[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nick_niculae
Forum Index » Profile for nick_niculae » Messages posted by nick_niculae
Donez 15-20-25 de guppy...cati pot prinde din bazin. Au intre 1.5 cm si 2.5_3 cm.; atat masculi cat si femele.
Detalii in P.M.
Vand cca 15-20 de guppy ce au aprox 1,5-2,5 cm. Pret 1,5 lei/ buc. Pentru detalii rog PM.
Pt relatii rog PM.
Multumesc pentru pestisori. Au ajuns in casa noua si sper sa se simta bine.
Multumesc!
Aproape m-ai convins.
Ma apuc de citit si studiat...si apoi la proiectare.
Multumesc Koala!
Marturisesc ca nu stapanesc asa bine acest capitol cu sump dedesubtul acvariului si imi este teama de ...ceva apa pe parchet. Iar la asa volum al acvariului parca nu vreau sa ma apuc de renovari si nici pe vecinii de sub apartamentul meu nu ii vad bine: ) . Asta e si principalul motiv pentru care am optat pentru solutia descrisa in titlu.
In alta ordine de idei, nu stiu ce am sa fac cu toate acareturile depozitate in standul de sub acvariu.
Dar oricum astept ceva argumente pentru solutia propusa si poate '' reconfigurez'' traseul-proiectul.
Salutare tuturor!
Am de gand sa demarez costructia pentru un acvariu cu sump inclus.
Dimensiunile date ar fi 110L 50l si 48H din care sa raman util cu 44-45H de apa si 98L+48l. Intrucat pozitionarea acvariului va fi langa un colt al sufrageriei, partea din stg o voi folosi pentru sump de cca 11-12 cm lungime si pe toata latimea acvariului(50cm).
Sticla vreau sa fie de 10mm + fund dublu de 8mm si intaritoare la partea superioara.

Mentionez faptul ca acum am un acvariu de cca 130L plantat si cu ceva vivipari(filtrare interna) iar la serviciu un altul de cca 130L cu ciclide africane(cu filtru extern Tetra).
Acvariu nou cel mai probabil urmeaza sa fie tot "plantat" ca deh...sotiei... nu ii place fara plante..."arata mai frumos cu plante si pesti".
De asemeni trebuie sa spun ca suportul este metalic imbracat in pal cu dimensiunile de 94 cm lungime si 51 cm lat. Voi pune deasupra un blat(gen cel de bucatarie) de 110-115 cm lungime si 50 cm lat astfel incat acvariu sa "doarma" linistit. Intre blat si acvariu voi aseza un strat de polistiren extrudat.

Va rog sa ma ajutati cu pareri si sugestii date fiind dimensiunile si mai ales solutia constructiva aleasa(sump inclus).
Cum procedezi daca pompa ramane fara apa pe motiv ca se dezamorseaza furtunul care vine din acvariu? Intreb asta pentru ca ma bate un gand sa fac si eu un astfel de sump pe motiv de lipsa spatiu.
Cristi.Istrate wrote:Bogdanel, ce ai mai facut cu sistemul ? Ai reusit sa incarci butelia ? Cat te tine la 1 bula/sec ?

ne poti spune ce lumina ai--tuburi//w...cat timp ramane lumina aprinsa...etc

Daca am fost de folos, ma bucur.

Eu am facut OFB din plexit de 3 mm si a iesit foarte estetic si practic.Si cele de firma tot din plexit de 3 mm sunt confectionate.

tocmai am facut rost de plexic (3 mm grosime).Am o intrebare: cu ce il pot lipi?(un exemplu ceva,marca, unde gasesc...?_chiar daca se consindera reclama)
nick_niculae wrote:
nick_niculae wrote:
CristiCiju wrote:Albumul este la adresa asta .

...si totusi nu reusesc sa vad albumul.Daca cineva stie si ma poate ajuta_multumesc anticipat.

sau daca pun acum poze noi???

ok am reusit_rezolvat
nick_niculae wrote:

...si totusi nu reusesc sa vad albumul.Daca cineva stie si ma poate ajuta_multumesc anticipat.

sau daca pun acum poze noi???

Rugaminte catre un admin.Pe vechiul forum aveam postate ceva poze la galerie,iar aici nu se mai pot vedea.Daca e ceva usor si ma poate indruma cineva as face eu asta insa daca nu rog un admin sa faca asta daca e posibil bineinteles.Cu multumiri anticipate va salut!
paulc wrote:Ce inseamna ca schimbi drojdia?
Presupun ca scurgi apa lichida de deasupra stratului de gelatina si pui alta, apoi pui drojdie noua. Da?

PS: apropo de apa calduta. Daca nu aveti valva antiretur pe fir si sticla e sub nivelul acvariului, riscati sa vina apa din acvariu in sticla atunci cind se raceste compozitia. Am patit-o chiar ieri, si nu era mare diferenta de temperatura.

Apropo de idee:cum se face sa se mentina temperatura constanta la sticla cu drojdie?In momentul cand pun zahar si drojdie apa e calduta dar peste noapte scade(si poate chiar peste zi).

Forum Index » Profile for nick_niculae » Messages posted by nick_niculae
Go to: