nu cred ca e bolnava <mananca ,e vioaie tot timpul si doarme cu capul in jos tremurand>din cate am citit pe net sunt semne ca e sanatoasa.Tot ce am observat la ea este o pata neagra la fel ca la femelele de moly inainte sa nasca.
Acum doua zile am observat ca o femela de tetrazona are o burta imensa si presupun ca vrea sa depuna .Problema mea este ca nu stiu ce sa fac .Am doar 5 tetrazona intr-un acvariu de 50 l <4 masculi si o femela>Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac .
De curand am facut rost <gratis>de mai multe bucatii de geam de 6mm si vreau sa imi construiesc un acvariu dar nu stiu cat de mare il pot face <cati litri fara a avea surpriza sa ma trezesc cu apa peste mine>
pe un site am citit ca femelele au culorile mai sterse si sunt mai mari decat masculii chiar nu stiu ce sa zic cred ca o sa astept sa mai creasca putin sau eventual o sa le fac niste poze ca asa o sa ii vedeti si voi
De curand am primit cadou 5 pesti barbus tetrazona normali<cu dungi negre si inotatoare portocalii>problema e ca nu stiu sa ii deosebesc care sunt femele si care sunt masculi.4dintre ei au corpul mai alungit si culorile mai sterse si 1 are culorile mai vii si este mai bondoc . A cum care sunt femele si care masculi cert este ca am 4 de un fel si nu stiu ce sunt ori masculi ori femele sper sa ma poata lamuri si pe mine cineva
acum 2 zile femela mea de platy s-a lovit foarte rau mai precis acum nu mai are buza de sus pur si simplu si-a smuls-o cand era separata pt ca trebuia sa faca pui.Am separat-o observand la ea mai multe semne ca trebuie sa faca pui<burta foarte mare , pata de culoare aproape neagra si cu toate astea inca nu a fatat desi era se
trebuie sa iti iei cat mai repede acvariu .Eu la inceput ma uitam pe net la poze pana intr-o zii cand m-am trezit cu un acvariu de 70l in brate doar sa nu mai stau ore in sir cu ochii in monitor .Apoi problema era ca sotului meu nu prea ii placeau pestii desi el mi-a adus acvariul .dar cand a vazut ce frumosi sunt pestii <la pet shop >mi-a cumparat si mie cativa .Asa a inceput povestea .Acum am nu mai mult nici mai putin de 4 acvarii unu de 70l ,unu de 120 unu de 50 si unul de 30 l < dar nu am plante desi am cautat >si in fiecare am diferite specii de pesti ca i-au placut sotului si a vrut si el .parerea mea este sa iti iei sotia de mana si sa mergeti amandoi la un magazin unde sunt acvarii frumos amenajate si populate cu pesti frumosi si sa vezi ca o sa isi schimbe parerea
ce rau imi pare ca esti prea departe de mine .Eu chiar as vrea sa cumpar 2perechi dar se pare ca nu se prea poate l.Unde stau eu nu se prea gasesc si daca gasesc sunt doar din cei mari si batrani
poate ca nu sunt in masura sa dau sfaturi avand in vedere ca si eu sunt la inceput dar am invatat si eu de la cei de pe forum .Fa schimburi dese de apa care a stat in vase descoperite 3-4 zile probabil apa contine foarte mult clor si de aceea pestii fiind intoxicati cauta aer curat <asa am patit si eu la inceput _-mica si nestiutoare _-am aruncat pestii in acvariu si peste doua zile apa devenind albicioasa pestii mi-au murit dar nu m-am lasat .Omul din greseli invata.daca nici dupa schimburi repetete de apa cam la 3-4 zile nu se schimba situatia nu stiu ce sa zic
de unde i-am cumparat erau mai multe specii de pesti in acelasi acvariu despre beta pot sa spun ca erau 3masculi de culori diferite si vreo 10 femele.Nu stiu ce neoane foloseau acolo dar pe cele care le aveau la vanzare erau foarte scumpe 450000lei dar nu am retinut denumirile
probabil asa o sa fac deoarece chiar ieri am vorbit cu patronii unui pet shop si iam rugat frumos sa imi aduca si mie plante si stiti ce s-a intamplat ?raspunsul a fost categoric nu pt ca nu are cine le cumpara .Acum ma gandesc ca nu sunt doar eu in aceasta zona care are nevoie de plante dar ce sa le fac <nici sa le cumpar la pret dublu nu au vrut>
<
Am cumparat 2 beta splendes rosii si la magazin aveau o culoare asa de frumoasa .Ce vreau eu sa va intreb este ce neon trebuie sa cumpar ca sa se vada si la mine pestii la fel de frumos<am cumparat pana acum mai multe feluri de neoane<tungsram F74,luxten LFT,osram L green, philipsTDL red><o gramada de bani > si cu nici unul nu s-au vazut la fel pestii .Sper ca ma poate ajuta cineva si pe mine sa-mi spuna ce neon sa cumpar si cam la ce pret avand in vedere ca deja am dat o gramada de bani pe celelalte.VA multumesc!!
cumpar plante dar sa nu fie prea pretentioase .mare mea problema este ca pana acum unde stau nu am gasit plante niciodata de aceea apelez la voi poate se gaseste cineva prin apropiere care poate sa-mi ofere si mie plante contra cost nu degeaba .Sunt dispusa sa dau oricat doar sa am si eu plante in acvariu.Pana acum am doar un fir de egeria si ala cu greu obtinut de la un prieten care a facut si el tot posibilul sa gaseasca la randul lui.ASTEPT OFERTE