Iar pe viitor evita achizitionarea unor astfel de "hibrizi" care au din start imunitate scazuta si viata scurta. Numai niste minti diabolice ar fi putut crea asemenea monstruozitati gen "Parrot fish", "Flower horn", zebre roz etc pt a atrage clientii neavizati si a cistiga bani.
alber wrote:Spuneti-mi, va rog, Hemianthusul "Cuba" este o planta ce are nevoie de sustinere? Adica trebuie legata de ceva piatra sau lemn? Am citit ca merge si legata si prinsa direct in substrat, dar nu vad cum, ca la ce fel de radacini are..... Am doua cosulete pe care le-am desfacut si le-am pus in acvariu. Una dintre ele s-a ridicat la suprafata acvariului si a trebuit sa pun o pietricica peste ea. Dar in afara de faptul ca stica aspectul, cred ca nici bine nu-i face.
Asa ca va rog sariti cu sfaturi.
Se planteaza in smocuri mici. Stiu ca e cam greu, dar daca ai rabdare si ii oferi conditiile necesare, va forma un covor splendid. In nici un caz nu o scoti din cos si o lasi sa pluteasca. Cam asa se face acvaristica adevarata - cu rabdare.
Later edit - Acusi vazui ca am postat in acelasi timp cu Faraonul. Scuze!
Hai, alber , treci la treaba pina nu o pierzi, ca e pacat de ea! :-)
L69 wrote:Ai putea sa pui in locul neonilor niste zebre.
Sunt foarte agitati.
1. Topicul acesta nu cred ca mai e de actualitate - vezi anul postarii 2001.
2. Te-ai uitat la volumul acvariului? 50l. Zebrele au nevoie de spatiu de miscare, nu sa se "calce" pe coada.
3. Zebrele fac parte din familia Cyprinidae, nu Characidae.
Mai invata si apoi da sfaturi, ca le amesteci de iese o salata de peste ok?
Neonii si zebrele sunt pesti de cird - se tin de la 6 in sus pentru a se simti bine. Si nu e recomandabil sa-i tii impreuna datorita comportamentului total diferit - neonii sunt pesti calmi, iar zebrele ii vor zapaci cu agitatia lor permanenta. Afla urgent ce este pestele misterios pentru a evita surprizele.
De vineri pana acum am mai reusit si pun in acvariu si ceva scoici (ideea e sa semene cu fundul marii la cca 20 m de plaja...
Scoicile nu se pun in acvariul de apa dulce. Daca vrei acvariu marin, asta e altceva. Scoicile maresc duritatea apei.
Acvariul trebuie sa arate ca un colt de natura - cit mai natural. Poti sa folosesti buturugi - da un Search dupa mopani - si vezi ce lemne se pot folosi si cum se trateaza acestea inainte de a fi introduse in bazin. Asta in cazul in care nu gasesti mopani la pet-shop, care se pot folosi ca atare. Mai poti folosi si roci, pietre testate in prealabil sa nu fie calcaroase. Si nu in ultimul rind, cumpara niste teste pentru pH si duritate care iti vor fi de mare folos.
Ciclade nu exista. Cichlidae - da. Un peste ranit se separa intodeauna si se ingrijeste in acvariul de carantina. Nu se tin impreuna Anabatidaele cu Cichlidaele. E clar acum?
L69 wrote:Am vazut la cineva un Betta ciupit de aripioare si coada.El mai sta inca cu patru ciclade africane(cred ca asa se scrie)si 2 sanitari intr-un acvariu de 100 l.
Isi va recupera aripioarele si coada?O sa moara daca ramane acolo?
Cicladele africane zici? Nu-i o problema. O sa fie bine merci.
Daca citeai topicul de la inceput, ai fi vazut ce scrie Koala - "o pereche matura are nevoie de un bazin de 300 l apa"...
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by Dolly
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor