminand substantele toxice din apa si ofera locuri de ascuns pentru pesti.
Scoate plantele artificiale (sunt inutile) si inlocuieste-le cu niste plante naturale nepretentioase.
Plante nepretentioase sunt Egeria,Vallisneria,Anubias,Ceratophyllum,Higrophylla etc
Cacsa iti raspund si la celalalt topic,de nitrati scapi cu sxhimburi de apa si plante (plantele consuma nitratii si alte substante toxice din apa)

Pot pune plantele în pietris, nu am substrat dedesubt? Plantele artificiale mi le au recomandat fiind incepatoare de la magazin.
kmol wrote:Momentan ar fi ideal sa te opresti la aceasta populatie. Sunt suficienti pesti pentru inceput. Mai mult ca sigur populatia de bacterii nu este inca formata si asta inseamna ca nu are cine sa se ocupe de descompunerea resturilor. Apa pare cam tulbure, incearca sa le dai mancare o singura data pe zi si in portii mici incercand sa vezi cam cat consuma in cateva minute. Altfel substratul se va umple de resturile neconsumate. Fa schimburi de apa mai dese dar nu exagera cu mai mult de 30-40% din volumul de apa. Daca observi ca filtrul are debitul redus (se poate colmata cu resturi), la schimbul de apa CLATESTI, NU STORCI buretele in apa scoasa din acvariu, sub nici o forma in apa de la robinet.

Probabil ca le am dat prea multa mancare la inceput. O sa fac schimb de apa.
Acesta e filtrul.Plante ar trebui sa cumpar? Am plante artificiale si am doar pietris. Multumesc.
Cum scad No2si No3 intr un acvariu ?
De cate ori fac schimbul pun si tratament apa?
Am Tetra Aqua safe bacteria,Easy Balance.
Am facut teste cu benzi Pro Jbl
No3 250
No2 10

Va rog sa mi dati sfaturi.

Multumesc de sfaturi
Buna ziua,sunt incepatoare im acvaristica.
Sunte o mare iubitoare de pesti si am achizitionat un acvariu de 54 l Advance cu tot ce are nevoie de la Hornbach.Am f?cut ciclarea 14 zile,cum am citit înainte de a ma aventura în acvaristica.
Am cumparat:
4 Tetra colorati
2 Tetra negri
2 Guppy
4 Zebra
2 Sanitari
2 Neoni
2 Xiphophorus Hellerii
2 Poecilia Sheonops
Cei 2 Poecilia Sheonops au murit unul dupa 2zile, altul dupa 5 zile nu stiu care ar fi cauza.
Am facut teste cu benzi,dupa o saptamana au crescut No2 si No3.
Le dau mancare de 2 ori pe zi fulgi,dar o sa cumpar si mancare congelata.
Pun poze cu acvariul va rog sa mi dati sfaturi si spuneti mi daca gresesc cu ceva
Priza programabila ar trebui sa cumpar?
Va multumesc anticipat

Mul?umesc asa o sa fac.
Ioana Diana wrote:Bine v am g?sit. Bun? ziua, sunt membr? nou? pe grup ?i încep?toare în acvaristica. Am achizi?ionat un acvariu de 54ll Advance ,cu tot ce are nevoie.Am f?cut ciclarea 14 zile, cum am citit înainte de a m? aventura în acvaristica.
Am cump?rat :
4 Tetra colorati
2 Tetra negri
2 Guppy
4 Zebra
2 Sanitari
2 Neoni
2 Sanitari
2 Poecilia Sheonops
Cei 2 Poecilia Sheonops au murit unul dup?2 zile,altul dup? 5 zile nu ?tiu care ar fi cauza. Am f?cut teste cu benzi,dup? o s?pt?mân? au crescut No2 ?i No3.
Le dau mâncare de 2 ori pe zi fulgi,dar o s? cump?r ?i mâncare congelata.
Pun poze cu acvariul ?i pe?tii, v? rog s? mi da?i sfaturi ?i s? mi spune?i dac? gre?esc cu ceva.Nu ?tiu priza programabila ar trebui s? cump?r.?

Bine v am g?sit. Bun? ziua, sunt membr? nou? pe grup ?i încep?toare în acvaristica. Am achizi?ionat un acvariu de 54ll Advance ,cu tot ce are nevoie.Am f?cut ciclarea 14 zile, cum am citit înainte de a m? aventura în acvaristica.
Am cump?rat :
4 Tetra colorati
2 Tetra negri
2 Guppy
4 Zebra
2 Sanitari
2 Neoni
2 Sanitari
2 Poecilia Sheonops
Cei 2 Poecilia Sheonops au murit unul dup?2 zile,altul dup? 5 zile nu ?tiu care ar fi cauza. Am f?cut teste cu benzi,dup? o s?pt?mân? au crescut No2 ?i No3.
Le dau mâncare de 2 ori pe zi fulgi,dar o s? cump?r ?i mâncare congelata.
Pun poze cu acvariul ?i pe?tii, v? rog s? mi da?i sfaturi ?i s? mi spune?i dac? gre?esc cu ceva.Nu ?tiu priza programabila ar trebui s? cump?r.?

Forum Index » Profile for Ioana Diana » Messages posted by Ioana Diana
Go to: