[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdan.sb
Forum Index » Profile for bogdan.sb » Messages posted by bogdan.sb
scorpionul wrote:Iti trebuiesc vreo 6-10 prize. In functie de cum vrei sa ai acvariul :plantat sau nu, iti faci echipamentul necesar. Dimensiunea latimii de 20cm o sa fie un chin pentru pesti dar si pentru tine

Acvariul o sa fie plantat, dar pentru ce am nevoie de 6-10 prize?
In afara de filtru, incalzitor, lumina si pompa de aer (4 prize), ce echipamente mai sunt necesare?
Incet, incet incepe sa se faca lumina
Am insistat pentru ca sunt in faza in care construiesc peretele despartitor / nisele si am nevoie de detalii pentru dimensionare. Structura este facuta din grinzi de lemn de 80x80 mm, coltare trainice, suruburi mari, etc. In foto nu este finalul, am mai adaugat grinzi, deci nu o sa fie probleme cu greutatea. Am incercat sa schitez viitoare coltare si o placa pe care o sa asez acvariul. In partea superioara o sa fie un fel de capac dim pal melaminat, instalatii mascate, etc....
Avand in vedere sfaturile primite, o sa merg pe filtru extern, pe care o sa il inchid intr-o nisa.
Latimea maxima a acvariului, data de amenajarile viitoare din jur, nu poate sa depasasca 300 mm....
In primul rand vreau sa stiu daca un filtru extern face treaba mai buna decat unul intern (nu vreau un filtrpe care sa trebuiasca sa il curat zilnic).
De ce echipamente electrice mai am nevoie, in afara de pompa de aer si lumina?
De pe Android nu reusesc sa actualizez orasul (Sibiu). O sa incerc de pe W. maine. Acvariul o sa aiba L=1000, l= 200-250 si h=500 mm. O sa fie incastrat intr-un perete despartitor din gips-carton. am ceva loc si in perete, dar am osi nisa mai mare langa, pe care pot sa o folosesc ca spatiu tehnic. Ideea este ca habar nu am de ce am nevoie. M-am uitat pe forum, dar nu m-am prea lamurit ...
Nu am un buget fix, dar nici nu vreau sa cheltui cat pentru o masina
Problema care "ma arde" este filtrul. Sunt in amenajari cu gips-carton, am terminat structura pe care o sa stea viitorul acvariu, dar nu stiu cat de mare si la ce inaltime fata de bazin sa fac locul pentru filtru...
Merita unul extern? Pentru aprox. 100 l la ce ar trebui sa ma uit? Ca pret pr. filtru ... cel mai ieftin care face si treaba ....
Sau isi face treaba bine si unul intern?
De ce aparate electrice mai am nevoie (ca sa stiu cate prize montez langa acvariu, mascate in g.c.)?
Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu cateva detalii ?????
Salut,
doresc sa fac un acvariu pentru copii, aprox. 100 litri, pesti comuni (xifo, gupi, scalari, etc - scuze daca am stalcit denumirile). Cu multi ani in urma am crescut ceva pesti, dar nu mai sunt la curent cu noutatile tehnice.
Cateva intrebari pentru inceput (dar probabil, o sa mai apara si altele):
- ce filtru sa folosesc, care sa curete apa cat mai eficient, daca se poate si de pe tot fundul acvariului, sa nu fie necesara curatarea zilnica, silentios, fiabil si daca se poate nu foarte scump?
- ar trebui sa ma orientez catre unul extern (cu toate ca sunt cam scumpe....)?
- cum pot sa scap de alge verzi, dar sa am si plante naturale frumoase (o sa fie iluminat cu un tub fluorescent)?
- exista mancare care nu se strica, chiar daca nu este mancata imediat?
Si orice alte sfaturi ....
Multumesc.
... sunt membru nou pe forum. Am crescut in urma cu 20 de ani ceva pesti. Acum incerc sa fac un acvariu pentru copii.

Forum Index » Profile for bogdan.sb » Messages posted by bogdan.sb
Go to: