Message |
|
Ups..in prima saptamana am pus in fiecare zi, presupun ca nu are nimic..? Si eventual, daca tot vreau sa il fac plantat, pot sa bag apa din acvariul mare. Si n-o sa mai trebuiasca sa astept atata, nu?
|
 |
|
UPDATE: A venit filtrul, dar posta s-a gandit sa imi faca o surpriza foarte "placuta" si l-a crapat.
In rest functioneaza bine, putin galagios, dar e ok. Biofilmul vad ca nu il sparge in intregime, dar macar l-a mai subtiat.
Saptamana viitoare s-ar putea sa cumpar Betta-ul.
|
 |
|
Hai sa-i facem toti spam sa posteze o poza cu acvariul/acvariile lui. <3
|
 |
|
Deci pe scurt, sa ne rugam sa dispara dupa ce adaug filtrul.
|
 |
|
Presupun ca dupa ce bag filtrul, se duce biofilmul asta *parca asa se chema*
In cateva zile o sa cumpar filtrul.
|
 |
|
La asta chiar nu m-am gandit, acum ma pun sa ma uit pe olx  .Si la pestisor chiar nu ma grabesc, vreau sa gasesc unul care sa imi placa la nebunie <3
|
 |
|
Dupa o intamplare mai nefericita, care a dus la moartea Betta-ului meu Vali *Vijelie*, m-am gandit sa ma apuc de un acvariu blackwater, tot betta. In urmatoarele zile voi cumpara un filtru, probabil cascada si un betta, depinde de ce frumuseti aduce la magazin. Momentan portofelul nu imi permite sa cumpar plante, deci probabil voi baga pentru moment niste Hygrophila Corymbosa Compact, iarasi, fara un substrat fertilizant, ca fertilizator voi folosi PlantaMin de la Tetra.
Acvariul este unul de 16 litri, de la Aquabiz cu silicon fosforescent, tin sa precizez ca nu am capac la el.
Filtrul cred ca va fii unul no-name.
Lumina am un reflector de 10w de la Novelite care sta pe un "suport" facut din tevi de aluminiu.*yes, im kind of a cheap skate*
Lemnul este unul cu tanini, care l-am avut anterior si in acvariul cel mare.
Substratul este iarasi, no-name.
Incalzitorul este de la Resun-RH9000, de 25W.
|
 |
|
Degeaba daca resursele materiale vin mai greu 
|
 |
|
Ce frumusete de acvariu  de as fii si eu in stare sa fac asa ceva
|
 |
|
Prinde forma, saptamana viitoare cumpar filtrul, si Betta nu voi cumpara pana nu aduce unul foarte frumos. Sa speram ca aduce si rase noi, nu numai Crowntail,Veiltail si Doubletail.
Dupa ce adaug filtrul o sa bag si o planta vie. Astept sugestii pentru infrumusetarea acvariului!
|
 |
|
Lumina am un reflector Novelite de 10w, si ca planta, am in acvariul cel mare niste Polysperma Corymbosa Compact, si daca am permisiunea de la voi, probabil o voi folosi pe aceea.
|
 |
|
Cat despre acele anubias de care vorbeai, nu pot sa adaug plante vii fara un filtru, presupun..
|
 |
|
Momentan nu am bani  mai am un acvariu, si astept sa imi vina alocatia sa cumpar substrat filtrant, probabil atunci o sa cumpar si filtru pentru acvariul mic.
|
 |
|
Iarasi va stresez, recent, Betta-ul meu "Vali" a murit  si as vrea sa fac un acvariu nou, dar Blackwater, lemnul cu tanini il am deja, l am cumparat acum ceva timp de la petshop.
Si ma gandeam sa ii gasesc un loc in acvariu *16 litri, fara capac*, cu niste pietre mai aspectoase din rau, si poate iese ceva frumos. Dar nu stiu daca i-ar conveni pestelui sa aiba un acvariu cu "blackwater" si cu pietre din rau, si sa renunt la plantele din plastic, pentru ca, sincer, parca ar arata mai frumos fara ele. Acvariul nu are un filtru, si nu stiu nici daca este prea mare lemnul pentru acvariul asta*nu ma refer la marime, ci la cantitatea de tanini ce o va elimina lemnul*.
Lemnul: https://imgur.com/a/g76l79z
|
 |
|
Am inteles, deci pun mai mult in colturile din spate. Mersi fain, astept sa imi vina alocatia acum
Si pe scurt renunt la gazon..
|
 |
|
Nu mai deschid un alt topic, pentru ca este cam pe acelasi subiect.
M-am uitat la preturile substratului fertilizant, si am zis ca din banii de alocatie, imi iau substrat, inca niste soiuri de plante, pentru ca vad ca incep usor, usor sa creasca plantele iarasi, si m am uitat pe nevertebrate.ro, dar nu stiu daca imi ajung 3-4kg de substrat la un acvariu de 54 de litri, si mai mult nu stiu daca imi permit sa cumpar. Si vreau sa imi spuneti daca imi ajung, in final, cele 3 4 kg de substrat?
Si am vazut pe youtube, nu mai stiu exact la ce youtuber, oricum era unul destul de cunoscut, ca a folosit substrat pentru plante de ghiveci *nu acvatice* care le a cumparat de la Home Depot.
Si ma gandeam sa cumpar si eu de la Dedeman un substat, deoarece ies mai ieftin asa, si este si o cantitate mai mare. Desigur, daca imi dati acordul.
Alta intrebare este, dupa acea "oprire" din crestere a plantelor, merita sa ma risc sa iau o planta de tip covor? si probabil inca vreo 2 plante care au necisitati similare cu cele pe care le am eu.
|
 |
|
scorpionul wrote:
Mai mult te costa medicamentele daca iti scrantesti spatele carand la ea.
Pai teoretic la mine nu e o asa mare problema, pentru ca inca sunt tanar *14 ani* si am 2 acvarii micute(54l si 16l) si apa o iau de la fantana, o las cam 2 3 zile si apoi fac schimbul.
|
 |
|
500 de litri saptamanal?? :O Si nu costa cam mult?  )
|
 |
|
Se poate ca substratul sa il aman putin, inca nu stiu sigur, dar filtrul s ar putea sa faca scurt-circuit, momentan am schimbat faza cu nulul in priza, si se pare ca s-a oprit, ma gandesc ca a intrat apa in cablu*si prin "ma gandesc" ma refer la tatal meu*. Deci e posibil ca prima oara sa cumpar filtru nou, si apoi substratul.
Mai ales ca filtrul asta imi da niste mici probleme, ca acel magnet de la bobina nu mai prinde la "rotitor" si azi i-am pus banda teflon, sa vad in zilele urmatoare daca trebuie sa pun iarasi banda.
|
 |
|
Aaaa da, nu am precizat asta, nu am testat apa niciodata pana acum.
Am in plan, cand se intoace mama mea in tara sa cumpar, poate o sa fie mai usor de remediat problema asta.
Stiu ca e o prostie ca nu am facut test pana acum.
|
 |
|