Message |
|
Acvariu de firma 130 + Stand Pal Negru
Acvariu Marin de firma all in one cu capacitatea 130l.
- Constructie deosebit de eleganta, ideal amplasare in orice camera. Beneficiaza de sump intern, stand pal negru, capac, sistem de iluminare DIY 4x24w T5 (ideal pentru orice coral sps/lps/soft).
- Dimensiune 50x50x50.
- Are lacase in spate pentru atasare filtru extern + reactor hang-on.
- Se vinde fara echipamente* si vietuitoare.
* Neoanele sunt 4 (3 JBL+1 Juwel) sunt achizitionate in perioada martie-aprilie si sunt incluse in pachet.
* Include filtru UV si pompa 1000 de la H20AquaOcean UK.
Acvariul se ofera la vanzare din motive de upgrate la ceva mai mare.
Pretul este negociabil...
|
 |
|
Nu stiu daca zic bine...dar parca in Botosani in cadrul unui centru comercial se afla unul dintre cele mai mari bazine marine publice din tara.
|
 |
|
Frumuselul s-a dat! Topicul se poate inchide. Va multumesc!
|
 |
|
Ultima poza:
|
 |
|
Poza 4
|
 |
|
Poza 3
|
 |
|
Poza 2
|
 |
|
La rugamintea mai multor colegi, revin cu poze:
|
 |
|
Mandarinul accepta mancare congelata!
|
 |
|
Ofer spre vanzare Mandarin picturatus-femela. Valabil pentru Bucuresti. Pretul inca nu l am hotarat, astept oferte corecte.
|
 |
|
Tinand cont ca detin un stoc mult prea mare din urmatoarele produse, fac schimb cu diferite fragulete de corali. Produsele se pot vedea in poza (mancare pentru pesti marini + fiole de biodigest). Detalii suplimentare pe privat.
|
 |
|
Humbert wrote:merci h3cTor, chiar asteptam pe cineva care are acvariul
am cateva intrebari:
- cat de zgomotos este? adica sa zicem, daca stai la 3 metri de el, e deranjant?
- deci inteleg ca incape skimmer-ul ala de la Tunze in el?
- este loc sub capac pentru un upgrade de lumina?
Iti raspund punctual
- Este super silence, adica nu se aude absolut nimic, la acvariile cu sump daca nu sunt reglate bine, se mai aude ba apa cum curge prin tevi, ba skimmer-ul. Sera 130 este o piesa de mobila tacuta in orice camera.
- Iti incape, clar este mult mai bun decat skimmer-ul PS130 si decat PS200. Dar si acelea pot fi folosite fara probleme pentru 2 pesti si cativa corali moi.
- Desigur, in cazul in care vrei tuburi T5 (varianta ieftina). Daca vrei LED (varianta scumpa), trebuie sa indepartezi capacul obligatoriu.
|
 |
|
Salut! Din experienta mea cu un Sera 130 (care este mai mult un cub aproximativ 50x50x50). Consider ca este o alegere excelenta pentru cineva cu un buget limitat, pentru cineva care nu dispune de mult spatiu si mai ales pentru un incepator. Este un acvariu foarte practic, de buna calitate si foarte frumos in opinia mea (sticla curbata + capacul ofera un aspect foarte elegant incaperii).
Pentru pretentiile si dorintele tale (2 clovni, crevere si corali moi) este un acvariu ideal asa cum este fara sa trebuiasca sa bagi alti bani in plus, deci nu trebuie sa iti faci nici o probleme. Desigur, acvaristica marina este un fel de virus care ne acapareaza, ne face sa ne dorim mai mult si mai mult si sa nu ne oprim (cel putin pe mine!!). In cazul in care ai vrea ceva mai mult decat ce ai scris tu. Upgrade-urile posibile si existente ar fi urmatoarele in opinia mea: pentru mai multi corali si mai multi pesti...un skimmer Tunze 9004...pentru o iluminare mai eficienta care sa deserveasca corali mai pretentiosi : iti poti pune 3-4 tuburi T5 44cm cu balast...sunt persoane care te pot ajuta pe acest forum/ AI Prime LED (HD)...este suficient, fiind proiectat sa acopere suprafete de pana la 60x60x60cm. Un reactor H2O cu attach pentru bio-peleti/antiphos/etc. Si ceva matrix, care nu este inclus.
Legat de temperatura...vara aceasta am avut 30C in camera, apa din acvariu a avut cel mult 27C. Asa ca la 2-3 zile mai puneam pana intr-un 1l de apa de osmoza.
Desigur un acvariu cu sump separat, are mai multe avantaje in experienta marina...dar daca vrei un SERA 130 este varianta ideala pentru nevoile tale.
|
 |
|
Poti face ceva cu maxim 2 pestisori mici marimea S, melci & corali soft (filtru cascada, skimmer extern daca gasesti ceva mic, lampa LED) si schimburi saptamanale de apa, dar ii chinui. Eu nu recomand, decat daca este o tranzitie nu foarte indelungata catre ceva mai mare.
|
 |
|
Dragi colegi, ma intereseaza sa avansez in acvaristica marina, prin urmare, ma intereseaza un acvariu cu dimensiunea maxima 65x50x50 (cam atat imi permite spatiul intre perete si dulap), sticla ultra-clara, cu sump (pe dimensiune), tevi si stand inclus. Valabil doar in Bucuresti. Dispun de un buget limitat si de aceea apelez la rubrica aceasta. Multumesc!
|
 |
|
Salut! Bine ai venit in aceasta lume fantastica si frumoasa a acvaristicii marine. Referitor la demersul tau, si spun din experienta mea care detin tot un acvariu Boyu dar mai micut.
1 Acvariul pe care il ai este foarte fain, mai ales ca are sticla curbata, iar capacitatea lui este indestulatoare pentru a crea lucruri frumoase si placute ochiului.
2. Nu am detinut dar am auzit ca filtrele Tetra ar avea tot felul de mici probleme
3. Skimmer,nu am detinut acel skimmer, dar pare sa fie un skimmer de suprafata ce face sa disparapelicula/biofilmul de la suprafata. Eu recomand un skimmer mic si de incredere Ehein 350 pe care il folosesc cu succes. De asemenea, recomand un skimmer de proteine Hang On (din pacate nu prea am vazut la comerciantii din Ro acest tip de skimmere-singurul mai demn ar fi Sera 400HO-Poate cineva de pe forum sa spuna cateva cuvinte despre acest skimmer daca l a avut sau stie mai mult) /altfel ceva IN dar care este mai inestetic si iti ia din spatiul de interior-eventual un Tunze sau daca colegii de aici au alte idei sau cunostinte- recomand un skimmer care scoate cel putin dublu fata de capacitatea acvariului tau. Solutii mai sunt cu Overflow, Sump, dar ii las pe altii care se pricep sa spuna.
4 Osmoza cu NSP, vezi ca gasesti si un pic mai ieftin decat la Nevert
5 Cel putin 2 pompe de valuri cu controler sau un Jebao Rw-8 +alta pompa....sunt multe variante aici
6. Ati sau altceva LED uri depinde de buget, dimensiunea acvariului, ce corali vrei, etc.
7. Documenteaza te despre aqua scape uri
8. Incepe cu soft cora
9. Poti pune si un reactor Hang On- Reef Octopus spre exemplu
Mult spor!
|
 |
|
Proprietarul este un pusti de liceu,asa ca no comment, intamplarea face ca detine un acvariu marin dinaintea mea si culmea ar fi trb sa aiba mai multa experienta. Pe mine unul m a socat cand am vazut acel minuscul acvariu dar mai ales m a indurerat situatia clovnilor pusi la carcera. Primul impuls a fost sa spun ca nu este deloc in regula strategia lui si m am oferit sa ii gazduiesc pestisorii.Din pacate am simtit ca baietu nu vrea sa ii duca la hotel cu pensiune completa si prefera sa ii tina sa isi ispaseasca pedeapsa in nano. Partea proasta a fost ca mai pleaca si o saptamana din Buc...asa ca Doamne Ajuta! pentru clovni in sapt. mare. Am vrut sa impartasesc cu voi experienta mea...
|
 |
|
Din pacate, prietenul meu m a anuntat destul de tarziu despre aceasta mutare si m a chemat destul de tarziu. Am constatat si eu aceleasi inconveniente ca si voi. Daca m ar fi anuntat un pic mai din timp i as fi dat chiar eu nisip special. Lasand faptul ca acvariul e mult prea mic, pompa de valuri nu are real 2000l/h in opinia mea, dar tot mult prea puternica este, din pacate imprastie si nisipul acela, colac peste pupaza. Nu stiu daca skimmer ul acela isi are rostul intr un asemenea nano minuscul, eu l am sfatuit sa si l scoata, ce parere aveti?
|
 |
|
Poza
|
 |
|
Salut! Am un prieten care din lipsa de resurse/timp/spatiu, etc. si a mutat "averea" marina intr un Acvariu Nano de 11l. La sectiunea de acareturi beneficiaza de un skimmer Resun, o pompa de valuri SunSun 2000l/h, si un filtru cascada micut burdusit cu resturi de siporax. Vietuitoarele sunt 2 clovni frumosi, 1 Arici. La partea de corali Xenia&Mini Carpet Anemone. Nisipul folosit este pentru apa dulce. Mentionez ca foloseste apa de osmoza. Personal mi s a parut o trecere brusca, cruda, la un "borcan de muraturi" mult prea mic pt saracii clovni. Sunt curios de parerea voastra si care sunt sansele de reusita in opinia voastra.
|
 |
|