[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Trebuie sa intelegeti ca pentru mine este un experiment in care imi doresc sa experimentez, cei drept, partea artistica a aquascapingului de recif. De aceea voi continua. De data aceasta am fost atras de acest minimalism.
Reefer, sa nu iti imaginezi ca o sa fie GSP pe tot fundul ...
In stanga:
image

In dreapta:
image

Ansablu:
image
Nu voi pune substrat, voi incerca sa-l pastrez curat si poate am noroc sa creasca ceva coralina sau GSP
Curentul acesta se numeste ''bare bottom''
Gabriel wrote:Seba a iesit ceva foarte frumos.

A meritat toate eforturile.

Felicitari

Asteptam sa-l vedem "imbatranind"

Multumesc!
Au meritat erforturile si multumesc pentru sprijin.
Poze mai multe dupa ce ma odihnesc ...
Au ramas cablaraiele de organizat, trebuie sa mai cumpar cateva prelungitoare de 6 prize ... plus mici reglaje la overflow ...in rest ...sa reziste
Poza este facuta in 2 neoane Blue Plus si nu e bibilita
Cam asta a iesit:
image
koala wrote:Nu vreau sa te necajesc, bravo tie ca esti perfectionist... da' era acelasi lucru si daca puneai intariturile alea din prima, asa cum te-am si sfatuit. Oricum, spor la treaba!

Omul nu invata pana nu se frige, eu asta am asteptat ..da si experienta-i buna
Sa nu o luati ca nu v-am crezut, am vrut doar sa fiu sigur
De mare ajutor mi-au fost ideile voastre si pe langa acestea utilejele primite pentru fittingaraie (Thx, again, Gabriel)
Abia astept sa-l vad cu apa ... sunt emotionat, chiar emotionat
Aranjamentul de roca va fi facut intr-un viitor destul de scurt ... cred ca pana de Craciun acum, in w-e abia ca voi avea timp de pus apa si reglat bean animalul.
@reefer, e adevarat - trebuie! la imperativ
Am lipit intariturile longitudinale si am pus intarituri de 7x5 cm la colturile bazei pe interior. Aseara am refacut instalatia de recirculare deoarece trebuia sa trec peste intaritura. Una peste alta e aproape gata.
Vineri am sa-i dau apa in dispaly, reglez salinitatea, si sambata fac mutarea. Sper sa nu am surprize pentru ca m-am saturat
Miercuri am relipit bazinul, pentru a 3-a oara. Nici de aceasta data nu sunt pe deplin multulit insa nu mai am nervi pentru o alta curatare. Sper sa reziste.
Astept pana sambata sa se usuce iar intre timp voi face cateva modificari la retur (trebuie sa trec peste viitoarele intarituri)
L-am lipit.
De data asta nu-l mai tai oricum o iesi. Cu intarituri sus nu cred sa mai fie probleme (desi am o bula de 1mm in fata-dreapta-sus si una de vreo 2 fata dreapta-jos. Am sa-l las vreo 2 saptamani ... de luni ma ocup sa tai intariturile ca nu a muncit imeni zilele astea ..
Operatiunea lipirea reloaded
....
M-am decis! Am inceput cu dezlipitul si curatatul sticlei.
M-ar ajuta foarte mult sa gasesc o mufa olandeza de D25 pentru a modifica turul ...daca nu gasesc... asta este

Intarituri sus montate pe cant care sa prinda fata si lateralele respectiv spatele si lateralele (latime 4-5 cm)

Intarituri interioare la fund: sticla de 10 care sa prinda fata/spatele cu lateralele
koala wrote:Sper ca ai pus naylon de pescuit, ca sa "tii siliconul la grosime"!... daca nu, sa o faci!

Spor la treaba si bafta la curatat siliconul!

De chestia asta nu am auzit. Unde ar fi trebuit pus?
Petrecerea continua!
Montipora plate sp. ... poate le si identificam impreuna:

image

image

image
koala wrote:Treaba ta, iti place sa muncesti!

Nu prea imi place sa muncesc in plus dar ma oftica faptul ca nu este bine facut.... cred ca asta ma deranjeaza cel mai mult.
Sunt genul de om caruia nu-i convine sa traga ponoasele unui lucru prost facut chiar daca la mijloc sta slaba experienta.
Am sa-l fac si desfac pana iese ...daca nu, iese pe geam

Gabriel, thanks a lot!
Mai baieti, nu am curajul sa stau cu el oricat de blindat ar ajunge sa fie.
Asa ca: dezlipit, curatat, taiat 4 intarituri 9doua sus si doua jos, cumparat o mufa olandeza pentru a putea desface turul. Apoi lipit toate cu silicon Den Braven Aqua. Daca si asa dau gres inseamna ca am doua maini stangi si o calota lisa ). Gabriel, Sper sa nu ai bevoie de menghine si cutter foarte curand Da-mi de veste daca intervine ceva.
Din pacate a trebuit sa opresc bazinul.
Riscul era prea mare si nu cred ca imi lipsea o surpriza cand nu as fi fost acasa. Ma refer aici la corali, vietati plus toate cele ce s-ar strica in contact cu 220l de apa.
Am facut 3 greseli:

- Siliconul folosit a fost Ceresit Aqua & Glass (fara prea multe informatii: pentru acvarii de pana la 300l fata de 1000l cat este recomandat cu Den Braven)
- Timpul de uscare a fost de 5-6 zile
- Am folosit picioare reglabile, se pare ca e mai bine fara ... nu creed ca va imaginati cum trosnesc 4 suruburi a caror filet cedeaza deodata ...aspiratorul era in functiune dar parca era oprit

Cred ca cel mai sigur si corect este sa-l desfac sa-l curat si sa-l relipesc cu un silicon consacrat iar apoi sa astept un minim de 10 zile inainte de umplere.
Apoi, ma gandesc ca voi pune intarituri longitudinale. Ce este sigur e sigur.
Asa ca pana ma reculeg din nervi si oboseala (3 zile de munca) am sa intrerup jurnalul.
... si arata atat de bine ... nimerisem un rockscape de zile mari ..
Am o problema!
Dupa ce i-am dat apa mi-au apartut pe mijlocul lipiturii imperfectiuni. Flambarea este de 2mm pe mijlocul bazinului.
Nu stiu cum saracia se formeaza, era normal ca acestea sa fie in partea interioara nicidecum in mijloc. Din cate vad aceste bule nu comunica cu exteriorul lipiturii iar la golire ele dispar in totalitate.

Alta patanie, suruburile picioarelor reglabile nu au rezistat asa ca am fost nevoit sa pun niste pene pentru reglarea planeitatii. Nu va puteti imagina ce sperietura...

Partea cu bulele chiar ma emitioneaza. Ca masura suplimentara am montat o intaritura de 80cm pe fata interioara.
Ce credeti voi? culeg apa pe pardosea?
Am eliberat bazinul, l-am curata si este pregatit pentru vanzare.
Acum pot sa-l vand pe bucati:
Bazin: = 700 lei
60x45x45 - sticla float 10mm cantuita pe toate muchiile, lipit fara exces de silicon, silicon negru
Cabinet:
60x45x80(h) - lemn deschis, pal dublat pe toate laturile - 4 picioare reglabile
Sump:
pe toata suprafata interioara a standului 3 compartimente cascada. Sumpul este iluminat
Fittinguri:
tur si retur cu flanse + furtune - incluse si montate la bazin (tot ce este necesar pentru circulatia apei intre bazin si sump

Lumina: = 400 lei
Aquazonic T5 modificata (aprinde cate 2 tuburi cu cabluri separate)
- 3x24w tuburi Aquamedic reef blue noi + 4 tuburi de rezerva (printre care 2X10.000k)
In cazul in care se doreste doar lampa = 300 lei
Tuburile: 100lei

Becuri HQI 70W
Aqua medic 13000k - 70W = 150 lei
Chinezesc 10000k - 70 W = 80 lei
Setul: 200lei

Recirculare: = 300 lei
Eheim compact 3000+ - aproape noua
Vine in cutia originala.
Multumesc baieti. Am sa inlocuiesc acel cot cu o curba la 90 de grade ... nu m-am gandit. Am una.
Domane, ce mai zi!

De la 5 dimineata sunt intr-o batalie cu tevaraiele. Sistemul este gata, este foarte silentios, sunt incantat:

image

image

image

image

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: