[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Hybrid wrote:Care e cel mai mic, cel mai non-intruziv system de CO2?

https://www.hornbach.ro/shop/Instalatie-de-fertilizare-pentru-acvariu-Bio-CO2-JBL-ProFlora-Bio160-2/6076734/produs.html
Daca vinzi din plantatia de buce, ma cauti direct pe pm, nu te mai deranja sa pui anunt
Superb!
Iar bucephalandrele.. smilie
rodoselada wrote:
Va rog sa-l deranjati la orice ora din zi si noapte, in special dupa orele 22.00, va ajuta cu mare placere.

Nu intri tu pe mana mea? Sa vezi ce te smilie

Felicitari, grasule! Mai rar asa lucrari.. Te pupa jos matusa Pave.
Sa nu exageram, a facut cum i-am dictat eu la telefon, ce mare lucru
Munca de artist
Nu pot sa cred ca ti-ai manufacturat singur un filter roller smilie
De acvariu nu intreb nimic si nici succes nu e cazul sa-ti urez, pentru ca stiu ca va fi boss-ul acvariilor smilie
smilie
Nea Dan, am avut si eu cyano si s-a dus instant ca supa la plic, tratament cu eritromicina. Nici n-a mai aparut apoi, dar am avut grija sa nu mai neglijez curatenia in acvariu.
EduardB wrote:
La obiect, @fadds ai o singura solutie: Inlocuirea respectivei sigurante cu una mai mare.

Cu riscul de a-mi lua iar ceva ironii.
Faptul ca a sarit siguranta e un lucru bun. Eu, personal, n-as inlocui sub nici o forma siguranta cu una mai mare.
De data asta, amperii, electronii, voltajul, leucocitele si trombocitele au fost din exterior, e posibil oricand ca problema sa fie din sens invers.
In ambele cazuri, iti doresti sa sara siguranta (asta inseamna ca e buna, lucreaza), decat sa-ti prajesti aparatele din casa.

Cea mai profi solutie, dar costisitoare, ar fi un stabilizator monofazic de tensiune inainte de panoul din casa, dar asta inseamna undeva intre 2500 si 5000 lei + ocupa mult spatiu si nu e foarte estetic.
N-am idee daca stabilizatoarele alea ieftine din hornbach si dedeman pot sustine toata casa, presupun ca nu.

Asa ca solutia ar fi tot un releu protectie tensiune (daca e mai mica sau mai mare decat valorile stabilite sau setate, intrerupe curentul pana cand tensiunea se stabilizeaza).
Sa pui sigurante mai mari, care sa nu sara = foc.

Parerea mea.
EduardB wrote:
_________________________________-

La @fadds, a fost o treaba simpla si comuna: Sarcina inductiva prea mare pentru siguranta generala de la intrare.

Practic: nu tensiunea a fost mare... doar cantitatea de electroni necesara (curentul) a fost mai mare.

Multumesc pentru - nu prea m-am prins pentru ce, dar multumesc.

La ce ma refeream eu, tensiunea = voltajul
Iar despre curent, asa am invatat de mic copil - s-a luat curentul, a venit curentul.
Mii de scuze ca nu m-am exprimat in termeni academici, data viitoare o sa dau mesaje doar cu copy paste de pe wikipedia si din tratate de specialitate.

Dar colegul Fadds nu a cerut o definitie a tensiunii, nici pareri despre miscarea electronilor in natura. Te rog sa ii oferi si o solutie la problema expusa de el iar eu promit ca o sa ma abtin sa incerc sa ajut.
Probabil ca la revenirea curentului a fost tensiunea foarte mare, mult peste 240v

Studiaza asta, poate e cazul de un releu de protectie montat inainte de siguranta principala:
https://www.dedeman.ro/bucuresti3/releu-monofazic-protectie-tensiune-380131-vp-32a/p/1027576
N-ai gasit pe nimeni sa te ajute cu cateva pastile de eritromicina?
De regula, pompele de valuri functioneaza la curenti slabi si sunt conectate la un controller. Exista si exceptii, de exemplu pompele Rossmont AC.
E pompa de curenti, folosesc produse Tunze de multa vreme.
Stiu ca exista si un controller Tunze pentru simulare valuri, dar trebuie sa fie si pompele potrivite (nu au stecher, au mufa).
Eu am Twinstar E-Line III 450EA si nu vad de ce as inalta lampa, mi se pare ca e calculata destul de bine sa acopere toata suprafata.
Vezi ca modelele B C E-Line sunt facute pentru montarea pe picioruse (metal sau plexiglass). Pentru suspendare, doar modelele S-Line sunt. Asa ca daca iti iei picioare pentru montajul suspendat trebuie sa faci ceva improvizatii.
Asa ca fie manufacturezi tu niste tije mai lungi, preferabil inox, fie le iei de-a gata (dar te uiti cu atentie care e distanta dintre ele)
https://www.aliexpress.com/item/32637657961.html?spm=a2g0o.search0304.0.0.32ac3c28XBKIF4&algo_pvid=d6cf9296-deea-4a97-8576-88f8a530356e&algo_exp_id=d6cf9296-deea-4a97-8576-88f8a530356e-12
Eu foloseam Noctua. Mai scumpute, dar jos palaria.
https://www.emag.ro/ventilatoare-pc/brand/noctua/c?ref=bc
Sa vezi echinodorusul cum are radacinile. Daca nu esti atent, trec si prin siliconul cu care e lipit acvariul

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: