[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan92
Forum Index » Profile for Bogdan92 » Messages posted by Bogdan92
Salutare. Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Buna ideea si cu Buzaul, orasul meu natal, o sa ma interesez ce si cum si pe acolo )). Ideea este ca a mea colega de apartament nici nu discuta sa nu vada ea cu ochisorii ei ca butelia are revizie si e safe))). O sa va mai tin la curent daca topicul poate ramane deschis. Sper sa reusesc sa fac cat mai repede revizia,

Multumesc,
Salutare,

Superr !!! Va multumesc mult pt informatie. O sa ii fac o vizita. O intrebare, sper ca nu foarte tampita, este ok daca ii spun domnului ca am nr de la un coleg acvarist?) ma gandesc ca nu cumva sa fiu luat la intrebari de unde am contactul.

Multumesc
Salutare. Multumesc frumos pentru raspuns tuturor. Asta si doream sa aflu daca se fac si revizii acolo, nu este o problema pretul avand in vedere faptul ca trebuie facuta. Este prima mea butelie si doream sa fiu safe din toate punctele de vedere.
Imi puteti spune mai exact daca se poate numele firmei unde trebuie sa apelez pt revizie si incarcare? Nu cunosc deloc zona, si sa ma invart cu butelia in brate pe langa Coca Cola, nu prea imi doresc)) .

Multumesc frumos
Salutare,

Am o intrebare legata de o butelie de CO2 cu volumul de 10l. Ideea este ca butelia are revizia expirata si eram curios unde se pot realiza o revizia+umplere. Mentionez ca locuiesc in Buc, Sectorul 6.

Multumesc,

Bogdan
Salutare. Multumesc frumos pentru raspuns. Sincer nu prea ma intereseaza daca rontaie sau nu planta. E pusa tocmai pentru el acolo, asa ca face ce vrea el cu ea) daca e sa o termine se gasesc usor cateva fire noi ( asta sa fie palcut vizual ) daca nu o pot lasa sa creasca asa " wild " fara nicio problema. Stiu faptul ca pleco se fac f mari tocmai de aceea voi evita sa iau asa ceva. In concluzie atunci, avand in vedere ca nu vor exista probleme intre Billy si un eventual ancistrus, ma voi pune frumos pe cautat o varietate ceva ai deosebita. Poate ceva voalat chiar:-?.

Multumesc,

Salut. Multumesc mult tare pentru raspuns. Stiu faptul acesta si sunt constient, tocmai de aceea acvariul e doar al lui si nu intentionez sa mai adaug absolut niciun pestisor, cu exceptia unui sanitar ancistrus pentru a ma ajuta cu buturuga din acvariu si restul decorului ( 2 cracute f mici, o buturuga, ceva pietre si o planta de sacrificiu Egerie Densa pe care o las sa creasca cum vrea, fara a ma interesa prea mult aspectul ) . Multumesc frumos inca odata. Mai astept si alte raspunsuri totusi.

O zi placuta !

Bogdan
Din cate stiu 40-50 de l sunt de ajuns pentru un caras auriu. Am tot citit si am tot auzit chestia asta. Acum vad ca nu este asa. Ideea e daca nu cumva vor exista agresiuni din partea ancistrusului.
Multumesc,

Bogdan
Salutare,

Revin la voi cu o nelamurire, sper eu nu prea prosteasca, dar care nu imi prea da pace). Stiu ca cele doua specii ( carasul auriu, respectiv ancistrus ) nu se "pupa" din punctul de vedere al compatibilitatii, dar totusi eram curios daca au fost curajosi pe aici care au incercat acest experiment. Ideea de baza este ca sunt in cautarea unui sanitar care sa traiasca in pace si armonie cu Billy al meu. ( exclus total hoplo ). Mentionez ca acvariul este de 45l net si gazduieste un singur caras auriu si nici nu intentionez sa mai adaug alt pestisor decat un eventual sanitar. Multumesc frumos !

O zi placuta,

Bogdan
Salut,

Multumesc frumos pentru raspuns. Caraselul meu are parte de un meniu destul de variat, alcatuit din urmatoarele:

Fulgi Tetra Goldfish
Fulgi JBL Novo Vert
Tetra Gold Fish Granule
Mazare ( pe care o consuma cu foarte mare placere si dintre degetele mele chiar )) ).
Fulgii ii administrez inmuiati in apa in prealabil pentru a se scufunda, astfel ca singura mancare plutitoare raman acele granule pe care le primeste oricum doar odata pe saptamana sau ocazional cate una asa drept recompensa cand vine cineva pe la mine si nu ma crede ca sta sa il atingi cu degetul ).

Si sa nu uit faptul ca are parte odata la 2 saptamani de un post negru in care doar vede mancarea)).

P.S.: Vreau sa mai incerc si cu dovlecel sau ceva verdeata, dar aici inca nu stiu sigur spre ce sa ma indrept
Buna. Multumesc mult pentru raspuns. Atunci o sa ma rezum la mancarea actuala plus mazare si dovlecel. Ma voi axa pe fulgi pe care ii scufund inainte in apa si mai putin pe cele plutitoare.
Salut. Multumesc pentru raspuns. Cumva prietenul tau nu ti-a comunicat si o retata?)) ca daca las sa iasa bucatarul din mine sa nu am cumva vreo surpriza neplacuta))0
Salut. Multumesc de raspuns. Stiu la ce te referi, daor ca aceste granule efectiv sunt plutitoare ele. Asta este o sa ii dau mai rar. Ce ma obsedeaza pe mine rau e ideea asta a mea poate tampita de mazare cu fulgi si usturoi facuta pasta)) . Chiar nu a incercat nimeni ceva asemanator?
Salut. Multumesc mult pentru raspuns. Chiriasul meu are deja 2 tipuri de mancare ( cele plutitoare si niste fulgi pe care ii tin inainte in apa pana se scufunda si ii administrez abia dupa ). Despre mancatul bobitelor de mazare sunt multumit deoarece se pare ca intr`un final a mancat tot )) ( probabil nu manca cu mine de fata deoarece mananc urat si era stanjenit ). Chiar am inteles de la colega de apartament ca era tot o nebunie pe el sa prinda toate bucatile de mazare care erau printre pietre ). Idee este ca pe mine ma cam batea gandul sa iau un pliculet de fulgi Tetra Color pt carasei pe care sa ii amestesc cu mazare si o capatana de usturoi sa fac un fel de pasta la congelator si sa il hranesc regulat cu asa ceva. Am vrut aseara sa ii iau spirulina dar nu am gasit decat niste bobite plutitoare de la sera si fulgii de la JBL, de care nu vreau sa ma ating. ( de acestia ma feresesc mi-au omorat acum ceva ani 15 neoni, efectiv dupa ce am am hranit pestii cu acea spirulina in 2 zile s`au curatat toti ). Si revenind la intrebarea initiala, este cineva care a mai avut ideea de a face o astfel de pasta pt carasei? si daca da cam ce reteta a folosit. Exclus cea cu inima de vita, vreau ceva vegetal.

Multumesc !
Salut,

Sunt noul proprietar al unui carasel superb care locuieste impreuna cu 2 sanitari cory intr-un apartament de 54L. Ca si populatie probabil o sa mai apara un melc pomaceea (sper), dar totusi nu cred ( "colega" mea de apartament nu prea e incantata de ei de cand in urma cu un an se aventurau prin apartament si unul pare ca e ruda cu Elodia, deoarece nici acum nu l-am gasit ).
Acvariul este Jewel ( model mai vechi ), si a suferit urmatoarele modificari: iluminarea 1x15W T5 ( natural day light ceva de genul, neon avut de mult de cand am avut acvariu plantat ), 2 filtre interne AQUEL ( unul filtrare mecanica iar altul filtrare biologica, stiu nu dati cu pietre nu e prea ok urmeaza cat de curand un upgrade la ceva extern ), skimmer dar care e folosit doar pe perioada iluminarii in cazul in care o sa para biofilm ( sper sa nu fie cazul deoarece ambele filtre sunt directionate sa duca jetul de apa in sus avand o miscare destul de generoasa). Plante absolut niciuna, poate pe viitor o sa incerc cu un Anubias daca nu asta e nu este aboslut nicio problema, singurul mobilier momentan fiind ceva pietre si o mana de lemne. Mentionez ca la momentul sosirii chiriasului acvariu avea deja o luna jumate de cand functiona doar cu cei doi sanitari pentru ciclare .
Intrebarea mea este de hranirea acestui peste. Stiu ca nu este indicat sa hranesti pestele cu mancare plutitoare tocmai de aceea am ales prima cutiuta de mancare de granule dar surpiza
( si prostia mea ca ce rost are sa citesc, eu fiind ferm convins ca granulele nu plutesc ) acestea plutesc. Ieri i-am administrat si 3 bobite mici de mazare fierte care stau linistite pe substrat, a ciugulit putin dar foarte speriat, eu totusi fiind bucuros ca a consumat macar de pofta ( este locatar doar de 3 zile, de aceea nu ma sperie faptul ca este temator si se mai ascunde cand vede miscari bruste pe langa acvariu ). Cu ce altceva sa mai hranesc pestisorul? Ce alte mancaruri recomandati care sa nu pluteasca? O mixtura pe baza de mazare, usturoi, vegetale, etc. a incercat cineva? Mentionez faptul ca pestisorul este hranit doar o singura data pe zi.

Imi cer scuze pentru post-ul meu lung si va multumesc anticipat !

Bogdan
Ma numesc Bolboriciu Bogdan si am 26 de ani din Bucuresti. Microbul l-am prins de pe la varsta de 8 ani cand am inceput ca majoritatea cu un acvariu mic transformat in camera de tortura pentru niste guppy amarati. In momentul actual am mai aprofundat aceasta pasiune ( nu ma consider avansat ) pana in punctul in care reusesc sa am un acvariu decent in care pestisorii sa aiba absolut toate conditiile necesare.

Forum Index » Profile for Bogdan92 » Messages posted by Bogdan92
Go to: