[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Grim
Forum Index » Profile for Grim » Messages posted by Grim
Astazi voi merge sa cumpar sticla pentru ''coaja'' acvariului urmand sa caut prin iasi plexic negru pentru peretele despartitor de la filtru.

Conform calculatorului de aici: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium o grosime de 6mm a sticlei imi va asigura un factor de siguranta de 4 ''very safe''.

Este in regula cu sticla de 6 sau cumpar mai groasa?

Multumesc frumos.
Am modificat desenul l-am adus mai aproape de desenul postat de @um02122.
Gratarele pentru filtru + eventualele "chestiute mici din plastic" mi le voi face la imprimanta de indata ce imi voi cumpara filament.

Dimensiuni dinti:

image

Separator:

image

Vedere din spate:

image

Vederi 3d:

image

image
Va multumesc tuturor pentru sfaturile date.
Am inteles ca un osmozor e must have, stiam asta dinainte doar ca m-am incapatanat eu sa nu cumpar.
Nu vreau sa chinui vietatile si nici sa imi bat joc de munca mea.
Incepusem aseara sa modific partea de filtrare dar de obosit ce eram am adormit la birou.
Voi posta din nou desenul de indata ce-l termin, iar daca obtin 'aprobarea' voastra maine ma duc sa imi cumpar sticla.
Multumesc frumos pentru interventie,

Lucrez cu statii de osmoza si teoretic as putea sa iau saptamanal apa pentru completat/schimburi de apa, insa pentru start-up nu cred ca pot lua 120L de apa
Ma gandeam ca ar fi o varianta sa cumpar apa deionizata ultrapura, trebuie doar sa gasesc un furnizor.
Salutare tuturor,

Am ceva timp de cand urmaresc forumul "din umbra" sa zic asa, si intr-un final mi-am luat inima in dinti si am inceput sa imi desenez propriul acvariu.
Am decis sa imi fac un acvariu AIO, din motive de spatiu, (stau cu chirie intr-o garsoniera) amplasarea acvariului va fi langa un perete pe care l-am observat eu ca fiind cel mai "umbrit" dintre cei 4 pereti pe care ii am )
Locuind cu, chirie trebuie sa iau in calcul si eventuala relocare a acvariului in cazul in care piticii de pe capul meu vor sa se mute, din acelasi motiv nu vreau sa investesc momentan intr-o instalatie de osmoza daca stiti alternative v-as fi recunoscator.
In ceea ce priveste acvariul acesta va avea (cred) urmatoarele dimensiuni: 500mm lungime 600mm latime si 400mm inaltime (120L volum total). display-ul va avea dimensiunile de 500mm x 500mm x 400mm (100l volum display) urmand ca restul de spatiu sa fie alocat filtrului aprox 20L.

Nu sunt inca sigur daca il vreau lat de 600mm sau de 500mm sugestii?

Din cauza bugetului oarecum redus postul se va intinde pe parcursul mai multor luni, urmand ca in prima faza sa imi achizitionez sticla, apoi echipamentele, piatra vie/uscata, nisip si intr-un final vietati.

Vedere isometrica:

image

Vedere de sus:

image

Vedere din spate (pereti filtru):

image

Va multumesc!

Forum Index » Profile for Grim » Messages posted by Grim
Go to: