si daca tot vrei sa fie complet poti adauga si completarea de apa cu sonar, cu pompa sau direct cu o electrovalva de lichide dupa instalatia de osmoza, sau direct de la reteaua de apa
Ca orice firma care se respecta, are moartea stabilita, brandul si publicitatea se platesc cu schimbatul echipamentelor mai des nu sunt fan bule in acvariu, dar imi luasem o pompa de aer jbl de la un prieten, folosita cam un an, in rest statuta cam alti 2, o bag in priza si abea impinge aerul.
Intamplator am fost pe la ai mei, si am gasit o pompa de aer de acum aproximativ 8 ani, un no name, ceva rudimentar, care baga de rupe, drept este faptul ca daca nu ii pun robinet nu prea poti sta de ea in camera, dar isi face treaba.
Acvariul aprox 120 L, spun asta pentru ca este curb pe partea din fata + stand , iluminatul este cu un tub Philips si un tub JBL Solar Tropic T8, filtru extern JBL e900, incalzitor 100W, vietatile din poze si plantele si aspiratorul manual de substrat.
Nu vreau sa ma arunc la pret dar nici sa primesc mesaje cu preturi de nimic.
Dragi colegi, cine ma poate ajuta cu un pret corect pentru acest acvariu?
Acvariul + stand, iluminatul este cu un tub Philips si un tub JBL Solar Tropic T8, filtru extern JBL e900, incalzitor 100W, vietatile din poze si plantele si aspiratorul manual de substrat.
Fertilizantii ii voi pastra intrucat as vrea sa trec la ceva mai mare.
Filtrul extern este curatat acum 3 saptamani, parca mai rau au aparut dupa spalare, iar pe admisie am prefiltrul Eheim din poza. Prefiltrul il spal cam la 2 saptamani.
De ceva timp apa din acvariu a inceput sa contina mici impuritati si nu stiu cum sa scap de ele.
Sunt ceva microparticule prin apa, ma gandeam daca m-ar ajuta un filtru intern cu burete, pe care sa il spal foarte des, sau chiar un burete actionat cu o pompa de aer.
schimbul de apa se face la o saptamana, cam 20 L, in ultima saptamana am schimbat o cantitate mare de apa, cam 50% din 100L la 3 zile, am zugravit si desi am acoperit acvariul, am zis sa nu traga ceva chimicale din aer.
Desi sunt si eu la randul meu incepator, banuiesc ca acele pete sunt formate de mancare care se depune pe nisip, asa am patit si eu in primele 2 saptamani pana am inceput sa imi dau seama cata mancare sa le dau pestilor si pentru a nu mai ajunge pe fund le dau mancare foarte putina in 2-3 transe, la 1 min diferenta.
Rog colegii cu experienta mai mare sa ma corecteze daca gresesc.
Multumesc mult, ideea e ca nu stiu daca ii place in nisip, sau ar trebui sa o prind cumva de o piatra sau buturuga, niciuneia din cele 3 fire nu pare sa ii mearga prea bine. imi place ca si design si nu as vrea sa le pierd, poate chiar sa le inmultesc as spera.
Ma poate ajuta cineva cu numele plantei din imagine? am 3 astfel de plante, toate au frunzele cam intoarse si crapate. Nestiind numele nu stiu exact ce nevoi are.
Mentionez ca de o saptamana am bagat JBL 7 Balls, am fertilizat cu Easy Life Profito, cam acum 3 saptamani, la fiecare schimb de apa, adaug cantitatea de de profito pentru apa schimbata.
Momentan neavand fonduri pentru un sistem CO2, fertilizez dimineata inainte de aprinderea neoanelor cu jumatate de ora cu Easy Carbo, cam 2,5 ml (cantitatea recomandata fiind de 1 ml la 50 l apa, eu am 140 litri net).
Tot cam acum 3 saptamani am avut si o adaugare de algexit comform cu recomandarea de pe ambalaj.
Aceasta planta insa are ceva alge pe ea. Restul plantelor sunt ok, pestii sunt vioi, nu bag aer in apa, oxigenarea se face cu jetul de apa de la filtrul extern prin valuire.
Mentionez ca si lumina este cam deficitara, 2 tuburi t8 - 60cm de cate 18W de la JBL.
Salutare, AquaBasis Plus se poate completa ulterior? Eu as dori sa inlocuiesc substratul cam pe jumatate de acvariu, reusesc "din mers", sau trebuie restart?
intradevar noctua sunt mai silentioare cu 4 db, volum de aer ceva mai mare, avantaj siliconul de pe colturi si doapele de prindere din silicon, dezavantaj pretul ~50 lei
Cred ca ai partea din spate a capacului destul de inalta pentru a putea pune niste ventilatoare de 4cm, cauta pe google Ventilator Sunon 12V 40x40x20mm 6200 RPM
Gauresti cu o bormasina in dreptul paletelor de la ventilator si il prinzi cu surubele (cred ca sunt incluse).
2 3 ventilatoare la 12 lei si un alimentator (cred ca merge si unul de telefon) si elimiti o buna parte din caldura degajata de tuburi.
Pentru a evita probleme cu griparea lor, le poti prinde pe exteriorul capacului.
Din pacate in spate nu prea mai am ce adauga, de la radacina pana la peretele din spate al acvariului mai am cam 4 5 cm... poate doar sa regrupez cumva plantele, sa pot adauga in partea stranga, dar atunci ar fi acoperita de plante. Voi incerca sa bag o bucata de Dragon Stone "plantata" cumva mica ca diametru dar mai inalta.