[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tehnician23y
Forum Index » Profile for tehnician23y » Messages posted by tehnician23y
Revin cu un update dupa ceva timp si cu o noua poza

Ieri am refacut acvariul pentru ca nu imi placea apa din cauza buturugilor. Apa capata o culoare galbuie dupa doua zile de la schimbarea apei desi am incercat sa tratez buturugile respective. Plus un miros destul de urat si putin intepator. Schimbarile le faceam odata pe saptamana aprox 40% din apa.

Noul setup in acelas acvariu:

1x Filtru Aquaball 180 (este pentru acvariu de 180l dar il folosesc la acesta cu debitul spre minim) este de la un acvariu EHEIM 180l la care am renuntat ca era prea mare pentru spatiul meu
- Substrat JBL 2l + aprox 6kg pietris
- Ceva mai multe pietre
- Aditie de plante
- Am pastrat lemnul din mijlocul setup-ului vechi mai mult pentru Anubias (dupa ce l-am mai fiert cateva ore bune si schimbat apa de cateva ori din recipient) sper sa nu mai coloreze apa asa repede sau sa miroasa dar voi vedea.
- Am sa vreau sa adaug o instalatie CO2 pentru plante
- Background intunecat
- In momentul de fata singurele vietati sunt 3x pomacea

image

Ma gandesc sa adaug peste o saptamana - doua chiar, urmatorii pesti:
- 1x Beta
- 5x Tetra (Neon)
- 2x Botia Striata

Am sa adaug o poza mai clara peste cateva zile dupa ce se mai limpezeste apa

Pareri sau sfaturi sunt foarte bine venite

Mersi de reaspunsuri !

@kazaku - Tocmai ce am achizitionat 3x pomacea, dar mersi mult de oferta/ajutor !

Acum mai am doar doua intrebari si gata pentru moment (putin off topic)

1. Am observat ca acvariul are o burta de 1,5 - 2mm pe mijloc (in lungime), sticla este de 5mm. am tot citit despre asta si iar sunt confuz ), am vazut ca cica ar fi ok si ca regula ar fi sa nu depaseasca aceasta burta mai multi mm decat jumatate din grosimea sticlei.

2. Masa acvariului meu nu este perfect dreapta, nici nu am cum sa fac asta (am pus bolobocul, sta bula pe mijloc, putin spre linia din dreapta dar nu o atinge)
- am o diferenta de 3mm la nivelul apei pe lungime
- si o diferenta tot de 3-4mm la nivelul apei pe latime

Am inteles ca asta nu ar fi o problema serioasa ci doar una estetica.

P.S. - Acvariul este asezat pe o masa cu plan drept (fara denivelari) + suportul sau din dotare, peste o plansa de burete subtire.

Apreciez ajutorul vostru, si intreb cele de sus pentru ca vreau sa dorm linistit

Multumesc !!!
Salutare tuturor !

Numele meu este George, sunt din Bucureti.

Sunt nou in ale acvaristici si ma bucur sa ma aflu printre voi !, sper ca intr-o zi sa reusesc sa avansez in acest domeniu iar visul meu este sa imi fac un acvariu marin puls sa invat si ceva aquascaping

Tocmai ce am inceput acum o saptamana cu un acvariu de 63l EHEIM, filtru, inclazitor, capac si neon din dotare. Acvariul are 60cmx30cmx35cm sticla 5mm

Substrat JBL 3l + aprox 5kg pietris

In momentul de fata acvariu este la ciclat de 5 zile iar singurele vietati sunt 3x melci pomaceea si plantele

Poza de mai jos este de acum 3 zile intre timp apa sa mai limpezit, voi pune curand poze ceva mai recente.

image

Mersi de raspuns !

- Daca pun melci o manance din plante?

- Am sa dau o fuga si pe la "Despre Noi"

Salutare !

Sunt nou in acvaristica iar acum 4 zile am achizitionat un acvariu de 63l EHEIM.

Am setat totul si am cumparat din HORNBAH niste lemne pentru decor, astazi am observat un fel de mucegai sau mucus pe unul din lemne, nu stiu ce este si daca este daunator. Am tot citit iar parerile sunt impartite, majoritatea totusi spun ca este ceva normal care se intampla la unele lemne in acvariu nou si ca se va duce plus ca ar fi ok sa adaugi niste melci care ar devora acest mucus.

Acum nu stiu daca este mucus sau mucegai, ma puteti ajuta va rog cu sfaturi?

Am atasat poze ca sa va puteti da cu parerea mai bine

image

image

Multumesc !!!

Forum Index » Profile for tehnician23y » Messages posted by tehnician23y
Go to: